Filter
 • Pustovanje 2019

  pust

 • Velikonočno voščilo

  Velika noč, prelepi praznik nam s pomladnimi rožami je zasijal.

  Že klije cvetje, drevo brsti,

  sonce na prestolu zlatem,

  nad nami jasno se blešči.

   

  Vse diši okoli hiše

  in še vetrič sladko piše.

  Mati pečejo kolače,

  očka režejo nam krače.

   

  Zato želimo Vam vsi, da veselo bi praznovali velikonočne dni.

   

  Učenci in učiteljice POŠ Trje

  20180329 084635

 • Prireditev ob materinskem dnevu

  V ponedeljek, 26. 3. 2018, je na POŠ Trje potekala krajevna prireditev ob materinskem dnevu Ko se preteklost preplete s sedanjostjo. 

  Učenci so skupaj z razredničarkami pripravili pester kulturni program. S spletom ljudskih plesov in pesmi sta se ob zvokih harmonike predstavila pevski zbor in folklorna skupina. Učenci POŠ Trje so se obiskovalcem predstavili s pesmimi in recitacijami o mamicah ter nas na igriv in izviren način z igrami in plesom popeljali v preteklost. Nastopili so tudi  otroci najstarejše vrtčevske skupine, ki so spregovorili o svojih zlatih mamicah in očkih.

  Ob koncu so v dvorani ugasnile luči in prižgale so se lučke, ki so zasvetile ob melodiji:

  "Te naše lučke,

  svetle lučke,

  mi vedno kažete svojo pot.

  Gotovo vsak bi rad jih nosil,

  da svetil bi si z njimi povsod."

  Obiskovalci so domov odnesli skromna darilca— semena rož, ki jih bodo posejali skupaj z otroki, vnuki. 

  Silva Pohole

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2017-2018/MaterinskiDanTrje{/gallery}


 • Pomladi zbiramo papir na POŠ Trje

  Spoštovani,

  obveščamo vas, da bo v sredo, 28. 3. 2018 in četrtek, 29. 3. 2018, potekala zbiralna akcija starega papirja na POŠ Trje. Vabimo vas, da se pridružite zbiralni akciji z vašim prispevanjem odpadnega papirja v:

  - sredo, od 6. 30 do 18. ure in

  - četrtek, od 6. 30 do 14. ure.

  Pred oddajo odpadni papir povežite v snopiče ali pa ga zložite v kartonaste škatle. 

   

  Kolektiv POŠ Trje

 • Obvestilo o stavki

  Spoštovani starši,


  zaposleni v osnovnih šolah Občine Žalec smo se odločili, da se v sredo, 14. marca 2018, pridružimo nadaljevanju splošne stavke zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.


  Ta dan za otroke v šoli ne bo organiziranih dejavnosti obveznega in razširjenega programa.


  Za morebitne nujne primere učencev, ko starši nimate prav nobene druge možnosti varstva svojih otrok, bo OŠ Petrovče na dan stavke (14. 3. 2018) od 6.00 do 16.00 zagotavljala varstvo in prehrano otrok. Enako velja tudi za POŠ Trje.


  Morebitno prisotnost vašega otroka sporočite v tajništvo matične šole (03 713 22 30) ali na elektronski naslov (os-petrovce@guest.arnes.si) do vključno torka, 13. 3., do 12. ure.


  Vabimo vas, da si več o razlogih za stavko preberete tukaj.


  Zavedamo se, da bo to povzročilo največ nevšečnosti prav vam, cenjeni starši, za kar se vam iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju.

   

  Glavni stavkovni odbor SVIZ
  Stavkovni odbori SVIZ-ov osnovnih šol Občine Žalec

 • Nedeljska sankarija Mladih planincev OŠ Petrovče in POŠ Trje

  Spoštovani planinci,

  obveščamo vas, da zaradi napovedanega deževnega vremena, ki nas bo spremljal v nedeljo, ODPOVEDUJEMO zimsko sankarijo, 11. 3. 2018,  na smučišču Liboje.

  Hvala na razumevanje in lep planinski pozdrav.

  Vaši planinski mentorji

 • "Ko se preteklost preplete s sedanjostjo"

  vabilo PLET

 • Zimska zbiralna akcija odpadnega papirja na POŠ Trje

  Spoštovani,

  obveščamo vas, da je zbiralna akcija odpadnega papirja, ki je bila načrtovana v sredo, 7. marca ter v četrtek, 8. marca 2018, PRESTAVLJENA, zaradi napovedanega slabšega vremena.

  O novem terminu boste pravočasno obveščeni.

  Hvala na razumevanju.

   

 • Otroci brez otroštva

  "Več kot 150 milijonov otrok po svetu se še danes vsako jutro namesto v šolo odpravi na delo. Večina svoje delo opravlja za drobiž v nemogočih razmerah. Če se ta realnost odvija daleč od naših oči, še ne pomeni, da ni del našega življenja, saj imajo izdelki, ki nam vsakodnevno lajšajo življenje, veliko večjo ceno, kot jo vidimo sami. Tudi marsikatero našo igračo in mnoga oblačila, ki jih vsak dan nadenemo, so pomagale narediti otroške ročice v tovarnah po svetu ..."

  Z zgornjo problematiko otroškega dela so se prvič soočile tri petošolke Neža Cvikl, Neža Ozvaldič in Anea Kolar z mentorico Karmen Zupanc. Učenke so za likovni natečaj z naslovom: Otroci brez otroštva izdelale plakat. Razstava vseh prispelih izdelkov in podelitev prizanj ter nagrad najboljšim je potekala v četrtek, 23. marca 2017, v Mestnem muzeju Ljubljana, ob prisotnosti ljubljanskega župana Zorana Jankoviča.

