Filter
 • Šolski ples 2018

  Spoštovani starši in skrbniki!

  V petek, 21. 12. 2018, bo v telovadnici OŠ Petrovče potekal šolski ples za učence od 7. do 9. razreda naše šole. Ples se bo pričel ob 18.00 in bo trajal do 22.00. Vstop na ples bo možen od 18.00 do 19.00 z vstopnico, ki jo lahko učenci kupijo v šoli.

  V času plesa učenci ne bodo smeli zapuščati telovadnice, saj smo odgovorni za njih. Vljudno prosimo starše otrok, ki bodo na plesu, da ob 22.00 čakate otroke pred šolo, saj po končanem plesu ne prevzemamo odgovornosti za njih.

  V upanju, da bo šolski ples nepozabno lepa izkušnja, vas lepo pozdravljamo.

  OŠ Petrovče

   

 • Božično-novoletni koncert

  vabilo splet

 • Deluj eko - ohrani čebelo in smreko

  Tudi v letošnjem šolskem letu 2017/2018 smo se učenci POŠ Trje odločili, da bomo sodelovali na likovno-tehničnem natečaju oz. projektu imenovanem Eko smreka, katerega organizirata  podjetji Hofer in Medex. Tovrstni natečaj spodbuja razmišljanje otrok o tem, kakšen je zdrav, lep in čist  gozd, ki ponuja osnovni življenjski prostor  vsem prebivalcem - s poudarkom na pomenu čebel in zavedanju, da le zdrav gozd in ugodne razmere za bivanje ter delo čebel bistveno pripomore k ohranitvi naravnega ekosistema, za katerega si mora prizadevati vsak posameznik in vsi skupaj.

  Letošnjo osrednjo nit okraševanja so predstavljale slovenske pravljice, pripovedke, pesmi, bajke in basni - na temo čebel in gozdnih živali.

  Naša smreka, z ozadjem in podlago, predstavlja likovno upodobitev pravljice Svetlane Makarovič, Medena pravljica. Idejo smo pravzaprav zasnovali kot didaktični pripomoček, saj smo želeli razširiti  njeno uporabnost. Smreka je postavljena v gozd, okolica pa ponazarja prizorišče iz pravljice, kjer se bralci seznanite z vsebino zgodbe in glavnimi junaki. Zgodba je razdeljena na sedem točk, sedem postaj, v vsaki se predstavi posamezna žival. Dodatno smo izdelali literarne junake in jih namestili na lesene palčke, s pomočjo katerih se lahko "prelevite" v izbrano žival in igro dramatizirate. Na ta način smo želeli poudariti pomembnost pravljic, kot tudi čebel, predstaviti ostale živali, sporočilnost zgodbe ter pokazati, kaj in koliko lahko ustvarimo iz odpadnega materiala (karton, odpadna pena, tulci, stekleni kozarci, glina, papir ...).

  Ob okraševanju smo predstavili tudi predlog za trajnostno naravnani projekt, usmerjen v odogovornost do okolja, s katerim želimo spodbujati trajnostno ravnanje v našem lokalnem okolju.

  Kljub temu, da naša smrečica ni bila izbrana v kategoriji najlepše okrašene, smo nanjo zelo ponosni. Učenke četrtega in petega razreda: Lili Blazinšek, Naja Držan, Izabela Ilijaš, Lana Kopitar, Maša Kozar, Iva Marčič, Neža Ogrizek, Zala Primožič, Eva Rehar, Vita Vozelj in Taja Vozelj so v izdelavo vložile precej truda, idej in spretnosti.

  Za požrtvovalno in ustvarjalno vnemo, ki ste jo ob ustvarjanju vseskozi ohranjale, in pripomogle, da smo projekt pravočasno zaključile, se vam ISKRENO ZAHVALJUJEVA. 

  TEko smreka

  Nataša Grobelnik in Karmen Zupanc, mentorici

   

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}slike/Slike/201718/DelajEko{/gallery}

   

   


 • Malo pozornosti za veliko sreče ...

  Učencem v Nepalu, ki jih je spomladi prizadel hud potres, smo poslali razglednice s pozdravi in dobrimi željami. V začetku decembra smo dobili pričujočo fotografijo v dokaz, da so prejeli naše razglednice.

