Filter
 • GREM SE UČIT, KAR HOČEM BIT!

  Na naši šoli  smo pripravili razstavo o poklicih z naslovom Grem se učit, kar hočm bit! Razstavne panoje so pripravili na Gospodarski zbornici Slovenije.

  Potujoče razstava poklicev prihodnosti je namenjena učencem osnovnih šol. Pripravili so nabor zanimivih in perspektivnih poklicev ter se odpravili v različna podjetja, kjer so posneli fotografije zaposlenih, ki z veseljem opravljajo svoj pokllic. Vsak poklic, ki je predstavljen, ima svojo zgodbo, ki jo lahko učenci raziskujejo na spletnih straneh, ki so navedene na plakatih.

  Učenci skozi razstavo spoznajo različne poklice in  tako odkrivajo, kaj jih zanima ter se na podlagi interesov lažje odločijo za nadaljnje izobraževanje. Pomembno je zbrati čimveč informacij o poklicih, da kasneje v življenju delamo tisto, kar nas osrečuje. 

  Razstava je na ogled v novih prostorih šole. 

  Vabljeni k ogledu razstave in videa, ki ga je ob razstavi posnel Trkaj

   

  IMG 20190417 080308

  IMG 20190417 080337

 • Tina Mazej na nacionalnem otroškem parlamentu

  V ponedeljek, 8. 4. 2019, je v veliki dvorani Državnega zbora RS potekalo zasedanje 29. nacionalnega otroškega parlamenta. 114 mladih parlamentarcev iz vse Slovenije je razpravljalo o temi Šola in šolski sistem. Med mladimi paralamentarci je bila tudi Tina Mazej, učenka 9. c.

  Mlade so nagovorili predsednik RS, g. Borut Pahor, predsednica ZPMS, ga. Darja Groznik, ter minister za izobraževanje, g. Jernej Pikalo.

  Mladi so razpravljali v štirih skupinah: o odnosih v šoli, o šoli za življenje, o metodah in načinih poučevanja in učenja ter o učnih vsebinah. Izpostavili so, da si želijo več praktičnega učenja, učilnice na prostem, učenje bontona, prve pomoči in retorike, več znanja in informacij o aktualnem dogajanju ...

  Za temo 30. nacionalnega otroškega parlamenta, ki bo potekal v prihodnjem šolskem letu, so mladi parlamentarci izbrali MOJA POKLICNA PRIHODNOST.

  Iskrene čestitke Tini!

   

  DSC 5767

  DSC 5837

 • Natečaj Evropa v šoli 2017/2018

  Skladno z evropskim letom kulturne dediščine je letošnji natečaj Evropa v šoli nosil naslov "Dediščina okoli nas: Kjer preteklost sreča prihodnost".

  Glavna tema letošnjega natečaja in osrednja točka premisleka je torej bila kulturna dediščina. Letošnji razpis je mladim ustvarjalcem ponujal široko polje za razmislek, hkrati pa jih spodbudil k radovednosti, spoznavanju in zavedanju lastne vloge in odgovornosti pri ohranjanju kulturne dediščine. 

  Učenci POŠ Trje smo sodelovali na likovnem, literarnem in fotografskem natečaju, in sicer:

  Maj SITER, Lenart HUŠ, Oskar HUŠ in Eva REHAR na literarnem, Lili BLAZINŠEK, Neža OGRIZEK, Izabela ILIJAŠ, Zala PRIMOŽIČ in Lana KOPITAR na likovnem ter Naja DRŽAN na fotografskem. 

  Ustvarjalnost njihovih del so prepoznali tudi na regijskem izboru. Dela Maja Sitarja, Lenarta Huša, Oskarja Huša in Eve Rehar so se uvrstila na državni izbor. ISKRENE ČESTITKE.

  Iskrene čestitke tudi vsem sodelujočim. 

  Z učenci se odpravljamo na zaključno prireditev, ki bo 9. maja v Ljubljani. 

  Nataša Grobelnik, mentorica

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2017-2018/EvropaVSoli{/gallery}

 • Zbiralna akcija odpadnega papirja april 2018

  Obveščamo vas, da bo potekala zbiralna akcija odpadnega papirja v torek, 24. 4., in sredo, 25. 4. 2018, od 6.30 do 18.00. Če imate možnost, papir povežite v snopiče in ga stehtajte.

 • Folklora se predstavi

  V sredo, 28. 3. 2018, je v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu potekala območna revija otroških in mladinskih folklornih skupin (v nadaljevanju FS), na kateri so se predstavili otroška FS Podružnične šole Trje in mladinska FS OŠ Petrovče. 