  Na podlagi všečnosti izdelka, izvirnosti, natančnosti izdelave, izgleda, jasnosti sporočila in sporočilne vrednosti, so si učenke prislužile odlično 2. mesto. 

  Učenkam ISKRENO ČESTITAM in jim želim še veliko ustvarjalnih trenutkov. 

  TMuzej v malem

   

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2016-2017/Otroci_brez_otrostva{/gallery}

  Karmen Zupanc

   

 • Noč branja 2017

  Na Oš Petrovče bomo 21. in 22. aprila 2017 sodelovali v vseslovenskem projektu Noč branja. Na naši šoli bo projekt potekal pod naslovom "Zapisano v zvezdah". 

  Za otroke pripravljamo literarne, glasbene, likovne, dramske, plesne, kuharske ... delavnice. Z nami bodo zanimivi gostje, pogledali bomo med zvezde, brali o prihodnosti in se ob tem zelo zabavali. 

  Noč branja v Petrovčah

 • Zbiralna akcija papirja na POŠ Trje

  Spoštovani starši!

  Obveščamo vas, da bo v prihodnjem tednu potekala zbiralna akcija papirja. In sicer:

  - v torek, 21. 3. 2017, od 6.30 do 18. ure in

  - v sredo, 22. 3. 2017, od 6.30 do 14. ure.

  Če imate možnost papir prehodno povežite v snopiče in ga stehtajte. 

  Maja Pauković

   

 • Vabilo ob dnevu žena in materinskem dnevu

  Tmaterinski dan

 • Noč branja

 • Zbiralna akcija papirja

  Spoštovani starši!

  Obveščamo vas, da bo potekala zbiralna akcija papirja v torek, 14. 3. in v sredo, 15. 3. 2017, od 6.30 do 18.00. Če imate možnost papir povežite v snopiče in ga stehtajte.

  Lepo vabljeni k sodelovanju.

 • Vstopnice za nocojšnjo prireditev so pošle

  Spoštovani starši,

  sporočamo vam, da so karte za nocojšnjo prireditev pošle.
  V primeru, da ste karte prevzeli in da iz kakršnih koli razlogov zvečer ne boste mogli priti, vas prosim, da jih vrnete v tajništvo danes do 14. ure ali pa pokličete in sporočite vrsto in sedež, ki ne bo zaseden.
  Tisti, ki kart nimate in bi si želeli prireditev ogledati, boste imeli možnost, da 10 minut po začetku zasedete prosta mesta v dvorani, če seveda bodo (samo v primeru, da bo kakšna karta vrnjena oziroma bo po začetku ostal kakšen prazen sedež).
  V skladu z navodili je lahko dvorana zasedena samo do zapolnitve vseh sedežev.

  Hvala za razumevanje.

  Lepo vas pozdravljam.
  Irena Kolar
  ravnateljica

 • Glasbeno dramski večer

  vabilo koncert 31.3 2016

 • Halo, si za to?

  Na OŠ Petrovče se pridružujemo projektu "Halo, si za to?", ki pod okriljem Rotary klubov Slovenije ter Zveze prijateljev mladine Slovenije na osnovnih in srednjih šolah organizira akcijo zbiranja starih mobilnih telefonov in polnilcev. 

  Na pobudo predstavnikov šolske skupnosti bodo tudi na naši šoli v pisarni gospe Maje tri škatle, kjer bomo zbirali mobilne telefone, njihove baterije in polnilce. Akcija bo potekala do 22. aprila. Zbrane stvari bodo odkupila slovenska podjetja, sredstva pa se bodo razporedila med sodelujoče šole, Rotary in ZPMS.

  Vabimo vas, da vsi pobrskate za starimi telefoni in jih prinesete v šolo. Tako boste naredili nekaj dobrega za okolje, za našo šolo, vrstnike in tudi zase. 

  Več o projektu si lahko preberete TUKAJ

 • Planinski izlet odpade!

  Obveščamo vas, da zaradi slabe vremenske napovedi odpade planinski izlet na Mozirsko kočo.

 • Vabilo na proslavo ob dnevu žena

  vabilo 8 3 2016

 • Letovanje otrok v Poreču

  Društvo prijateljev mladine občine Žalec v sodelovanju z Zavodom za letovanje in rekreacijo otrok Ljubljana organizira letovanje otrok v Hostelu Šiška v Poreču – naselje Špadići. Več o tem si lahko preberete v prilogah ali pa pokličete šolsko svetovalno službo.

  priloga1: Obvestilo   priloga2: Prijavnica   priloga3: Zdravstveni list

 • Proslava ob materinsksem dnevu

  Avtorica fotografij je gospa Jana Petrak Zajc.

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2014-2015/MaterinskiDan{/gallery}

