Filter
 • Odpoved sobotnega izleta na Menino planino

  Spoštovani mladi planinci,

  sporočamo vam, da naše sobotno srečanje vseh mladih pohodnikov ODPOVEDUJEMO, zaradi napovedanega slabega vremena, ki naj bi Menino planino zajel že v zgodnjih dopoldanskih urah, in nam tako preprečil varno (in suho) planinsko pot.

  Tovrstni izlet se NE prestavi na drug termin, tako, da bomo mogli na takšno druženje počakati do naslednjega šolskega leta.

  Hvala vam za izkazano zaupanje in sobotno udeležbo, ki ste jo nam izkazali v primeru odhoda v lepem vremenu.

  Planinski pozdrav vam želimo

  mentorji

 • Športne aktivnosti med počitnicami

  V telovadnici OŠ Petrovče bodo v  ponedeljek, 30. 10. 2017, med 9.00 in 12.00 potekale športne aktivnosti. Vabljeni vsi učenci od prvega do devetega razreda. 

  sportne aktivnosti

 • Drobtinica humanitarna akcija

  V soboto, 15. oktobra 2016, je potekala humanitarna akcija Drobtinica. Projekt Drobtinica širšo javnost osvešča na vse bolj perečo problematiko nezadostne in nepravilne prehrane naših osnovnošolcev, razmahu revščine ter vzpodbuja čut za solidarnost do tistih, ki so se znašli v stiski.

  Prostovoljci Rdečega križa Petrovče, Levec in učenke OŠ Petrovče – Nina Kovačič, Mojca Meklav, Maja Pohajač in Neja Kovačič - so tako v zameno za humanitarne prispevke delili kruh in pekovske izdelke, ki so jih zbrali s pomočjo donacij lokalnih pekarn.

  Prisrčna zahvala gre vsem, ki so se akcije udeležili in so s svojim prispevkom pomagali zbrati sredstva. Zbrana sredstva v višini 808,00 € bomo v celoti namenil za topel obrok našim učencem.

   

  Svetlana Đokić, mentorica

 • Drobtinica 2016

  V Rdečem križu Slovenije, ki v skladu s svojim mandatom ščiti človeško dostojanstvo in preko svojih humanitarnih programov blaži stiske ljudi na Svetovni dan hrane, posebno pozornost posvečajo OSNOVNOŠOLSKIM OTROKOM iz socialno šibkejših okolij.

  Vsak topel obrok, ki ga uspejo pridobiti z Drobtinico, pomeni priznanje in pomoč otrokom, ki si zaradi takšnih ali drugačnih nesrečnih okoliščin tega ne morejo privoščiti.

  Želimo si, da bi tudi letošnjo Drobtinico izvedli čim bolj uspešno. Ker verjamemo, da tudi vam ni vseeno, vas pozivamo in vabimo k sodelovanju v upanju, da lahko - vsak po svojih močeh - prispevate k uspehu te človekoljubne akcije v dobro naših otrok in naše skupnosti.

  DROBTINICA 2016

  KDAJ: sobota, 15. 10. 2016, od 8. do 12. ure

  KJE: pred trgovino BALA TUŠ v Petrovčah in trgovino MERCATOR v Levcu

  KDO: Rdeči križ Žalec KORK Petrovče-Levec in OŠ PETROVČE

  KAJ in ZAKAJ: kupili boste lahko kruh in različne domače izdelke ter tako prispevali v Šolski sklad OŠ Petrovče (plačilo toplega obroka za socialno šibke otroke)

  Hvala, ker vam ni vseeno ...

  Učenci in kolektiv OŠ Petrovče

 • NE-ODVISEN.SI

  Vabilo Neodvisen si

  Vabilo Neodvisen si 2

  Vabilo Neodvisen si 3

 • Počitniške aktivnosti

  Spoštovani starši!

   

  UPI – Ljudska univerza Žalec organizira v okviru projekta CENTER ZA DRUŽINE UPI  brezplačno varstvo za učence od 1. do 5. razreda v času jesenskih počitnic, to je od 26. 10. do 30. 10.  Več si lahko preberete tukaj.

  Za učence 5. in 6. razreda pa  organizirajo brezplačno jezikovno šolo angleščine in nemščine, prav tako v času jesenskih počitnic. Več si preberite tukaj.

   

  Vabljeni, da prijavite svojega otroka.

   

  ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG BO POTEKAL TUDI V ČASU POČITNIC

   

  RAZREDNA STOPNJA

  PONEDELJEK 26.10.

  9:00 - 10:30

  1.    – 5. R

  TOREK 27.10.

  9:00 - 10:30

  PREDMETNA STOPJA

  PONEDELJEK 26.10.

  10:30 - 12:00

  6. – 9. R

  TOREK 27.10.

  10:30 - 12:00

   

  Lep pozdrav

  Irena Kolar

  ravnateljica

 • Planinski izlet odpade

  Izlet na Čemšeniško planino je zradi razmočene poti in malega števila prijav do nadaljnega prestavljen.

 • Planinski izlet odpade (2)

  Izlet na Čemšeniško planino je zradi razmočene poti in malega števila prijav do nadaljnega prestavljen.