  Najbrž se sprašujete, zakaj smo jim pisali ... Gospa Irena Žgank, mamica naših bivših učencev, je odšla v Nepal kot prostovoljka gradit šolo. Prosila nas je, ali lahko prispevamo kakšno pozornost. Pa smo med drugim napisali razglednice.

  Te razglednice pa niso kar tako! Izdelali smo jih nekateri izmed nas v projektu Turizmu pomaga lastna glava, ko smo bili v 2. razredu.

  Kdo bi si takrat mislil, da bodo pristale tudi v daljnem Nepalu!

  Več o humanitarnem projektu si lahko preberete na spodnjem naslovu:

  http://www.primorske.si/Plus/Sobota/Skupaj-so-garali-peli--in-se-smejali.

  otroci nepal

  Učenci turistične vzgoje

 • Šolski ples 2015

  Spoštovani starši!

  V petek, 18. 12. 2015, bo v telovadnici OŠ Petrovče šolski ples za učence od 7. do 9. razreda OŠ Petrovče. Ples se bo pričel ob 18.30 in bo trajal do 21.30. Vstop na ples bo skozi mrežna vrata in bo mogoč samo z vstopnico, ki so jo otroci lahko kupili v šoli. Otroci potrebujejo s sabo copate.

  V času plesa učenci ne bodo smeli zapuščati telovadnice, saj smo odgovorni za njih. Vljudno prosimo starše otrok, ki bodo na plesu, da ob 21.30 čakate otroke pred šolo, saj po končanem plesu ne prevzemamo odgovornosti za njih. 

  V upanju, da bo šolski ples nepozabno lepa izkušnja,

  vas lepo pozdravljamo.

 • 2. zbiralna akcija odpadnega papirja na Poš Trje

  Vabimo Vas, da se pridružite decembrski zbiralni akciji starega papirja na POŠ Trje, ki bo v torek, 15. 12. 2015, in v sredo, 16. 12. 2015.

  Star papir lahko prinesete v šolo v:

  - torek od 6.30 do 18.00 in

  - sredo od 6.30 do 14.00.

  Prosimo, da papir doma primerno povežete, da se izognemo težavam pri oddaji.

 • Zahvala

  V imenu staršev in učencev naše šole, ki se soočajo z denarno stisko, se iz srca zahvaljujemo vsem nastopajočim na dobrodelnem koncertu Nekaj ti moram povedati. Torej, Gališka dekleta, M.J.A.V., Oktet 9, Earth Shock, ansambel Vihar, skupina Zeus, Matic Nareks, ansambel Falant, iskrena hvala.

  Prav tako se za izkazano solidarnost zahvaljujemo vsem učencem, mentorjem in ostalim, ki so poskrbeli, da smo se na prireditvi sprostili in domov odšli polni pozitivnih vtisov.

  Seveda pa nam, dragi starši in obiskovalci, brez vašega zaupanja ne bi uspelo.

  Hvala torej vsem, ki ste se prijazno odzvali našemu vabilu in vsak po svoje omogočili lepši in morda tudi brezskrbnejši vsakdan marsikateremu učencu in staršem.

  Kolektiv OŠ Petrovče 

   

 • ZBIRALNA AKCIJA PAPIRJA NOVEMBER 2015

  V sredo, 2. 12. 2015, in v četrtek, 3. 12. 2015, bo na šoli potekala zbiralna akcija papirja. Papir lahko oddate v sredo od 6.30 do 18.00, prav tako pa v četrtek od 6.30 do 18.00.

   

  Prosimo vas, da papir povežete v snopiče. Če imate možnost, ga doma tudi stehtajte. 

 • Voščilo za praznike

  novoletno voscilo2015

 • Voščilo za praznike

  novoletno voscilo2015

 • Obvestilo ob zaključku koledarskega leta na POŠ Trje

  Bližajo se praznični dnevi, ki bodo malo upočasnili naš hiter vsakdanji ritem. Tudi v šoli bomo zadnji delovni dan pred prazniki preživeli bolj sproščeno.