 • Območno srečanje folklornih skupin

  V sredo, 18.  marca 2015 je v Domu II. Slovenskega tabora v Žalcu potekalo območno srečanje otroških folklornih skupin, ki delujejo v občini Žalec.  Na začetku prireditve je organizator in vodja izpostave JSKD Žalec Marko Repnik dejal, da je vesel, da se v občini širi tudi otroška folklorna dejavnost, ki  prebuja  plesne igre, pesmi,  izštevanke, plese,  ki se jih mi odrasli z veseljem spominjamo. Le tako bo Slovenski narod vedel od kod izvirajo njegove korenine. Na srečanje se je prijavilo šest skupin. Griški veseljaki – OŠ Griže, OFS Ponikva pri Žalcu, OFS Srajčke – KD Gomilsko, Navihančki – OŠ Griže,  OFS OŠ Petrovče in OFS iz Podružnične šole Trje. Mladi folklorniki in folklornice iz OŠ Petrovče skupaj s Podružnično šolo Trjeso prikazali splet »Oj lepo je res na deželi« in splet »Pletenje kit«. Na odru je odplesalo 40 otrok iz centralne in podružnične OŠ. Pred svojimi starši, dedki,  babicami  in nenazadnje tudi strokovno komisijo so prikazali igro in štajerske plese. Publiko so prepričali s svojo plesno izvedbo, odrsko postavitvijo, kostumsko podobo in urejenostjo. Mladi plesalci se zavedajo svojega poslanstva, z lahkoto osvojijo oder in na njem tudi uživajo, kar vedno znova tudi  potrjujejo.  Hvala vodstvu šole za vzpodbude pri ohranjanju folklorne dejavnosti, hvala tudi vsem staršem za vse korake, prevoze in usklajevanje terminov in nenazadnje čas, ki nam ga namenite. Hvala frizerki Renati Resnik za urejenost pričesk in nenazadnje našemu fotografu Tomažu Reharju, ki nas vedno spremlja in poskrbi, da bodo naši spomini živi še čez nekaj let.

  Hvala vsem , ki hodite po svetu z nami, z ramo ob rami…..Da ste zvezde med nami…..

  srecanje folklora

  HT

 • Materinski dan

  Spoštovane mame, žene in dekleta!

  "Pride čas, ko spoznaš,

  vse kar šteje je to,

  da imaš ob sebi nekoga,

  ki zna te ljubiti iz srca."

  Vljudno vabljene na proslavo ob materinskem dnevu, ki bo v 

  petek, 27. 3. 2015, ob 17. uri, v telovadnici Podružnične osnovne šole Trje.

  Učenci z učiteljicami in vzgojiteljicami POŠ Trje brezskrbno verjamemo v ljudi, ki hodijo skupaj z nami v korak. 

  Verjamemo, da boste ta dan z nami tudi Vi ...

  materinski dan 2015

  Učenci in učiteljice POŠ Trje

 • Šolsko tekmovanje iz Znanja Vesele šole

  Dne, 11. 3. 2015, je potekalo na OŠ Petrovče in POŠ Trje šolsko tekmovanje iz Znanja Vesele šole.

  Tekmovanja se je udeležilo 15 učencev OŠ Petrovče iz posameznih kategorij oz. razredov, od 4. - 9. r in 15 učencev iz POŠ Trje.

  Državnega tekmovanja iz posameznih tekmovalnih kategorij, ki so dosegli na šolskem tekmovanju najboljše rezultate, se bodo udeležili naslednji učenci:

  Gal Bedrač (ki je dosegel 38 točk)

  Lin Šuster (ki je dosegla 35, 5 točk)

  Aljaž Zavasnik (ki je dosegel 34, 5 točk) ter Živa Cerovec-POŠ Trje (ki je dosegla 34,5 točk).

  Vsem učencem, ki se bodo 15. 4. 2015 udeležili državnega tekmovanja ISKRENO ČESTITAMO.

  Seznam vsebin za državno tekmovanje:

  a) TEME: september (Stara glasba), oktober (Skrivnostni labirint), november (Šola doma in po svetu), december (Za dve suhi ribi, prosim), januar (Množični mediji), februar (Jedrska energija), marec (Šege, miti in navade);

  b) ČLANKI: Velika odkritja Novi svet (september), Ščepec znanosti:Tako blizu, a tako daleč (oktober), Tačke:Gepard (november), Ščepec znanosti:Nemirna Zemlja-drugi del Vulkani (december), Ščepec znanosti:Magnetizem (januar), Reportaža:Benetke-lev, ki hodi sam (februar) in Tačke: Črni nosorog (marec).

                                                                                                               Mentorici Vesele šole

 • Zbiralna akcija odpadnega papirja marec 2015

   

  Od srede, 25. 3., do petka, 27. 3. 2015, bo potekala zbiralna akcija odpadnega papirja. Papir lahko oddate v sredo od 6.30 do 14., v četrtek pa od 6.30 do 16., v petek pa od 6.30 do 12.30 ure.

  Prosimo vas, da papir povežete v snopiče. Če imate možnost, ga doma tudi stehtajte.

 • Bilo je nekoč - učni sprehod tretješolcev POŠ Trje

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2014-2015/BiloJeNekoc3RTrje{/gallery}

 • Čistilna akcija na POŠ Trje

  Obveščamo vas, da bomo imeli v soboto, 14. 3. 2015, delovni dan, in sicer 3 ure pouka in 2 uri sodelovanja na očiščevalni akciji. Nadomeščali bomo petek, 6. 2. 2015.

  Jutranjega varstva, podaljšanega bivanja in kosila NE BO, učenci pa bodo v šoli imeli malico. Šolski prevozi bodo zjutraj vozili po običajnem voznem redu, povratek iz šole pa bo ob 12. 10 uri. V primeru slabega vremena, bo delovni dan v soboto, 28. 3. 2015.

  Lepo vas pozdravljamo.

  Kolektiv POŠ Trje

 • Čistilna akcija

  V soboto, 14. marca 2015, bomo z učenci sodelovali v Pomladanski akciji urejanja in čiščenja okolja v občini Žalec.

  Učenci bodo imeli 3 ure pouka (sredin urnik B turnus),  4. in 5. uro pa bodo čistili na različnih lokacijah v Petrovčah.

  V šoli bo poskrbljeno za šolsko malico, jutranjega varstva, podaljšanega bivanja in kosila pa ne bo.

  Avtobusi v vse smeri odpeljejo ob 12. uri.

   

  Irena Kolar, ravnateljica

 • Zdravstveno letovanje otrok

  Obveščamo vas, da je Medobčinsko društvo prijateljev mladine objavilo razpis za zdravstveno letovanje otrok.