 • Drobtinica - dobrodelna akcija

   

  V soboto, 17. 10. 2015, bomo v okviru humanitarnega krožka Osnovne šole Petrovče  sodelovali na dobrodelni akciji Drobtinica, v katero se Rdeči križ Žalec vključuje že nekaj let. Akcija bo potekala po celi Sloveniji. Vabimo Vas, da se nam pridružite na stojnicah v Petrovčah pred trgovino Bala in Levcu pred trgovino Merkator, kjer bomo v zameno za denarne prispevke ponujali kruh, ki nam ga darujejo pekarne z našega območja. Dogodek bo trajal med 8. in 12. uro, naši učenci pa bodo kot prostovoljci sodelovali na stojnicah. Izkupiček akcije bo namenjen prehrani - kosilu socialno ogroženih otrok v naši osnovni šoli.

  Veseli bomo vašega obiska!

  Svetlana Đokić, mentorica

 • Atletski potencial

  V sredo, 21. 9. 2015, smo se šolski atletski reprezentanti ob 13. uri odpravili v Celje na stadion Kladivar, kjer je potekalo ekipno prvenstvo osnovnih in srednjih šol v atletiki. Učenci naše šole smo bili zelo uspešni, saj smo zasedli 1. in 2. mesto. Starejše učence so premagali le Polzelani, medtem ko so bile starejše učenke premočne za vso konkurenco.
   
  Med starejšimi učenci so bili najuspešnejši Jaka Muhedinovič, ki je bil 2. med skakalci v višino, saj je skočil 1,53 m. Med skakalci v daljino pa sta bila med najboljšimi Jan Krumpak, ki je bil s skokom 4,75 m v daljino 1., in Matevž Žolnir, ki je dosegel 2. mesto s 4,74 m. Pri teku na 300 m se je odlično odrezal Gal Grobelnik, saje bil s časom 42,15 s 2. Pri štafeti so si starejši učenci s časom 51,13 s priborili 2. mesto.
   
  Tudi starejše učenke so bile uspešne. Antje Ravnikar je vrgla kroglo 9,22 m, kar je bilo dovolj za 1. mesto. Tudi Zala Koprivec je v metu vortexa (46,97 m) osvojila 1. mesto. Tudi v štafeti so bila naša dekleta uspešna, saj so prve pritekle v cilj (56,08 s).
   
  Obe ekipi, starejši učenci in starejše učenke, sta se odlično odrezali in si s tem priborili nastop na državnem prvenstvu v Velenju. Čestitke vsem našim reprezentančnim atletom.
   

                                                                                                       Larisa Žagar-Slemenšek in Lovro Divjak, 7. b
 • Teden otroka 2015

  TedenOtroka2015

 • Teden otroka 2015

  TedenOtroka2015

 • Oktober - mesec šolskih knjižnic

  Oktober je mesec šolskih knjižnic, zato bo v šolski knjižnici zelo pestro tudi v popoldanskem času. Veseli bomo, če se nam boste pridružili.

  Že v ponedeljek pripravljamo prvo druženje. Vabilo lahko preberete Tukaj.

   

 • Jesenske počitnice 2014 in aktualna obvestila

   

  Spoštovani starši!

   

   Jutri se začenjajo jesenske počitnice. Želim vam, da jih, kolikor vam bo čas dopuščal, preživite skupaj z otroki. Spodbudite jih, da lepe dneve preživijo v naravi in si tako naberejo novih moči za izzive, ki jih čakajo.

  Otroci bodo ponovno sedli v šolske klopi v ponedeljek, 3. 11., ko bomo pouk pričeli po I. turnusu.

  Starši učencev od 1. do 5. razreda, obveščam vas, da bo od 3. 11. dalje ponovno odprt vhod na razredni stopnji, ker so se dela v zvezi s 1. fazo energetske sanacije zaključila. Zahvaljujem se vam za strpnost v času del.

   Starši učencev vozačev, vas pa obveščam o minimalno spremenjenem voznem redu odhodov šolskih avtobusov po končanem pouku, in sicer bo odhod vseh avtobusov in kombija izpred šole ob 13.20 (prej 13.15). Avtobus za Levec bo imel odhod ob 13.35 (prej 13.30). Za spremembo, ki bo začela veljati s 3. 11., smo se odločili, da bodo imeli učenci vozači, ki imajo 6 ur pouka in po pouku še kosilo, dovolj časa do odhoda šolskega prevoza.

   

  Vse dobro vam želim in vas lepo pozdravljam.

   

                                                                                                                         Irena Kolar

                                                                                                                         ravnateljica

 • Športne aktivnosti med jesenskimi počitnicami

  Kot vselej v zadnjih letih, bomo tudi letos odprli vrata naše telovadnice za vse željne gibanja. V okviru Zdravega življenjskega sloga bomo organizirali počitniško vadbo ločeno za razredno in predmetno stopnjo. Razpored si lahko ogledate tukaj

  Tukaj pa si lahko pogledate še ostale brezplačne športne aktivnosti, ki potekajo v naši bližini. 

  Vabljeni vsi ljubitelji športanja.