  V torek, 23. 12. 2014, učenci v šolo pridejo kot običajno. Dan bomo začeli sproščeno, v razredih; sledila bo proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti, nato prireditev "Trje ima talent" in medsebojno obdarovanje po razredih. Dogovor je, da se medsebojno obdarimo v vrednosti 5 EUR. Darilo naj bo primerno za oba spola (bodite zmerni pri sladkarijah). Učenci lahko na ta dan prinesejo v šolo domače dobrote, če to želijo.

  Malico in kosilo imajo v šoli. Jutranje varstvo, podaljšano bivanje in druge zunanje dejavnosti se izvajajo normalno po urniku. 

  Odhod avtobusov je ob 12. uri iz Petrovč. Kombi je vezan na avtobus. Praznični dnevi trajajo  vse do 5. 1. 2015, ko se polni energije srečamo v šoli.  

  Voščimo Vam lepe, sproščene praznične dni in mnogo zdravja in energije v novem letu.

  Lep pozdrav.

  Kolektiv POŠ Trje

 • Organizacija pouka ob zaključku koledarskega leta

  Spoštovani starši!


  Obveščamo vas, da bo v torek, 23. 12. 2014, proslava pred dnevom samostojnosti in enotnosti in prireditev Petrovče imajo talent.
  Po prireditvi imajo učenci kosilo, avtobusi bodo v vse smeri odpeljali ob 12.00, za smer Levec ob 12.15.
  Podaljšano bivanje bo potekalo do 16.00.
  V sredo, 24. 12. 2014, in v petek, 2. 1. 2015, sta prosta dneva in učenci nimajo pouka. 

 • Fotografije iz božično-novoletnega koncerta

  Avtorica fotografij je gospa Jana Petrak Zajc.

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2014-2015/BozicnoNovoletniKoncert{/gallery}

 • Jesenska športna inventura

  Predbožični čas je tradicionalno obdobje kovanja novih načrtov, pošiljanja želja in tudi vrednotenja opravljenega dela. Športniki niso nobena izjema, pa naj gre za prekaljene profesionalce ali najmlajše nadobudneže. Zato tudi v ŠŠD OŠ Petrovče razmišljamo o bogastvu žetve jesenskega, uvodnega obdobja v aktualnem šolskem letu.

  Letošnja jesenska inventura je zelo prijetna, saj na šolskih športnih tekmovanjih že dolgo nismo bili tako uspešni. Starejšim dečkom je uspel redek podvig. Združili so prestižno občinsko trojno krono najpopularnejših iger z žogo. Kraljevali so na nogometnih, rokometnih in košarkarskih igriščih. Rokometna reprezentanca je svojo kakovost z zmago nadgradila še na področnem prvenstvu in se tako uvrstila na državno prvenstvo.

  Tam bodo zaigrale tudi njihove kolegice. Rokometašice so napredovale kot druge s področnega prvenstva in verjamejo, da še niso rekle zadnje besede.

  Dekleta so se izkazala še na občinskem prvenstvu v košarki, osvojen naslov v domači dvorani je bil čudovita nagrada.

  A šola, ki nedvomno ima velika športna pljuča, ni beležila odličnih rezultatov le v igrah z žogo.  Kraljice športov, atletike, nismo nikoli zanemarjali. Zato smo bili še kako veseli letošnjih uspehov na ekipnem področnem prvenstvu, ki privabi šole s celjskega področja vse tja do Sotle. Učenke so osvojile drugo, učenci pa četrto mesto, s točkovnim iztržkom, ki jih uvršča v prvo desetino slovenskih šol.

  Obdobja, ki prihajajo, bodo prav tako bogato izpolnjena s tekmovanji. V ŠŠD verjamemo, da nadaljnji uspehi ne bodo izostali, hkrati pa vsem želimo, da bodo v športu, tekmovalnem ali rekreativnem, predvsem uživali.

  ŠŠD OŠ Petrovče

 • Utrinki z novoletne delavnice na POŠ Trje

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2014-2015/UtrinkiZNovoletneDelavnice{/gallery}

 • Dobrodelna akcija zbiranja hrane - "ANINA ZVEZDICA"

  KDAJ: od 15. 12. do 19. 12. 2014

  KAJ: hrana z daljšim rokom uporabe (npr. testenine, konzervirana živila, sladkor, sol, olje, sladkarije, moka, itd.)