  Plesalci so zaplesali zahodno-štajerske plese, ki se jih večina otroških skupin izmika. Pokazali so, da zmorejo in znajo plesati tudi zahtevnejši nivo, za kar so prejeli veliko čestitk. 

  Strokovna žirija je podala mnenje, da otroška FS iz Trja in mladinska FS OŠ Petrovče dosegata regijski nivo, za kar vsem mladim plesalcem iskreno čestitamo. 

  Mladinska FS OŠ Petrovče je bila tudi izbrana, da se kategorizira na regijskem srečanju OFS v Rogaški Slatini, 12. maja 2018. 

  ČESTITKE vsem mladim folklornicam in folklornikom za ohranjanje ljudskega plesa na OŠ Petrovče.

  Tfolklora

   

  Helena Turnšek, mentorica

 • Priznanje Ivi Marčič na festivalu otroške poezije

  Festival otroške poezije Rima raja je letos potekal že sedmič. Namenjen je vsem mladim pesnicam in pesnikom, ki obiskujejo osnovno šolo. Namen festivala je vzbujanje literarne ustvarjalnosti mladih.

  Na natečaju so sodelovali tudi učenci POŠ Trje, in sicer Iva Marčič, Maruša Kuhar, Žiga Doberšek, Maks Jelen, Matic Plohl, Patrik Veber, Jernej Ašenberger, Tian Grobelnik in Lucija Srebot.

  Izbrali so 15 najboljših, v mlajši skupini je med finalistkami tudi naša učenka Iva Marčič.

  Svojo pesem bo predstavila na prireditvi, ki bo v četrtek, 17. maja 2018, ob 18. uri v Cankarjevem  domu na Vrhniki. 

  V okviru prireditve bodo finalisti prejeli ustrezne diplome, darilo ter Zbornik festivala, v katerem bodo objavljene vse prejete pesmi. Iva bo dobila tudi priznanje.

  Organizatorji festivala so OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, Cankarjeva knjižnica Vrhnika, Zavod Ivana Cankarja za kulturo Vrhnika in Glasbena šola Vrhnika, v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.

  Vsem mladim pesnicam in pesnikom iskreno čestitam.

  Nataša Grobelnik, mentorica

  VNUČKI ROPOTULJČKI

  Trije vnučki pri dedku so sedeli,

  eden spredaj, drugi zadaj, tretji na hrbtu je zaspal ...

  Pa je dedek vprašal:

  "Draga moja vnučka, mi znaš odgovoriti,

  kaj želiš postati,

  kje boš,

  ko morala boš svoj dom zapustiti in v svet oditi?

  Le kaj se ti Tonček boš igral, ko velik boš postal?

  Kaj ti Nace boš počel? Že veš?

  Boš požare gasil ali revežem hrano delil?"

  Vnučki so tiho sedeli in zamišljeno v tla strmeli.

  Pa se je Luka hitro vstal in dedka po rami potrepljal:

  "Veš kaj, dedek, JAZ VEM!

  Imel bom vnučke – kakor TI!

  To je sreča, ki DRŽI!"

  Iva Marčič, 5. razred POŠ Trje

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2017-2018/PesmiTrje{/gallery}

   

   

 • Pomagam, gibam

  Tdelovna sobota

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2017-2018/IgrajSeZMano/DobrodelniTrje{/gallery}

 • Na podeželju je lepo ...

  "Majhno povezuje, je lepo, dragoceno in neprecenljivo. Majhno zahteva posebno nego, pozornost in zaščito. Če tega nima, potem počasi, a zagotovo umre v senci velikih. Z vsako ugaslo podružnično šolo umre tudi košček indentitete tega kraja."

  V petek, 21. 4. 2017, in soboto, 22. 4. 2017 je potekalo srečanje Društva učiteljev podružničnih šol (DUPŠ), ki je bilo ustanovljeno leta 2000 z namenom povezovanja le-teh. Društvo že nekaj let organizira različna izobraževanja, strokovne posvete o aktualnih temah, izmenjavi izkušenj, razpisujejo tudi literarne in likovne natečaje, strokovno sodelujejo z zamejstvom. 

  Letošnji strokovni posvet je bil sedemnajsti po vrsti. Tema posveta je bila PESTROST PODEŽELJA.

  Učenci POŠ Trje so sodelovali na likovnem in literarnem področju z mentoricami Natašo Grobelnik, Tejo Plešnik in Karmen Zupanc. Med vsemi prispelimi deli, 49 likovnih in 64 literarnih, je nagrado prejela petošolka Neža Ašenberger. Neža je v kategoriji 2. triletja s svojim likovnim delom, ki ga je poimenovala Ko zadiši po domačem, zasedla 3. mesto, mentorica Karmen Zupanc.