 • Aktivnosti med jesenskimi počitnicami

  V času krompirjevih počitnic bo v okviru projekta Družinski center UPI organizirano brezplačno varstvo z ustvarjalnimi delavnicami za osnovnošolce od 1. do 5. razreda. Aktivnosti bodo potekale od ponedeljka do četrtka od 6.30 do 16.15 na UPI LU Žalec. Več informacij in predstavitveni letak si lahko ogledate tukaj.

 • Govorilne ure in roditeljski sestanek na POŠ Trje

  Spoštovani!

  V mesecu oktobru so govorilne ure na POŠ Trje za 1., 3. in 5. razred v torek, 21. 10. 2014. 

  Starši učencev 4. razreda imate roditeljski sestanek v ponedeljek, 20. 10. 2014, starši učencev 2. razreda pa roditeljski sestanek v četrtek, 23. 10. 2014.

  Vse informacije ste starši prejeli tudi preko elektronske pošte.

  Lepo pozdravljeni.

   

                                                                                                                                Kolektiv POŠ Trje

   

 • 4. mednarodni Unescov projekt Pletemo niti mreže z glasbo

  Spoštovani!

  Bliža se čas našega skupnega druženja. Tukaj si lahko ogledate vabilo na prireditev.

 • Zbiralna akcija odpadnega papirja oktober 201

  Od torka, 14. 10., do četrtka, 16. 10. 2014, bo potekala zbiralna akcija odpadnega papirja. Papir lahko oddate vsak dan od 6.30 do 14. ure, v sredo od 6.30 do 16. ure.

  Prosimo vas, da papir povežete v snopiče. Če imate možnost, ga doma tudi stehtajte.

   

 • Obvestilo staršem

  Spoštovani!        

  Ob koncu preteklega šolskega leta smo na naši šoli pripravili in izvedli odmevno glasbeno-pevsko-plesno prireditev z naslovom GLASBENA RAZGLEDNICA.

  V torek, 14. 10. 2014, na OŠ Griže gostujejo predstavnike (učitelje in učence) tujih držav in nas so povabili, da na zaključnem delu sodelujemo in ponovimo že omenjeno prireditev.

  Generalka za vse nastopajoče bo v torek, na dan koncerta, od 14. ure dalje v OŠ Griže. Na šoli v Grižah bodo imeli tudi malico.

  Vsi naj imajo s seboj bele majice in temne hlače /krila.

  Prevoz tja je organiziran, za nazaj pa jih prevzamete vi, hkrati pa vas prijazno vabimo, da se nam pridružite na prireditvi, ki bo ob 16.30 v telovadnici OŠ Griže.

  Lep pozdrav in nasvidenje na koncertu.

                                                                         Anita Žolnir, zborovodkinja

   

 • Začetek vaj plesnega krožka

  "Ples je polet gibov in sanj do neba,

  pripet samo še s konicami prstov na tla ..."

   

  Obveščamo vas, da se bodo v soboto, 11. 10. 2014, v telovadnici OŠ Petrovče začele vaje plesnega krožka. Za učenke in učence 2. triade bodo vaje ob sobotah od 9. do 10. ure, za učenke in učence 3. triade pa ob sobotah od 10. do 11. ure. Plesalci so se že prijavili k plesnemu krožku, če pa se želi pridružiti še kdo, bomo zelo veseli. Na vajah potrebujejo s seboj športna oblačila in obutev (lahko tudi copate, ki ne drsijo). 

 • Oktobrske govorilne ure

  Spoštovani starši,

  obveščamo vas, da bodo popoldanske govorilne ure v torek 21. 10. 2014, namesto 14. 10. 2014, saj bodo na ta dan učenci otroškega in mladinskega pevskega zbora na povabilo OŠ Griže v okviru Uneskovega mednarodnega projekta Pletemo niti mreže z glasbo ponovili koncert Glasbena razglednica.

  Na koncert bo učence spremljalo večje število učiteljev.

  Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

 • Športna vadba tudi med počitnicami

  Kot vselej v zadnjih letih, bomo tudi letos odprli vrata naše telovadnice za vse željne gibanja. V okviru Zdravega življenjskega sloga bomo organizirali počitniško vadbo ločeno za razredno in predmetno stopnjo.

  URNIK:


  PONEDELJEK, 28. 10. 2013

  9.00-10.30  razredna stopnja (elementarne in štafetne igre)

  10.30-12.00 predmetna stopnja (igre z žogo)

   

  TOREK, 29. 10. 2013

  9.00-10.30 razredna stopnja (poligon in igre z žogo)

  10.30-12.00 predmetna stopnja (nagradna igra in igre z žogo)

   

  Tukaj pa si lahko pogledate še ostale brezplačne športne aktivnosti, ki potekajo v naši bližini. 


  Vabljeni vsi ljubitelji športanja.

 • 2. športni dan za učence predmetne stopnje

   

  V torek, 15. 10. 2013, bodo imeli učenci PS športni dan. Učenci se bodo povzpeli na različne okoliške vrhove.

  6. in 7.  razred –  GORA OLJKA (3 ure hoda) – 2,5 EUR (prevoz)

  8. in 9. razred –  MRZLICA (3 ure hoda) – 2,5 EUR (prevoz)

  Vsi učenci morajo imeti primerno obuvalo (planinski čevlji ali čevlji z narezljanim podplatom). Oblečeni morajo biti športno in vremenu primerno (vetrovke, kapa in rokavice). Zaželene so tudi pohodne palice.