  Več si lahko ogledate v prilogi.

 • Pozor! Zverjasec na delu - delavnice

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2014-2015/Zverjasec-delavnice{/gallery}

 • Pozor! Zverjasec na delu - predstava

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2014-2015/Zverjasec-predstava{/gallery}

 • Pozor! Zverjasec na delu

  ZverjasecNaDelu

 • Humanitarna akcija: Čisto veselje

  Spoštovani,

  letošnjo pomlad si Zveza prijateljev mladine s projektom Botrstvo (ZPM) in družba Gorenje Surovina d.o.o. podajamo roke. Z namenom pomagati!

  Od 16. do 21. 3. 2015 skupaj organiziramo humanitarno zbiranja odpadnih surovin (papir, odpadna električna in elektronska oprema, jekleni odpad in barvne kovine) - Čisto veselje, skozi katero bomo ljudi ozaveščali o pomenu ohranjanja narave in jih hkrati spodbudili, da pomagajo zagotoviti zdrav razvoj in enake možnosti otrok v stiski.

  Več o akciji preberete na spletni strani www.cistoveselje.si.

   

  Razumemo, da je teh akcij veliko. Morda se naša akcija razlikuje v tem, da prikazujemo ljudem, kako si lahko pomagajo sami.

  Prosimo, pomagajte.

  Skupaj lahko pričaramo čisto veselje na obraze otrok!

  S spoštovanjem,

  Ekipa »Čisto veselje«

  Surovina veselje podpis

 • Pustni karneval na Trju

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2014-2015/PustniKarneval{/gallery}

 • Zbiralna akcija odpadne elek. opreme

  Trenutne rezultate zbiralne akcije si lahko ogledate tukaj.

  Zbiranje el mat201314

 • Zbiralna akcija odpadne elek. opreme

  Trenutne rezultate zbiralne akcije si lahko ogledate tukaj.

  Zbiranje el mat201314

 • Anketa na temo šolskih uniform

  Dragi učenci in starši,

  na podlagi poziva Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport vas vabimo, da sodelujete v anketi in izrazite svoje mnenje o šolskih uniformah.

  Rezultati bodo znani v drugi polovici meseca maja.

  Lep pozdrav!

 • Delovna sobota - prevozi

  Spoštovani starši, še eno obvestilo v zvezi z delovno soboto.

  Kot smo že sporočili, bodo organizirani šolski prevozi v šolo in domov.

  PREVOZ V ŠOLO

  Avtobus iz smeri V. Pirešica odpelje ob 8.05  (postajališče Gotovlje).

  Avtobus iz smeri Podgora, Zavrh , Galicija – Trje ob 8.20.

  Kombi 1 odpelje ob 8.10, kombi 2 pa ob 8.20.

  PREVOZ IZ ŠOLE

  Avtobus odpelje iz šole ob 12.10.

  Kombi 1 odpelje ob 12.35, kombi 2 pa ob 13.11 (Pernovo, Gorca). 

  Če imate možnost, lahko po otroka pridete sami ob 12. uri.

  V primeru dežja bo delovna naslednja sobota.

  Lepo soboto.                                                                      

  Kolektiv POŠ Trje               

 • Delovna sobota - čistilna akcija

  V soboto, 22. 3. 2014, imamo delovno soboto. Nadomeščamo  3. 2. 2014. Priključili se bomo občinski čistilni akciji. Čistili bomo v okolici šole. Učenci naj bodo primerno obuti in oblečeni. Dejavnost začnemo ob 9. uri in zaključimo ob 12. uri. Organizirani bodo šolski prevozi za učence vozače. Ostale učence, prosimo, pripeljite sami. Jutranjega varstva in podaljšanega bivanja ni. Učenci pa imajo organizirano malico.

  Lepo vas pozdravljamo in  želimo lep dan.   

                                                                                         Učiteljice POŠ  Trje 

 • Dodatna pojasnila glede čistilne akcije

  Spoštovani starši!

  Kot smo vas že obvestili, je jutri, 22. 3. 2014, delovna sobota, zato je prisotnost obvezna od 9. do 12. ure. Delovna akcija bo potekala na petih zbirnih mestih, in sicer:

  ·         Pred šolo Petrovče vsi učenci razredne stopnje, razen Levec in Drešinja vas, ter učenci predmetne stopnje iz Male Pirešice, Zaloške Gorice, Ruš, Arje vasi, območja Petrovč, Dobriše vasi ter Brnice, Liboj in Kasaz (poskrbljeno za šolski prevoz)

  ·         Levec pri mostu čez Ložnico

  ·         Drešinja vas pri gasilskem domu

  ·         Galicija pri Zadružnem domu (poskrbljeno za šolski prevoz)

  ·         Velika Pirešica pri stari šoli (tudi za Studence, poskrbljeno za šolski prevoz)

  Skupaj preživimo lep in koristen delovni dan. 

  Vozni red si oglej tukaj.

 • Delovna sobota - pomladansko čiščenje okolja

  Spoštovani starši!

  Obveščamo vas, da bomo imeli to soboto, 22. 3. 2014, delovno soboto.

  Nadomeščamo ponedeljek, 3. 2. 2014, ko nismo imeli pouka zaradi nevarnosti žleda. V soboto se bomo pridružili občinski akciji spomladanskega čiščenja okolice. Akcija bo potekala od 9.00 do 12.00.

  Učenci bodo prišli v šolo ob 9.00 s šolskimi prevozi, razen učenci vozači, ki se vozijo na relacijah Galicija in Pirešica. Ti učenci bodo čistili domačo okolico. Učenci, ki spadajo pod Galicijo, imajo ob 9.00 zbirno mesto pri Zadružnem domu, vodja bo gospa Anita Žolnir. Učenci, ki spadajo pod okolico Pirešice, imajo zbirno mesto pri stari šoli v Pirešici ob 9.00, vodja akcije bo gospa Slavica Kobal.