  KJE: zbirna mesta v matičnih učilnicah in zbornici šole.

  PODAJ SVOJO DLAN IN POMAGAJ. 

  Kolektiv POŠ Trje

 • Božično-novoletni koncert

  Vabilo bozicni koncert2014

 • Praznični bazar

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2014-2015/Bazar{/gallery}

 • Vabilo na praznični bazar

  vabilo bazar 2014-web

 • Družinska besedna olimpijada

  V torek, 25. novembra, je bil težko pričakovani finale Družinske besedne olimpijade v organizaciji UPI – ljudske univerze Žalec. V napet »besedni boj« sta se podali tudi naši učenki Zala Zoe Kozovinc in Maša Bedrač s svojimi starši in starimi starši. Obe ekipi sta bili zelo izenačeni, po zadnji odločilni igri pa so vendarle slavili slednji. Vsem za pogum in pokazano znanje iskreno čestitamo. Več o finalu in projektu pa si lahko pogledate tukaj.

 • Novoletne delavnice na POŠ Trje

  Življenje je kot reka, 

  ki nam prinaša in odnaša stvari,

  ne ozirajoč se na nas.

  Zato ne smemo živeti samo za jutrišnji dan,

  temveč predvsem za današnji dan

  in ne čakati velikih dogodkov,

  ki bi nam prinesli srečo,

  ampak se veseliti majhnih stvari in kratkih,

  vendar lepih in bogatih trenutkov,

  ki nam popestrijo vsak dan.

   

  Vabimo Vas na tradicionalne novoletne delavnice, ki bodo v ponedeljek, 8. 12. 2014, ob 17. uri v avli POŠ Trje. Po kratkem uvodnem programu odidete v svoje učilnice.

   

  PRIDITE NA MAJHNO STVAR, KI BO POLNA LEPIH IN BOGATIH TRENUTKOV!

  Učenci in učiteljice POŠ Trje

   

 • Obiskali smo predsednika države

  V nedeljo, 23. 11. 2014, ob dnevu Rudolfa Maistra, smo se učenci dodatnega pouka zgodovine ter drugošolci in tretješolci OŠ Petrovče in POŠ Trje skupaj z učiteljicami odpravili na obisk k predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju in si ogledali Predsedniško palačo.

  Po neučakani vožnji z avtobusom do Ljubljane so nas na vratih Predsedniške palače pričakali častna straža in spremljevalci, ki so nas pospremili v notranjost. Ob vstopu sta nas takoj očarala pogled na ogromne kristalne lestence in prestiž celotne stavbe.

  Po krajši pripravi so napovedali predsednika. Sprejeli smo ga z bučnim aplavzom. Drugošolci in tretješolci so pod mentorstvom gospe Sonje Rebernik pripravili kulturni program, katerega vsebina se je navezovala na domovino in življenje generala Maistra. Cici zborček je pod taktirko gospe Valentine Ašenberger zapel nekaj znanih slovenskih pesmi, pri čemer mu je pomagal tudi predsednik. Predstavili so se tudi plesalci 2. in 3. razreda pod mentorstvom gospe Sergeje Dvornik.

  Gospod Pahor ni mogel skriti navdušenja, k petju pa je izzval tudi nas, starejše. Čeprav se za to nismo posebej pripravili, sta nas rešili učenki Maja in Janja, ki sta zapeli v duetu. Kljub improvizaciji sta se odlično odrezali.

  Ob koncu programa smo mu podelili tudi skromno darilo naših savinjskih dobrot in mu izrekli zahvalo. Tudi sam se nam je zahvalil in v kratkem govoru povedal, da ga mladi s takšnimi dejanji zelo navdihujemo; nato se je z nami še rokoval in fotografiral.

  Sledil je še voden ogled ostalih prostorov Predsedniške palače. Med drugim smo vstopili tudi v zlato dvorano, v kateri predsednik sprejema najpomembnejše goste, sprehodili smo se po predsednikovi pisarni in si ogledali knjižnico. Ob odhodu smo videli še menjavo straže pred vhodom palače. Polni vtisov od nepozabne in neponovljive izkušnje smo se sredi popoldneva vrnili domov.