  Malico (šolsko)  imajo v nahrbtniku, možnost okrepčila bo na kočah.

  Prihod v šolo ob 7.30 (šolski prevozi), odhod domov 13.15 (šolski prevozi).

  KOSILO BO.

  Želimo vam, da uživate v lepotah naših gora.

                                                                                                    Tim športnih pedagogov

   

 • Zapisnik 1. seje Sveta staršev 2013/14

  Zapisnik 1. seje Sveta staršev, ki je bila 26.9.2013, si lahko ogledate tukaj.

 • Dobrodelni projekt Petka za nasmeh

  Spoštovani starši,

  vabimo vas, da si preberete dopis g. Nareksa, s katerim vabi vse starše k pristopu v dobrodelnem projektu Petka za nasmeh. Več o samem projektu si lahko preberete na njihovi spletni strani. 

 • Akcija »Veseli baloni« na OŠ Petrovče

  Učenci OŠ Petrovče že vrsto let pridno sodelujemo v akcijah zbiranja zamaškov za različne ljudi s posebnimi potrebami. V tem šolskem letu bomo zbirali zamaške za društvo »Vesele nogice« iz Laškega, ki so ga ustanovili starši otrok s cerebralno paralizo ali drugimi razvojnimi zaostanki.  Predstavniki Šolske skupnosti smo na uvodnem sestanku sklenili, da bomo na šoli še posebej obeležili 2. oktober, svetovni dan cerebralne paralize.

  Na oglasno desko smo obesili nekaj dejstev o cerebralni paralizi ter preko šolskega radia nagovorili učence ter jih informirali o tej okvari možganov in njenih posledicah.

  Največje doživetje pa je bila akcija »Veseli baloni«, ki je potekala pod geslom: »Spremenimo svet v minuti«. Petrovški otroci smo se pridružili stotinam ljudi po vsej Sloveniji, ki smo v okviru akcije spustili v nebo 2013 balonov. Z njimi smo želeli opomniti vse ljudi, da obstajajo drugačni, posebni otroci, ki si prav tako želijo in zaslužijo svoje mesto v tej družbi.

  Na dvorišču šole se nas je zbralo okoli 70 učencev od 1. do 9. razreda in vsi skupaj smo v zrak izpustili 68 balonov.

  Veseli smo, da smo se pridružili akciji in moralno ter tudi materialno (vsak oddelke je kupil vsaj en balon) pomagali otrokom s cerebralno paralizo.

  Čeprav tudi sami nimamo veliko, se učimo deliti s tistimi, ki imajo še manj. 

  {gallery watermark=1 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2013-2014/Baloni{/gallery}

 • (Ne)varni na internetu???

  Vabljeni na predavanje Varna raba interneta, ki bo v

   torek, 8. oktobra, ob 17. uri v jedilnici šole. 

  Po predavanju bodo sledilne redne govorilne ure.

  Predavanje bo izvedeno v okviru projekta www.Safe.si, ki sledi svojemu poslanstvu informiranja in izobraževanja staršev ter učiteljev o možnih ukrepih in zaščiti otrok ter mladostnikov na internetu. Predaval nam bo dr. Benjamin Lesjak, predavatelj pri www.safe.si, ki je zaposlen na Inštitutu za pravne rešitve informacijske družbe, pravnik in strokovnjak za varstvo zasebnosti in druga pravna vprašanja rabe interneta.

  V upanju na čim večjo udeležbo vas lepo pozdravljamo.

  kolektiv OŠ Petrovče

 • Ekskurzija za 9-šolce

   
  smer: Dolenjska in Notranjska
  cena: 19 EUR
  ogledi: Muzej vojaške zgodovine (3,60 EUR), maketa in film o Cerkniškem jezeru (3,50 EUR), Trubarjevina (2,00 EUR) in Turjaški grad (2,00 EUR)
  prevoz (zaradi večjega števila bus in kombi): 13,90 EUR
  od skupnih stroškov je odštet prispevek Ministrstva v višini 6 EUR
  odhod: 7.30 izpred šole
  prihod: okoli 18.30 pred šolo (razvoz do Trja)
 • Tekmovanja GENIUS LOGICUS

  Spoštovani starši in učenci!

  Tudi letos bomo na šoli organizirali mednarodno tekmovanje Genius Logicus – za učence od 4. do 9. razreda.

  Sodelovali boste preko spletne strani www.geniuslogicus.eu oziroma www.geniuslogicus.eu/si/sps/0095/C/  

  Prijavite se lahko na Tekmovanje A (brez merjenja časa), Tekmovanje B (z merjenjem časa), Master Of Sudoku in Kraljevski problem.

   Vsi učenci, ki želite sodelovati na tekmovanju, pred prijavo obvezno rešite nekaj poskusnih nalog, si natisnite prijavnico in mi jo oddajte najkasneje do petka, 11. 10. 2013.

  Prijavnino boste plačali glede na število tekmovanj, ki jih boste izbrali. 

  Če pa ne želite tekmovati, a radi rešujete logične uganke, pa vsaj malo pobrskajte po spletni strani in rešite kakšno POSKUSNO NALOGO. Ne bo vam žal.

  Mentorica Slavica Kobal

 • Guten tag! Guten tag! Hallo, wie gehts?