  Učenci imajo malico, kosila ta dan ne bo. Za učence ne bo jutranjega varstva in podaljšanega bivanja.

  Udeležba je obvezna, naš moto pa je: ČISTO OKOLJE - LEPŠA PRIHODNOST.

  V primeru slabega vremena bo akcija prihodnjo soboto, 29. 3. 2014.

  Lepo pozdravljeni.

 • Vabilo

  Spoštovani starši, dragi učenci, babice, dedki!

   

  Vljudno vabljeni na proslavo ob dnevu žena in materinskem dnevu, ki bo v petek, 14. 3. 2014 ob 18. uri v Hmeljarskem domu v Petrovčah. Na prireditvi se bodo predstavili tudi učenci naše šole.

  Vabilo si lahko ogledate tukaj.

  Kolektiv OŠ Petrovče

   

 • Vesolje in moje telo

   

  Spoštovani starši

  V petek, 14. 3. 2014, bodo imeli učenci 8. in 9. razredov tehniški dan Vesolje in moje telo. Pri izvedbi dneva dejavnosti bodo sodelovali zunanji izvajalci Planetariuma. Cena za delavnic in predavanja je 5,50 €.

  Za izvedbo tehniškega dneva učenci potrebujejo: pisala, ravnilo, kalkulator, športno opremo in copate.

  Tehniški dan bo potekal sedem šolskih ur, zato bo odhod avtobusa  za 8. razrede za Veliko Pirešico in Galicijo ob 14. uri.  Razvoza kombija ne bo. Učenci vozači za Levec in Kasaze gredo na redno linijo.

  Za devetošolce se ob 14.15 uri  začne prva vaja plesnega tečaja za valeto. Trajala bo do 15.45. Starši za to in vse ostale plesne vaje poskrbite za prevoz otrok domov.

   

                                                                                                             Veronika Melavc, Polona Počivalšek

   

 • Odsotnost učiteljev na govorilnih urah

  Spoštovani starši!

  Obveščamo vas, da bodo v torek, 11. 3. 2014, na rednih popoldanskih urah zaradi ŠVN odsotni naslednji učitelji: Mojca Šon, Anita Seles Držan, Slavica KObal, Olga Drobež in Peter Kavčič. Učitelji bodo dosegljivi v naslednjem tednu na dopoldanskih govorilnih urah.

  Hvala za razumevanje in lepo pozdravljeni.

  Jerica Dobnik, pomočnica ravnateljice

 • Uši

  Spoštovani starši, sporočamo vam, da so se na naši šoli spet pojavile uši.

  Prosimo, da pregledate glave vaših otrok in odstranite morebitne gnide ali uši.

                                                                            Kolektiv POŠ Trje

 • Uspešno na črno-belih poljih

  Naši mladi šahisti so v preteklem mesecu znova opozorili na svoj velik potencial. Lovro Čeh Brežnik, Nejc Vidrgar, Matic Nareks, Aljaž Zavasnik in Nejc Zavasnik so na ekipnem področnem prvenstvu do 12 let v Celju, kot daleč najmlajša ekipa med 15-timi udeleženkami, osvojili tretje mesto. Izgubili so le dva dvoboja. Res obetavno.

  In na ta uspeh je še en lep rezultat navezal Matic Nareks. Na državnem prvenstvu v pospešenem šahu do osmega leta starosti je zasedel 14. mesto. Njihov mentor gospod Jože Peternel je lahko zelo ponosen na svoje fantiče. Čestitke. 

 • Zbiralna akcija odpadnega papirja marec 2014

   
  Od srede, 5. 3., do petka, 7. 3. 2014, bo potekala zbiralna akcija odpadnega papirja. Papir lahko oddate vsako jutro od 6.30 do 7.30 ter v četrtek od 14. do 16. ure.

  Prosimo vas, da papir povežete v snopiče. Če imate možnost, ga doma tudi stehtajte.

 • Zimski športni dan

  Dokončno je padla odločitev, da na pustni torek izpeljemo zimski športni dan za učence od 5. do 9. razreda (le šestošolci imajo pouk po urniku). V ponudbi so trije različni programi. Nekaj telegrafskih navodil ne bo odveč:

  SMUČANJE IN DESKANJE NA ROGLI (cena 15 evrov)

  - odhod izpred šole ob 7.30

  - vrnitev pred šolo okoli 14.00 (pred tem avtobus odloži učence v Levcu in Drešinji vasi)

  - avtobus nadaljuje s prevozom na Trje (prihod okoli 14.30)

  - obvezna čelada in primerna oprema

  - malico dvignete zjutraj v jedilnici, kosila na šoli za smučarje in deskarje ni

  DRSANJE IN AKTIVNOSTI V TELOVADNICI (cena 6 evrov)

  - zbor v telovadnici ob 7.30 (primerna športna oprema)

  - od 7.30 do 9.45 aktivnosti v telovadnici

  - od 9.45 do 10.15 malica v jedilnici

  - ob 10.15 odhod na drsanje

  - od 11.00 do 12.20 drsanje

  - od 12.45 do 13.10 kosilo na šoli

  - ob 13.15 odhodi avtobusov za vozače

  - izposoja drsalk na drsališču stane 3 evre

   

  POHOD IN AKTIVNOSTI V TELOVADNICI

  - odhod na ribnik Vrbje ob 7.45 ( zbor pred šolo ob 7.30 - javite se učitelju, ki vodi vašo skupino)

  - šolsko malico vzamete v jedilnici in jo shranite v nahrbtnik

  - obvezno je obuvalo z narebrenim podplatom

  - oblačila naj bodo športna in primerna za hojo. Pohodne palice so priporočljive, kot tudi rezervna malica

  -od 10.45 do 12. 20 aktivnosti v telovadnici (primerna športna oprema)

  -od 12.30 do 13.10 kosilo

  - ob 13.15 avtobusi za vozače

   

  Želimo vam obilo užitkov, vaši učitelji.