  Katja Grobelnik, 9. a

  nastop

  ples otrok

  skupinska s predsednikom

   

   

   {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2014-2015/ObiskPriPredsedniku{/gallery}

  Galerijo v boljši ločljivosti si lahko snamete tukaj.

  Več slik si lahko ogledate tukaj.

   

  Vtisi učencev:

  Ogledali smo si vse prostore v Predsedniški palači. Najbolj mi je bilo všeč, ko je v dvorano stopil predsednik Slovenije.

  V palači je bilo zelo zanimivo. Všeč mi je bilo tudi, ko smo jedli lučke.

  Še kdaj bi šel v Predsedniško palačo.

  BLAŽ KRULEC, 2. r., POŠ Trje

   

  Imela sem se zelo lepo, ker sem lahko videla predsednika Boruta Pahorja.

  NEŽA STEPIŠNIK, 2.r., OŠ Petrovče

   

  V nedeljo smo si ogledali Predsedniško palačo. Počutila sem se zelo veličastno.

  Zelo všeč mi je bila predsednikova pisarna. Videz palače je bil zelo lep.

  NEŽA AŠENBERGER, 3.r., POŠ Trje

   

  Najbolj všeč mi je bilo, ko smo zaplesali in zapeli predsedniku Borutu Pahorju.

  LANA KLADNIK, 3.r., OŠ Petrovče

   

 • Ponedeljek, 23. 12. 2013 na POŠ TRJE

  V ponedeljek, 23. 12. 2013, bo dan potekal nekoliko drugače kot običajno. Učenci pridejo v šolo z nahrbtnikom, najkasneje ob 7. 40 uri. V šoli bomo imeli malico, nato pa se bomo ob 8. uri odpeljali z avtobusom v OŠ Petrovče. Prisotni bomo na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti, sodelujemo na prireditvi Petrovče imajo talent, za učence od 1. do 5. razreda se bo pripravila dramska igrica, učenci 6. razreda pa si bodo v kinu Žalec ogledali film Gremo mi po svoje 2. Šestošolci se po končanem filmu vrnejo v šolo Petrovče, kjer imajo kosilo. Na Trje se vrnemo v sledečem zaporedju:

  - učenci od 1. do 5. razreda med 11.30 in 12.00 uro,

  - učenci 6. razreda pa se vrnejo z avtobusom redne linije (ob 13.20).

   

  Vse ostalo (kosilo za učence od 1. do 5. razreda, podaljšano bivanje, plesna šola Igen) bo potekala po ustaljenem urniku.

   

  Želimo vam prijetne praznične dneve.

   

   

                                           Kolektiv POŠ Trje

 • Področno šahovsko prvenstvo

  Prav ponosno smo lahko zrli v tabelo rezultatov področnega šahovskega prvenstva. Naš mladi rod šahistov, ki se brusi pod mentorstvom gospoda Peternela, je namreč dokazal svojo nadarjenost igre na 64-ih poljih.

  Pri mlajših učencih, to je do devetega leta starosti, je Matic Nareks osvojil 2. mesto, Aljaž Zavasnik pa je bil 9. V kategoriji do 12 let se je od naših bodočih asov te miselne in svetovno razširjene igre najbolje odrezal Lovro Čeh Brežnik, ki je končal na 8. mestu, potem ko je v neverjetno izenačeni konkurenci osvojil enako število točk kot tretjeuvrščeni tekmovalec, a je bron izgubil zaradi slabšega dodatnega kriterija.

  Dobro so nastopili tudi ostali naši, in sicer Nejc Zavasnik, Nejc Strojin in Nejc Vidrgar, ki so končali v zlati sredini.

 • Šolski ples 20. 12. 2013

  Spoštovani starši.

  V petek, 20. 12.  2013, bo v telovadnici OŠ Petrovče šolski ples za učence od 7. do 9. razreda naše šole. Ples se bo pričel ob 18. 30 in bo trajal do 22. 00. ure. Vstop na ples bo možen od 18.15 do 19.00 z vstopnico, ki so jo lahko učenci kupili v šoli.