  26. september je posvečen jezikom. Evropska komisija in Svet Evrope sta namreč ta dan razglasila za evropski dan jezikov. Namen pobude je širšo javnost opozoriti na pomen učenja in znanja tujih jezikov, približati jezikovno bogastvo ter spodbujati vseživljenjsko učenje.

  {gallery watermark=1 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2013-2014/Guten_tag{/gallery}

  K obeležitvi dneva jezikov smo se pridružili tudi učenci vseh oddelkov podaljšanega bivanja na POŠ Trje. Tako se je v petek, 27. 9. 2013, v učilnici 1. razreda odvijala urica nemščine. Zanimivost te ure je bila, da so jo pripravili in odlično izpeljali trije učenci, ki res obvladajo tovrstni jezik: Philip Žnidar (1. r.), Bruno Fänrich – Štrucl (2. r.) in Matea Žnidar (4. r.). Velika zahvala gre  gospe Žnidar, ki je »mlade učitelje nemščine« res dobro pripravila. Učenci so se naučili predstaviti se po nemško, zatem so spoznali nemško abecedo, ki za razliko od slovenske šteje 26 črk (tako kot angleška), štetja do 10 in osnovne pozdrave ob prihodu in odhodu.

  Naši mladi učitelji nemščine so se strinjali, da so se učenci potrudili in lepo usvojili nekaj začetnih osnov. Tako so jih nagradili z oceno 1. A da ne boste začudeni, naj vam še zaupamo, da je to v nemških šolah najboljša ocena – tako kot je pri nas ocena 5 J.

  Tschüß, auf Wiedersehen!

 • Planinski izlet na Šmohor

  V soboto, 5. 10. organiziramo planinski pohod na Šmohor. Več podatkov najdete tukaj.

 • Tekli smo po ulicah Žalca

  Zadnjo soboto v septembru smo  v polnem številu, od prvega do devetega razreda, tekli na tradicionalnem teku po ulicah Žalca. Za vse je bil tek zanimiva izkušnja. Prvi štirje razredi so tekli na krajših razdaljah v netekmovalnih preizkušnjah, ostali pa so se potegovali za čim boljšo uvrstitev na dober kilometer dolgi progi.

  Nekateri torej lahkotno, ambicioznejši pa v živahnejšem tempu v lovu za visokimi uvrstitvami. In naši fantje so poskrbeli za pet uvrstitev na oder za zmagovalce.

  Na najvišjo stopničko je stopil Florijan Brežnik, najhitrejši med sedmošolci. Drugo mesto sta osvojila brata Ašenberger. Timej med sedmošolci, Janik pa med devetošolci. Bronasti kolajni pa sta si pritekla osmošolec Miha Drame in šestošolec Lovro Kavčič.

  Tudi dekleta, ki so sicer nedavno bila kot četrta na ekipnem področnem atletskem prvenstvu za mesto uspešnejša kot fantje, so dosegla nekaj visokih uvrstitev. Mnogim je kolajna ušla le za nekaj sekund.

 • Jesenske počitnice

  Spoštovani starši in dragi učenci!

  V ponedeljek, 29. 10., se začenjajo prve počitnice v tem šolskem letu.

  Dragi učenci, preživite jih lepo, naberite si novih moči, uživajte in pazite nase.

  V šoli se ponovno vidimo v ponedeljek, 5. 11., ko bomo pouk pričeli po I. turnusu. In ne pozabite! 1. šolska ura se začenja po novem, to je ob 7.30.

  Spoštovani starši, tudi vam želim, da se imate skupaj s svojimi otroki kar se da lepo.

  Lepo vas vse skupaj pozdravljam.

  Irena Kolar, ravnateljica            

   

 • Sprememba podatkov na spletni strani

  Spoštovani obiskovalci!

  Zaradi sprememb v organizaciji pouka je potrebno popraviti tudi večje število informacij na spletni strani. Urniki razredov, urniki zvonjenja ter vozni redi avtobusov tako za OŠ Petrovče kot POŠ Trje bodo aktualizirani v petek, 26. oktobra 2012, medtem ko bodo urniki dodatnega in dopolnilnega pouka, urniki interesnih dejavnosti in nekateri drugi podatki aktualizirani najkasneje do 18. novembra 2012.

  Hvala za razumevanje!

 • "Zdrav življenjski slog" tudi med počitnicami

  V času jesenskih počitnic bosta šoli v dopoldanskem času odprli vrata telovadnice vsem učenkam in učencem, ki bi želeli del počitniškega časa preživeti športno aktivno. Na OŠ Petrovče se bomo družili v ponedeljek, na POŠ Trje v torek, če pa imaš čas in voljo, si toplo vabljen.

  URNIK VADBE V ČASU JESENSKIH POČITNIC

  OŠ Petrovče, ponedeljek, 29.10.

  9.00 do 10.45  RAZREDNA STOPNJA

  10.45 do 12.30 PREDMETNA STOPNJA

  POŠ Trje, torek, 30.10.

  9.00 do 10.45  (1. in 2. razred)

  10.45 do 12.30 (3., 4., 5. razred)

  Poglejte si, kam vse se lahko odpravite med jesenskimi počitnicami in urnik vadbe

  VABLJENI!