 • Rezultati šolskega tekmovanja iz matematike 2012/13

  V četrtek, 21.3.2013 je na šoli potekalo tekmovanje iz matematike - Kenguru. Bronasta priznanja prejmejo:

  1. razred

  Ema Dvornik
  Matic Nareks
  Kajetan Petrak Zajc
  Florijan Selčan
  Matvej Ermakov
  Gea Jazbinšek Mav
  Miha Osolin

   

           2. razred

  David Marinšek
  Gašper Brumec
  Jan Divjak
  Anžej Leskovšek
  Lin Šuster
  Hana Hotić
  Nejc Košec
  Lan Kuzman
  Tino Mijošek
  Tinkara Romih

        

  3. razred

  Ana Cizej
  Jošt Randl
  Ema Erjavec
  Urh Kukovič
  Vasja Petrak-Zajc
  Nejc Vidrgar
  Klara Divjak
  Andraž Kolar

   

  4.razred

  Blaž Aristovnik
  Larisa Žagar Slemenšek
  Lana Mohorko
  Matej Colnarič
  Lovro Divjak 

    5. razred

  Naja Podbrežnik
  Stin Mai Dorn Šega
  Nejc Glušič
  Lovro Čeh Brežnik
  Evita Špiljar 

     6. razred

  Nejc Guček
  Maša Šon Neuholt
  Janja Žagar
  Gal Grobelnik
  Jan Hodžar
  Jan Krumpak

  7. razred

  Maja Ciglar
  Luka Sitar
  Jan Špiljak
  Maša Bedrač
  Tajda Pučić
  Ana Gril
  Lina Zore
  Aljaž Pečnik
  Špela Guček
  Lovro Obreza

   

  8. razred

  Tomaž Maroh
  Ina Hribovšek - Lednik
  Zala Seles
  Monika Šinkovec
  Jaka Randl
  Pina Hrovat Mastnak

   

   

    9. razred

  Anže Grubelnik
  Klementina Krulec
  Jure Kovač
  Žiga Sušin

   

   

   

  Na področno tekmovanje so se uvrstili učenci, ki so označeni z zeleno barvo.

  Čestitamo!

 • Priznanja iz znanja geografije in zgodovine

  V mesecu marcu so se zaključila tekmovanja iz znanja geografije in zgodovine. Naši učenci so dosegli izjemno lepe rezultate.

  Iz znanja  geografije so BRONASTA PRIZNANJA prejeli:

  Ana Gril 7.c, Anže Grubelnik 9.a, Klementina Krulec 9.a, Lucija Lobnikar 9.b, Tomaž Maroh 8.a, Laura Pečnik 9.b, Tjaša Šprajc 9.b, Gaja Žgank 8.a

  SREBRNA PRIZNANJA:

  Ana Gril 7.c, Klementina Krulec 9.a, Laura Pečnik 9.b

  Iz znanja  zgodovine so BRONASTA PRIZNANJA prejeli:

  Jernej Flis 9.b, Jan Hriberšek 9.b, Manja Kavčič 8.c, Klementina Krulec 9.b, Tomaž Maroh 8.a

  SREBRNO in ZLATO PRIZNANJE:

  Klementina Krulec 9.a

   

  Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

 • Zlato in srebro v znanju kemije

  V soboto, 9. 3. 2013, je potekalo državno tekmovanje v znanju kemije. Udeležili so se ga Tomaž Maroh, Luka Hojnik, Zala Seles in Klementina Krulec, ki so na šolskem tekmovanju prejeli bronasta prizananja. Bronasto prizananje sta prejeli še Teja Kurko, 8.b, in Laura Pečnik, 9.b.

  Na tekmovanju sta se odlično odrezala Klementina Krulec, 9.a, ki je dosegla srebrno priznanje, in Tomaž Maroh, 8. a, ki je prejel zlato Preglovo priznanje. 

  Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!

 • Marčevska zbiralna akcija odpadnega papirja na OŠ Petrovče

  Od srede, 27. 3., do petka, 29. 3. 2013, bo potekala zbiralna akcija odpadnega papirja. Papir lahko oddate vsako jutro od 6.30 - 7.30 ter v četrtek od 14. do 16.

  Prosimo vas, da papir povežete v snopiče. Če imate možnost, ga doma tudi stehtajte.

 • Poletno na prvi pomladni dan

  Prišla je pomlad, a pri naših mladih rokometaših ni bilo opaziti pregovorne spomladanske utrujenosti. Na Področnem šolskem rokometnem prvenstvu v Celju so namreč mlajši učenci postali regijski prvaki. S poletno igro pod taktirko ga. Seles-Držanove so dečki zmleli oba tekmeca. Zmagi z 19:3 proti 4. OŠ iz Celja in z 19:9 proti OŠ Braslovče sta zgovoren dokaz, da imamo na šoli super obetavno generacijo. Kar škoda, da se v tej starostni kategoriji tekmovanje zaključi že na tej stopnji. Ampak priložnost, da fantje zablestijo tudi v državnem merilu, bo že prihodnje leto, ko bodo presedlali med starejše učence. Ob podelitvi zmagovalnega pokal, je legendarni Golovec zaploskal: Lovru Obrezi, Albertu Dugi, Janu Špiljaku, Maticu Košcu, Borisu Kramerju, Janu Kramerju, Anžetu Blagotinšku, Tadeju Štamparju, Maticu Šibili, Mihi Nahtigalu in Luki Ašenbergerju.