  V času plesa učenci ne bodo smeli zapuščati telovadnice, saj smo odgovorni za njih. Vljudno prosimo starše otrok, ki bodo na plesu, da ob 22.  00 čakate otroke pred šolo, saj po končanem plesu ne prevzemamo odgovornosti za njih.

  V upanju, da bo šolski ples nepozabno lepa izkušnja,

  vas lepo pozdravljamo.

  OŠ Petrovče

 • Licitacija del učencev OŠ Petrovče v okviru božično-novoletnega sejma

  Na dražbi bosta dve fotografiji in ena slika. Fotografiji je prispeval učenec 9. a razreda, Tomaž Maroh. Tomaž je zelo uspešen in nadarjen učenec na različnih področjih. Dosegel je priznanja iz logike, matematike, fizike, kemije … Bolj malo pa je poznano, da je njegova strast fotografija in je uspešen tudi na tem področju. Eno vidnejših nagrad je prejel na natečaju revije National Geographic Junior. Fotografija je dosegla 4. mesto in bila prodana za 500 €.

  Za licitacijo je namenil dve fotografiji s priljubljenimi motivi iz narave:

  1. Hibiskus

   hibiskus

  2. Plešec

   plesec

  Izklicna cena za vsako fotografijo je 20 €.

  Tretje delo na dražbi je slika, ki jo je ustvarila Nataša Hudej, učenka 8. c razreda. Nataša je nadarjena učenka na različnih umetniških področjih, njej najljubše pa je likovno področje. Sodelovala je na mnogih natečajih in dosegla številna priznanja in nagrade, tako na državnem kot mednarodnem nivoju. Pogled na njena likovna dela osupne slehernega gledalca; poznavalca ali pa zgolj laika v slikarskem svetu.

  Na licitacijo se je odzvala s sliko v akrilni tehniki z naslovom 'Modrost'.

  modrost

  Izklicna cena za sliko je 30 €.

  Vsa zbrana sredstva gredo v šolski sklad.

 • Zbiralna akcija odpadnega papirja - november 2013

   

  razred

  kg papirja

  1.a

  388

  26

  1.b

  362

  25

  2.a

  274

  19

  2.b

  230

  16

  3.a

  168

  11

  3.b

  253

  17

  4.a

  512

  35

  4.b

  391

  27

  5.a

  202

  14

  5.b

  680

  46

  6.a

  448

  30

  6.b

  1137

  77

  7.a

  254

  17

  7.b

  1565

  106

  8.a

  229

  16

  8.b

  352

  24

  8.c

  5

  0,5

  9.a

  141

  10

  9.b

  332

  23

  9.c

  94

  6

  skupaj

  8017

  545,5

 • Božično-novoletna prireditev in sejem

  Spoštovani!

  Vljudno vabljeni na božično-novoletno prireditev s sejmom, ki bo 12. decembra v telovadnici šole. Občudovali in kupili boste lahko izdelke naših učencev, program pa bodo popestrili pevci, plesalci in še kdo. 

  Pričakujemo vas in se veselimo vaše družbe.

  Vabilo si lahko ogledate tukaj

 • VS Candela vabi

  Spoštovani starši in učenci!

  Vabljeni na jubilejni koncert vokalne skupine Candela v nedeljo, 8. 12. 2013. Sodelujejo tudi pevci MPZ OŠ Petrovče. Vabilo si lahko ogledate tukaj

 • Ni uspelo

  Našim košarkarjem na polfinalnem turnirju področnega prvenstva v Celju ni uspelo napredovati v zaključne boje.

  Tesna poraza (proti OŠ Vojnik za tri točke in proti 2. OŠ Celje za sedem točk) sta pomenila tretje mesto med štirimi ekipami.

  Fantje so se trudili, za kar si zaslužijo vse čestitke, žal pa tokrat v izdelanih situacijah niso imeli dovolj mirne roke.

 • Tehniški dan – NOVOLETNA DEKORACIJA

  V sredo, 5. 12. 2013, bo za učence od 6. do 9. razreda tehniški dan.