 • Sprememba organizacije dela

  Spoštovani starši!

  Z obvestilom na spletni strani šole smo vas že seznanili z vzroki za spremembo organizacije dela na šoli Petrovče in POŠ Trje, ki se bo pričela s 5. 11. 2012. Za spremembo smo se odločili zaradi racionalizacije šolskih prevozov in mnenja večine staršev učencev na predmetni stopnji, ki prihajajo domov v poznih popoldanskih urah in imajo težave pri obiskovanju izvenšolskih dejavnosti.

  Po jesenskih počitnicah se bo 1. ura pouka za vse učence OŠ Petrovče pričela ob 7.30, na POŠ Trje pa ob 8.00.

  Za učence bodo urniki ostali nespremenjeni, razen urniki izbirnih predmetov, interesnih dejavnosti ter dopolnilnega in dodatnega pouka. Urniki le-teh se bodo iz pred ure (0. ura) prestavili na 6., 7. ali 8. šolsko uro.

  Glede na dosedanje prijave bo oblikovana samo ena skupina jutranjega varstva, in sicer od 6.00 do 7.30. Za učence, ki pridejo v šolo po 7.15, bo za varstvo poskrbela dežurna učiteljica na razredni stopnji.

  OPB se prične takoj po pouku in ostaja nespremenjeno, organizirano bo do 16.30.

  Spremenjeni organizaciji dela se bodo prilagodili tudi vozni redi. Učenci vozači bodo v pisni obliki dobili vozni red za relacijo, na kateri se vozijo.

  O vseh spremembah bodo učenci obveščeni v pisni obliki do petka, 26. 10. 2012.

  V upanju, da vam ne bodo omenjene spremembe predstavljale prevelikih težav, se vam zahvaljujemo za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

  Nove urnike zvonenja za OŠ Petrovče si lahko ogledate tukaj.

  Nove vozne red za OŠ Petrovče si lahko ogledate tukaj.

  Nove urnike zvonenja za POŠ Trje si lahko ogledate tukaj.

  Nove vozne red za POŠ Trje si lahko ogledate tukaj.

 • Tekmovanje v znanju računalništva Bober

  Na Osnovni šoli Petrovče bomo letos organizirali tekmovanje v znanju računalništva Bober.

  Tekmovanje poteka na dveh ravneh: šolsko tekmovanje in državno tekmovanje. Tekmovalci so razdeljeni v 3 kategorije glede na to, kateri razred obiskujejo v šoli:

  Boberček: učenci od 4. do 6. razreda devetletke,
  Mladi bober: učenci od 7. do 9. razreda devetletke,
  Bober: dijaki 1. in 2. letnika srednjih šol.

  Šolsko tekmovanje ima značaj predtekmovanja in pomeni izbor za udeležbo na državnem tekmovanju. Potekalo bo tretji teden v novembru, od 13. do 16. novembra 2012 med 7. in 19. uro, istočasno na vseh sodelujočih šolah. Tekmovanje poteka v spletnem tekmovalnem okolju.

  Organizacijski odbor bo na osnovi rezultatov v predtekmovanju izbral 1% najboljših tekmovalcev, ki se bodo udeležili državnega tekmovanja. Državno tekmovanje bo potekalo na Fakulteti za računalništvo in informatiko v soboto, 19. januarja 2013 ob 9.30 uri.

  Več informacij o tekmovanju lahko najdete tukaj, naloge s prejšnjih tekmovanj na šolskem in državnem nivoju pa si lahko ogledate in preiskusite tukaj.

  Vse učence, ki vas sodelovanje na tekmovanju Bober zanima prosim, da se prijavite pri učitelju računalništva.

 • Predavanje za starše učencev od 4. do 9. razreda

  Vabimo vas na predavanje, ki bo v ponedeljek, 22. oktobra 2012, ob 17.00 uri v dvorani Doma II. slovenskega tabora v Žalcu.

  Z nami bo predavateljica Darja Barborič Vesel, ki bo spregovorila na temo najstništva. Najstništvo je namreč obdobje v življenju, ki ima mnogo lepih in zanimivih življenjskih dogajanj. Povezano je z raziskovanjem, odraščanjem ter novimi načini komuniciranja.

  Lepo vabljeni!

 • Predavanje za starše učencev od 1. do 3. razreda

  Vabimo vas na predavanje, ki bo v torek, 23. oktobra 2012 ob 17. uri v dvorani Doma II. slovenskega tabora v Žalcu.

  Z nami bo predavateljica Alda Stajonovič, ki bo spregovorila na temo samospoštovanja. Zdravo samospoštovanje je namreč eden izmed temeljnih pogojev za zdravo in kreativno ter ustvarjalno življenje.

  Vljudno vabljeni!

 • Predlog spremembe organizacije dela

  Spoštovani starši!

  Obveščamo vas, da bomo po jesenskih počitnicah spremenili organizacijo dela na šoli Petrovče in POŠ Trje.

  Za spremembo smo se odločili zaradi racionalizacije šolskih prevozov in mnenja večine staršev učencev na predmetni stopnji, ki prihajajo domov v poznih urah in imajo težave pri udeležbi izvenšolskih dejavnosti.