  Žal je morala dekliška ekipa zaradi bolezni in poškodb, sodelovanje odpovedati.

 • Teden v znamenju rokometa

  Za nami je teden za rokometne sladokusce. In rokomet je bil na naši šoli v zadnjem desetletju na športnem meniju vselej desert. Jedilnik ostaja aktualen. Tako fantje kot dekleta so se spet zelo izkazali na prvenstvenih tekmah.

  Ekipa starejših učenk, s precejšnjim pridihom igralk, ki lahko nastopajo tudi v mlajši kategoriji, je v Račah zastopala našo šolo, občino in regijo na Polfinalnem turnirju DP. Številčno majhna četica prof. Anite Seles Držan je srčno in kvalitetno odigrala turnir. Startna zmaga proti fizično dominantnim osnovnošolkam iz Brežic z 21:11 je bila pravi podvig. Žal je prav ta tekma punce zelo izčrpala, tekmovani razpored pa jim ni dopustil počitka, saj so morale nato brez odmora odigrati tekmo z OŠ Starše. Gostiteljice so utrujenost tekmic znale izkoristiti in so zmagale z 11:5.

  Ko pa so petrovške učenke po odmoru lahko ponovno zajele sapo, se je to hitro poznalo na rezultatu. OŠ Miklavž pri Ormožu so nadigrale z gladkih 13:7. Končno drugo mesto na polfinalnem turnirju jim resda ni prineslo uvrstitve na zaključni turnir četverice, pomeni pa, da je OŠ Petrovče v konkurenci starejših učenk 5. v Sloveniji. Izvrstno.

  Bravo Luciji Lobnikar, Pini Držan (proglašena za najboljšo igralko turnirja), Tini Krulec, Moni Čede, Larisi Grebovšek, Niki Lešek, Zali Koprivec, Sari Koprivec, Hanni Štor, Kaji Seles in Leji Safran.

  Pa so dobro začeli letošnje šolsko tekmovanje tudi rokometaši in rokometašice v mlajših kategorijah. Na Občinskem prvenstvu v Žalcu so fantje dobesedno pometli s tekmecema (OŠ Griže in OŠ Šempeter) in tako ubranili lanski naslov, dekleta pa so izgubila derbi z OŠ Žalec in se nato znesle na igralkami iz Griž. Obe naši mlajši reprezentanci sta si zagotovili nastop na Področnem prvenstvu.

  Občinski naslov so si priigrali: Lovro Obreza, Matic Košec, Albert Duga, Matic Šibila, Aljaž Resnik, Boris Kramer, Jan Kramer, Luka Ašenberger, Jan Špiljak, Anže Blagotinšek.

  Podprvakinje so postale: Pina Držan, Maja Lobnikar, Sara Koprivec, Zala Koprivec, Larisa Grebovšek, Nika Lešek, Antje Ravnikar, Pia Dolar in Kaja Seles.

 • Tudi košarkarji na DP

  Večina mlajših učencev naše košarkarske reprezentance sicer trenira rokomet, vendar fantje žogo obvladajo, pa naj bo ta rokometna, nogometna ali košarkarska. Kakovost pod obročem so dokazali na Finalu področnega prvenstva v Rogaški Slatini. V ključni polfinalni tekmi so namreč zlahka premagali vrstnike OŠ Podgora (Sl.Konjice) in si z uvrstitvijo v finale zagotovili preboj v četrtfinale DP. Za zmago na turnirju so se nato pomerili še z gostitelji. Kljub solidni prestavi so morali priznati premoč tekmecu. 1. OŠ Rogaška Slatina je bila boljša s 30:21. Že z drugim mestom so naši učenci zelo prijetno presenetili in dokazali svojo nadarjenost.

  Pod dosežek so se podpisali: Gašper Turnšek, Tilen Golub, Leon Golub, Lovro Obreza, Matic Košec, Matic Šibila, Alen Fajdiga, Jan Petkovič, Albert Duga, Anže Blagotinšek, Aljaž Pečnik in Jan Špiljak. Ples pod obroči se nadaljuje.......

 • Zbiralna akcija odpadnega papirja - januar 2013

  OŠ PETROVČE

  razred

  kg papirja

  1. a

  271

  23

  1. b

  206

  17

  2. a

  673

  56

  2. b

  341

  29

  3. a

  261

  22

  3. b

  481

  40

  4. a

  358

  30

  4. b

  186

  16

  5. a

  633

  53

  5. b

  188

  16

  6. a

  400

  34

  6. b

  577

  48

  7. a

  391

  33

  7. b

  616

  52

  7. c

  199

  17

  8. a

  148

  12

  8. b

  275

  23

  8. c

  137

  12

  9. a

  0

  0

  9. b

  20

  2

  skupaj

  6361

  535

   
 • Rokometašice v polfinalu DP

  Res smo lahko ponosni na naše rokometašice. Pod vodstvom ga. Anite Seles Držan so na četrtfinalni turnir Rokometnega šolskega državnega prvenstva v Zagorje ob Savi odpotovale odločene, da čim dražje prodajo kožo. Pa so dekleta že v prvi tekmi skoraj šokirale izrazite favoritinje, gostiteljice turnirja - igralke OŠ Toneta Okrogarja. Nesrečen poraz s 6:7 ni bil usoden. Še več, naše reprezentantke je samo dodatno podžgal in ceno sta plačali preostali udeleženki turnirja. OŠ Mihe Pintarja Toleda iz Velenja so zmlele s 16:7, igralke OŠ Sava Kladnika so klonile z 12:5. Drugo mesto, prepričljivo, na koncu celo s kolcanjem po prvem. A nič ne de. Puncam je tudi mesto podprvakinj turnirja prineslo napredovanje. BRAVO !