  Učenci boste razdeljeni v skupine. Ob 7.30 se zberete v učilnicah po razporedu. Delali boste v dveh različnih delavnicah do 12.00.

  Kosilo bo ob 12.00, odhodi avtobusov pa ob 12.30.

  Vsi prinesite s sabo barvice, svinčnik, ravnilo, lepilo za papir (oho ali v stiku) in škarje.

  Poleg tega prinesite tudi:

  6. razred: iglo za šivanje, selotejp,

  7. razred: perle, okrasne trakove, 4 plastenke, ki nimajo ravnega dna,

  8. razred: iglo za šivanje, perle, tetrapak embalažo, volno, širšo plastično posodico (lahko od skute),

  9. razred (skupine 12, 13 in 14): predpasnik, obvezna majica s kratkimi rokavi.

  Želimo vam prijeten in ustvarjalen dan.

 • 1. šolski dan po počitnicah

  Dragi učenci!

  Po počitnicah boste v šolske klopi ponovno sedli v SREDO, 2. 1. 2013. Pouk bomo pričeli z II. turnusom.

  Želim vam še naprej lepe počitnice in vas pozdravljam.

  Irena Kolar

  ravnateljica

 • Voščilo

  Spoštovani starši, dragi učenci!

   

  Novo leto je neznanec.

  Prav lepo ga bo spoznati,

  mu zaupati, pa vendar

  ne preveč pričakovati.

  Staro leto je minilo,

  ne oziraj se nazaj,

  novega pa ne priganjaj -

  presenetiti se daj!

                             (S. Makarovič)

   

  Lepe praznike, topel dom, mir v duši in državi, veliko zdravja, znanja in iskrene ljubezni v letu 2013 vam želim.

   Irena Kolar

  ravnateljica

 • Medsebojno obdarovanje na POŠ Trje

  Dragi starši!

  Bliža se konec leta, ki ga zaključujemo na različne načine, predvsem z obiskom dobrih mož.

  Pri nas, na POŠ Trje, bo zadnji šolski dan v letu, petek, 21. december. S kratkim kulturnim programom bomo obeležili državni praznik, dan samostojnosti in enotnosti, nato pa bo sledilo rajanje v telovadnici.

  Zaradi varčevalnih ukrepov pa nas letos ne bo obiskal noben dobri mož, ampak se bomo znašli drugače. Pripravii bomo medsebojno obdarovanje. Prosimo vas, da skupaj z otrokom pripravite darilce v vrednosti 3 €. Pri tem naj vam ustvarjalnosti ne zmanjka, saj ni lepšega kot darilo iz srca. Morda dodaste kaj zanimivega, kar boste izdelali skupaj z otrokom. Paketke bomo oštevilčili in z žrebom bo vsak izbral svoje darilo.

  Prijetno praznovanje in veliko lepega v prihodnjem letu.

  Kolektiv POŠ Trje

 • Zadnji šolski dan v koledarskem letu

  Spoštovani učenci in starši!

  Obveščamo vas, da bomo zadnji šolski dan v tem koledarskem letu, 21. 12. 2012, preživeli prijetno in praznično.

  Učenci pridejo v šolo ob 7.20 in gredo v matične učilnice skupaj s svojimi razredniki in sorazredniki. Ob 7.45 bomo v telovadnici pripravili prireditev v počastitev državnega praznika dneva samostojnosti. Po prireditvi bo sledil zabavni program z naslovom Petrovče imajo talent. Ob 9.35 gredo učenci predmetne stopnje v kino v Celje, učenci razredne stopnje pa si bodo na šoli ogledali gledališko igrico. Kosila, razen za učence razredne stopnje, tega dne ne bo. Za učence vozače bodo vsi odhodi avtobusov in kombijev ob 12.25, in sicer v vse smeri.

  Želimo vam prijeten zaključek koledarskega leta.