  Tako se bo v mesecu novembru 1. ura pouka za vse učence OŠ Petrovče pričela ob 7.30, na POŠ Trje pa ob 8.00. Pouk izbirnih predmetov in nekaterih drugih dejavnosti se bo iz pred ure, ki se je pričela ob 7.30, prestavil na 6., 7. in 8. uro, urnik ostalih predmetov bo ostal nespremenjen. Zadnja, to je 8. ura pouka, se bo na predmetni stopnji zaključila ob 14.45, kar je bolj sprejemljivo za učence, ki obiskujejo še druge dejavnosti po pouku.

  Seveda se bodo spremenjeni organizaciji dela prilagodili tudi vozni redi. O vseh spremembah boste pravočasno obveščeni, najkasneje do petka, 26. 10. 2012.

  Če imate v zvezi z navedeno spremembo, ki nas vse skupaj čaka, kakšne posebne pomisleke, vas prosimo, da nam jih sporočite do 22. 10. 2012.

  Prosimo vas za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

 • Genius logicus

  Spoštovani starši in učenci!

  Tudi letos bomo na šoli organizirali mednarodno tekmovanje Genius Logicus – za učence od 3. do 9. razreda.

  Sodelovali boste preko spletne strani www.geniuslogicus.eu oziroma www.geniuslogicus.eu/si/sps/0095/C/

  Letos sta novost dve tekmovanji: Master Of Sudoku in Kraljevski problem, iz prejšnjih let pa že imamo izkušnje s tekmovanjema »A« in »B«.

  Vsi učenci, ki želite sodelovati na tekmovanju, pred prijavo obvezno rešite nekaj poskusnih nalog, si natisnite prijavnico in mi jo oddajte najkasneje do ponedeljka, 15. 10. 2012.

  Prijavnino boste plačali glede na število tekmovanj, ki jih boste izbrali.

  Če pa ne želite tekmovati, a radi rešujete logične uganke, pa vsaj malo pobrskajte po spletni strani in rešite kakšno POSKUSNO NALOGO. Ne bo vam žal.

 • Zbiralna akcija odpadnega papirja september 2012

  Na OŠ Petrovče in POŠ Trje smo v mesecu septembru organizirali zbiralno akcijo papirja. Rezultate akcije si lahko ogledate tukaj.

 • Zbiralna akcija odpadnega papirja - september 2012

  ZBIRALNA AKCIJA ODPADNEGA PAPIRJA NA POŠ TRJE

  september 2012

  razred

  kg papirja

  € 

  1.

  708

  45,5

  2.

  311

  20

  3.

  1395

  90

  4.

  1996

  128,5

  5.

  1345

  86,5

   

   

   

   

  ZBIRALNA AKCIJA ODPADNEGA PAPIRJA NA OŠ PETROVČE

  september 2012

  razred

  kg papirja

  € 

  1. a

  440

  35

  1. b

  381

  30

  2. a

  504

  40

  2. b

  466

  36

  3. a

  868

  68

  3. b

  827

  65

  4. a

  941

  74

  4. b

  359

  28

  5. a

  1251

  98

  5. b

  724

  57

  6. a

  588

  46

  6. b

  1459

  115

  7. a

  600

  47

  7. b

  1246

  98

  7. c

  589

  46

  8. a

  425

  34

  8. b

  705

  55

  8. c

  742

  58

  9. a

  85

  7

  9. b

  183

  14

  skupaj

  13383

  1051

 • Naravoslovni dan za devetošolce

  V torek, 9. 10. 2012, bodo imeli devetošolci naravoslovni dan v Ljubljani.
  Ogledali si bodo razstavo Razkrita telesa, nato pa odšli v Cankarjev dom na predavanje in delavnice v okviru Festivala znanosti.
  Odhod izpred šole bo ob 8.20, predviden prihod pred šolo pa okoli 16.30. Avtobus bo odpeljal vozače do POŠ Trje.
  Učenci naj imajo s seboj pisalo in mapo ter kakšen evro, saj bodo imeli vmes čas za kosilo. Malico bomo vzeli v šoli, kosilo pa bomo v šoli za ta dan odpovedali.

  Cena dneva, ki vključuje avtobusni prevoz in vstopnino na razstavo Razkrita telesa, znaša 15,5 EUR. Denar naj učenci oddajo blagajniku v ponedeljek, 8. 10. 2012.

 • Tečemo, skačemo, brcamo

  S prvimi jesenskimi dnevi so ponovno oživela šolska športna tekmovališča. Legendarni stadion Kladivar v Celju je gostil Ekipno področno prvenstvo v atletiki. Petrovčani se lahko pohvalimo z zelo solidnima izidoma v fantovski in dekliški konkurenci. Med številnimi sodelujočimi šolami so dekleta osvojila četrto, dečki pa šesto mesto.

  Za čast in slavo naše šole so se po najboljših močeh trudili vsi reprezentanti, izpostaviti pa vendarle velja štafeto 4 x 100 metrov (Primož Golavšek, Luka Kveder, Matija Dolžan in Denis Rajlič), ki ji ni bil kos nihče. Veliko točk so prispevali še drugouvrščena  Lucija Lobnikar (suvanje krogle) in Denis Rajlič (60 metrov) ter bronasti dvojček Sara Koprivec (met vorteksa) - Luka Kveder (skok v daljino).