  V polfinalu bomo stiskali pesti za: Lucijo Lobnikar, Lariso Grebovšek, Zalo in Saro Koprivec, Lejo Safran, Pino Držan, Klementino Krulec, Kajo Seles, Niko Lešek, Moni Čede in Majo Lobnikar. Da jih bo ga. Anita dobro pripravila, tako ali tako ne dvomimo. Srečno.

 • Večina kolajn ostala doma

  S pomočjo zelo aktivnih članov Namiznoteniške sekcije Petrovče, smo tudi letos organizirali Šolsko področno prvenstvo v namiznem tenisu. Izplen naših mladih igralk in igralcev je bil skoraj popoln. Ekipa v postavi Moni Čede, Ivana Mazzoni, Matej Šoba in Albert Duga je zanesljivo zmagala, med posamezniki pa so izmed naših tekmovalcev naslove osvojili: Matej Šoba (st. učenci), Moni Čede (st. učenke) in Lovro Kavčič (ml. učenci). Ampak s tem seznam naših dobitnikov kolajn še zdaleč ni izčrpan. Srebrne kolajne so prejeli Albert Duga (st. učenci), Špela Vračun (st. učenke), Alja Peček (ml. učenke) ter Gašper Mirnik (ml. učenci). Vsi našteti posamezniki in seveda tudi ekipa so se uvrstili na Četrtfinalno državno prvenstvo.

  Brez napredovanja a z bronasto kolajno so Področno prvenstvo končali še štirje Petrovčani: Jan Špiljak (st. učenci), Ivana Mazzoni (st. učenke), Neltje Ravnikar (ml. učenke) in Rok Hrustel (ml. učenci).

  Čestitke vsem.

 • Luka blizu odra za zmagovalce

  Rogla je ponovno gostila Šolsko državno prvenstvo v smučanju in deskanju. Bolezen je nekoliko okrnila našo ekipo in čast OŠ Petrovče je branil le Luka Krumpak. Nalogo je opravil z odliko, saj je med več kot štiridesetimi deskarji zasedel 6. mesto. Luka je za bronasto kolajno zaostal le za dobro sekundo in mu je lahko letošnji uspeh dober motiv in vzpodbuda, saj bo tudi prihodnje leto še nastopal med osnovnošolci.

 • Delovna sobota

  Spoštovani starši!

  Obveščamo vas, da bomo v soboto, 24. 3. 2012, imeli dan dejavnosti EKO DAN, v okviru katerega se bomo pridružili tudi vseslovenski akciji Očistimo Slovenijo za lepši svet.
  Ker bo to delovna sobota za vse učence od 1. do 9. razreda, bo prisotnost obvezna. Zaradi izpeljave tega dne bomo s poukom končali en dan prej.
  Lepo pozdravljeni.
  Jerica Dobnik
  pomočnica ravnateljice
 • Kadrovske spremembe

  Spoštovani starši! Obveščamo vas, da bo s 5. 3. 2012 prišlo do nekaterih kadrovskih sprememb. Zaradi odsotnosti Darje Glušič bo 3. b razred poučevala Dragica Žibret, njo pa bo v OPB v 1. razredu nadomeščala Metka Arnšek. Teja Plešnik bo v celoti nadomeščala Brigito Jelen in bo poučevala geografijo v vseh razredih ter etiko in družbo v 7. in 8. razredih. Tejo Plešnik pa bo v OPB v 2. a nadomeščala Tjaša Dežan. V jutranjem varstvu bo Nuša Božiček, Peter Kavčič pa bo enkrat tedensko prevzel OPB v 2. razredu (v 1. turnusu v ponedeljek, v 2. turnusu pa v petek). Razredništvo bo v 7. a prevzela Marjana Lešnik.

  Hvala za razumevanje in lepo pozdravljeni.

  Jerica Dobnik
  pomočnica ravnateljice

 • Proslava ob dnevu žena in materinskem dnevu

  Kulturno društvo Petrovče vabi v četrtek, 15. marca 2012, ob 17. uri v dvorano Hmeljarskega doma Petrovče na proslavo ob dnevu žena in materinskem dnevu. Vabilo si lahko ogledate tukaj.

Ponosni smo na ...

mobilnost  

sio2020 300x156

5ZaNasmeh

kulturna sola
k u l u r n a  š o l a

zdrava sola

O e-Brihti

Pred vami je e-Brihta, ki bo zamenjala naše šolsko glasilo v tiskani obliki. Tako bodo novice ažurne, objavili bomo lahko več fotografij, svoje mnenje boste lahko izrazili v različnih anketah, lahko boste glasovali, izbrali lastnika najlepše risbe … Sicer zgleda vse enostavno: klik, in že je tu želena tema. Kljub temu pa je v ozadju veliko dela novinarjev izbirnega predmeta šolsko novinarstvo, ki članke napišejo in jih pošljejo mentorici, ki jih popravi. Za objavo na spletu pa pod okriljem mentorja računalnikarja poskrbijo učenci, ki jih zanimajo spletna omrežja.

Če se je tudi tebi kaj zanimivega zgodilo in bi to rad delil z nami, pošlji članek na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Tudi če se v tebi skriva umetniška duša, lahko na omenjeni naslov pošlješ kakšno svojo pesem, pravljico, domišljijsko zgodbo …

Koledar dogodkov

July 2019
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Prihajajoči dogodki

No events

 logo tosemjaz obcinazalec  SAFEsi  tom-moder  petka  zavodzasolstvo

Pravno obvestilo   |   Prijava   |   © OŠ Petrovče 2012