 • Zbiralna akcija odpadnega papirja - november 2012

  OŠ PETROVČE

  razred

  kg papirja

  1. a

  249

  20

  1. b

  227

  18

  2. a

  332

  27

  2. b

  135

  11

  3. a

  303

  24

  3. b

  391

  31

  4. a

  399

  32

  4. b

  444

  36

  5. a

  485

  39

  5. b

  262

  21

  6. a

  596

  48

  6. b

  851

  68

  7. a

  248

  20

  7. b

  457

  37

  7. c

  63

  5

  8. a

  85

  7

  8. b

  286

  23

  8. c

  429

  34

  9. a

  0

  0

  9. b

  9

  1

  skupaj

  6251

  501

  POŠ TRJE

  1. r

  555

  36,50

  2. r

  429

  28,50

  3. r

  863

  57

  4. r

  1266

  83,50

  5. r

  723

  48

  skupaj

  3836

  253,50

 • Šolski ples

  Spoštovani starši!

  V petek, 14. 12. 2012, bo v telovadnici OŠ Petrovče šolski ples za učence od 7. do 9. razreda naše šole. Ples se bo pričel ob 18.30 in bo trajal do 21.00. ure. Vstop na ples bo možen od 18.15 do 19.00 z vstopnico, ki jo lahko učenci kupijo v šoli do četrtka, 13. 12. 2012.

  V času plesa učenci ne bodo smeli zapuščati telovadnice, saj smo odgovorni za njih. Vljudno prosimo starše otrok, ki bodo na plesu, da ob 21.00 čakate otroke pred šolo, saj po končanem plesu ne prevzemamo odgovornosti za njih.

  V upanju, da bo šolski ples nepozabno lepa izkušnja, vas lepo pozdravljamo.

  OŠ Petrovče

 • Lučka upanja

  Spoštovani starši!

  Tako kot vsako leto, tudi letos naša šola pripravlja dobrodelni koncert z naslovom Lučka upanja.

  Z izkupičkom od dobrodelnega koncerta bi radi pomagali otrokom naše šole, ki se soočajo s socialno stisko. Radi bi jih osrečili, zato vas nagovarjam, da kupite vstopnico in s tem donirate v Šolski sklad. Mogoče se koncerta ne boste mogli udeležiti, a boste s kupljeno vstopnico osrečili otroke, ki v teh časih potrebujejo našo pomoč.

  Velikokrat ste že pokazali, da imate veliko srce in da skupaj zmoremo več.

  Preživite preostanek leta morebiti tudi z mislimi M. Pupina: "Nobena stvar ne naredi človeka srečnejšega kot njegovo lastno prepričanje, da je naredil najboljše, kar je mogel."

  Svetlana Đokić,

  predsednica Šolskega sklada

 • Dobrodelni koncert

  Učenci in kolektiv Osnovne šole Petrovče

  vabimo na DOBRODELNI KONCERT z naslovom

  LUČKA UPANJA, ki bo v četrtek,

  13. december 2012,

  ob 17. uri v PETROVŠKI BAZILIKI.

  Cena vstopnic je 3 EUR. Zbrani denar bomo namenili v Šolski sklad.

Ponosni smo na ...

mobilnost  

sio2020 300x156

5ZaNasmeh

kulturna sola
k u l u r n a  š o l a

zdrava sola

O e-Brihti

Pred vami je e-Brihta, ki bo zamenjala naše šolsko glasilo v tiskani obliki. Tako bodo novice ažurne, objavili bomo lahko več fotografij, svoje mnenje boste lahko izrazili v različnih anketah, lahko boste glasovali, izbrali lastnika najlepše risbe … Sicer zgleda vse enostavno: klik, in že je tu želena tema. Kljub temu pa je v ozadju veliko dela novinarjev izbirnega predmeta šolsko novinarstvo, ki članke napišejo in jih pošljejo mentorici, ki jih popravi. Za objavo na spletu pa pod okriljem mentorja računalnikarja poskrbijo učenci, ki jih zanimajo spletna omrežja.

Če se je tudi tebi kaj zanimivega zgodilo in bi to rad delil z nami, pošlji članek na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Tudi če se v tebi skriva umetniška duša, lahko na omenjeni naslov pošlješ kakšno svojo pesem, pravljico, domišljijsko zgodbo …

Koledar dogodkov

July 2019
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Prihajajoči dogodki

No events

 logo tosemjaz obcinazalec  SAFEsi  tom-moder  petka  zavodzasolstvo

Pravno obvestilo   |   Prijava   |   © OŠ Petrovče 2012