  Tek po ulicah Žalca je sovpadel z našo delovno soboto. Priložnost smo izkoristili in se tradicionalne prireditve udeležili v okviru športnega dne. Občudovali smo vnemo najmlajših v netekmovalnih tekih in zagrizenost tistih, ki so se na daljših razdaljah borili za najvišja mesta, prezrli pa nismo niti vztrajnosti ostalih, ki so že s prihodom v cilj izpolnili svoj cilj.

  V tekmovalnih tekih je bila konkurenca zares »našpičena«, kljub temu se je na oder za zmagovalce uspelo prebiti tudi pokerčku petrovških asov.

  Jan Hodžar je celo zmagal v svoji starostni kategoriji, tretji so bili med vrstniki: Zala Silovšek, Luka Lešek in Miha Drame.

  Kraljica športov nam je torej ponovno naklonila nasmeh, njegovo veličanstvo – nogomet nam ni ponudil toliko razlogov za zadovoljstvo. Občinsko prvenstvo za starejše učenke in učence smo predvsem pri dečkih pričakovali z visokimi cilji. Žal so sanje o naslovu izpuhtele v zadnji minuti polfinalnega dvoboja proti 1. OŠ Žalec. Prejet zadetek v izdihljajih tekme in poraz po številnih zapravljenih priložnostih z 1 proti 2. Žalčani so na koncu turnirja na novem igrišču v Grižah postali prvaki, naši žogobrcarji so po zmagi proti OŠ Šempeter končali na tretjem mestu.

  Dekleta v edini tekmi njihovega prvenstva proti 1. OŠ Žalec realnih možnosti niso imela, njihova končna uvrstitev je drugo mesto.

 • Predstava Mamma Mia

  Dragi starši in učenci!

  Obveščamo vas, da bomo imeli v sredo, 3. 10. 2012, spremenjen urnik dela. Učenci predmetne stopnje bodo imeli do 3. šolske ure normalen pouk po urniku, učenci razredne stopnje pa dan dejavnosti. Po 2. šolski uri bodo šli vsi učenci OŠ Petrovče v Žalec, kjer si bodo z učiteljicami ogledali predpremiero predstave Mamma Mia ob 11h. Odhod avtobusov in kombijev domov bo ob 13.30. Drugega avtobusa ob 15.35 ne bo.

   Učenci POŠ Trje si bodo predstavo ogledali v petek, 5. 10. 2012, ob 9.00.

   

  Slavnostna premiera gledališke igre bo tako istega dne popoldne,

   tj. 3. oktobra 2012, ob 18.30, in sicer za vas, starše, in ostale obiskovalce

  v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu. V preddverju bo na ogled

  razstava – plod našega medgeneracijskega druženja.

  V L J U D N O   V A B L J E N I !

  Kolektiv OŠ Petrovče

   

  mamma mia letak

 • Mamma Mia - predstava za POŠ Trje

  Dragi starši!

  Veseli nas, da bi si želeli šolski muzikal Mamma Mia ogledati v tako velikem številu. Ker želimo zagotoviti dovolj sedežev tako otrokom kot tudi vam, smo se odločili, da bomo imeli tega dne (3. oktobra 2012) NORMALEN POUK DOPOLDNE. Odhod avtobusov domov bo kot ponavadi. Učenci si bodo odšli ogledat predstavo v petek, 5. oktobra, ob 9h v Dvorano II. slovenskega tabora v Žalcu.

   

  Slavnostna premiera gledališke igre bo tako v sredo, 3. oktobra 2012, ob 18.30,

  in sicer za vas, starše, in ostale obiskovalce  v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu. V

  preddverju bo na ogled razstava – plod našega medgeneracijskega druženja.

  V L J U D N O   V A B L J E N I !

  Kolektiv OŠ Petrovče

Ponosni smo na ...

mobilnost  

sio2020 300x156

5ZaNasmeh

kulturna sola
k u l u r n a  š o l a

zdrava sola

O e-Brihti

Pred vami je e-Brihta, ki bo zamenjala naše šolsko glasilo v tiskani obliki. Tako bodo novice ažurne, objavili bomo lahko več fotografij, svoje mnenje boste lahko izrazili v različnih anketah, lahko boste glasovali, izbrali lastnika najlepše risbe … Sicer zgleda vse enostavno: klik, in že je tu želena tema. Kljub temu pa je v ozadju veliko dela novinarjev izbirnega predmeta šolsko novinarstvo, ki članke napišejo in jih pošljejo mentorici, ki jih popravi. Za objavo na spletu pa pod okriljem mentorja računalnikarja poskrbijo učenci, ki jih zanimajo spletna omrežja.

Če se je tudi tebi kaj zanimivega zgodilo in bi to rad delil z nami, pošlji članek na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Tudi če se v tebi skriva umetniška duša, lahko na omenjeni naslov pošlješ kakšno svojo pesem, pravljico, domišljijsko zgodbo …

Koledar dogodkov

Julij 2019
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Prihajajoči dogodki

No events

 logo tosemjaz obcinazalec  SAFEsi  tom-moder  petka  zavodzasolstvo

Pravno obvestilo   |   Prijava   |   © OŠ Petrovče 2012