  Za lep uspeh na likovnem področju Neži iskreno čestitamo in ji želimo še veliko ustvarjalnih navdihov.  

  Tpodezelje

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2016-2017/Na-podezelju{/gallery}

  Karmen Zupanc

 • Nacionalno preverjanje znanja 2016

  Po prvomajskih počitnicah čaka šestošolce in devetošolce obvezno nacionalno preverjanje znanja, ki bo potekalo pri naslednjih predmetih: 

  MATEMATIKA: sreda, 4. maj 2016,

  SLOVENŠČINA: petek, 6. maj 2016,

  ANGLEŠČINA: torek, 10. maj 2016.

  Več o organizaciji in poteku dela si lahko preberete šestošolci tukaj, devetošolci pa tukaj.

 • 4. zbiralna akcija papirja na POŠ Trje

  Vabimo vas, da se nam pridružite na zbiralno akcijo odpadnega papirja, ki bo potekala v:

  - torek, 19. aprila 2016 (od 6.30 do 18. ure) in 

  - sredo, 20. aprila 2016 (od 6. 30 do 14. ure).

  Prosimo vas, da zbrani odpadni papir (časopisni papir, revijalni papir, zvezki ...) povežete v snopiče.

   

  Kolektiv POŠ Trje

 • Nič in vse

  V Domu II. žalskega tabora pa se je pretekli teden odvijal glasbeno-gledališki večer z naslovom NIČ IN VSE, v okviru katerega smo z umetnostjo potovali skozi čas. Učenci smo si v sredo, 30. marca, ogledali generalko, naslednji dan zvečer pa je sledila premiera pravega umetniškega spektakla, ki so nam ga pričarali instrumentalisti, nadobudni pevci cicibani, pevci otroškega pevskega zbora Trje in Petrovče ter mladinskega pevskega zbora, katerim so se pridružili še člani Mešanega pevskega zbora Galicija. Skupaj so poskrbeli, da je dvorana doma glasno zadonela. Za nadgradnjo večera so poskrbeli izvirni gledališčniki, ki so z upodobitvijo predstavnikov določenih obdobij le še potrdili potovanje v preteklost. V sodobnost pa so nas ponesle energične plesalke in modna revija mladih likovnikov. Za veliki finale pa je poskrbel devetošolec s svojim mixom elektronske glasbe.

  Obiskovalci so z bučnim aplavzom potrdili, da se zavedajo, da so bili priča vrhunski prireditvi, ki je znova potrdila, da je šel naziv najbolj kulturne šole v Sloveniji v prave roke. Na tem mestu še enkrat iskreno čestitamo vsem mladim glasbenikom in ostalim umetnikom, ki so zagotovo poskrbeli za dogodek, o katerem se bo še dolgo govorilo. Seveda gre iskrena zahvala tudi vsem mentoricam, gospe Aniti Žolnir, idejni vodji projekta, in ostalim mentoricam oz. mentorju: gospe Marjani Lešnik, gospe Valentini Ašenberger, gospe Maji Bubik, gospe Zali Valenčak, gospe Mateji Brežnik, in gospodu Dejanu Košenini, ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uspešnemu večeru.

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2015-2016/Koncert31012016{/gallery}

  Fotografije: Jana Petrak Zajc

 • Zbiralna akcija papirja (april 2016)

  V torek, 12.4., in v sredo, 13. 4. 2016, bo na šoli potekala zbiralna akcija odpadnega papirja. Papir lahko oddate v torek in v sredo od 6.30 do 18.00.

  Prosimo vas, da papir povežete v snopiče.

  Če imate možnost, ga doma tudi stehtajte.

 • Moj najljubši književni lik

  Natečaj za učence osnovnih šol v Sloveniji in zamejstvu z naslovom

  MOJ NAJLJUBŠI SLOVENSKI KNJIŽEVNI LIK

  V projektu so sodelovale učenke: Taja Dvornik, 6. r. Katja Grobelnik, 9. r., Urška Košir, 7. r., Eva Aja Kuzman, 7. r., Naja Podbrežnik, 7. r., Taja Štinjek, 8. r., Lina Zore, 9. r.  Med našimi književnimi junaki so se znašli:

  • PETER NOS, ki je poln smešnih in hudomušnih idej, včasih pa tudi malce nagajiv. Na vsako še tako zapleteno vprašanje ima vedno pripravljen odgovor. In še nekaj: Peter Nos je vedno vsemu kos!
  • Mojca Pokrajculja, ki je prijazna, pravična in gostoljubna deklica, vedno pripravljena pomagati.
  • Sovica Oka, ki je dobila ime po zelo velikih očeh, s katerimi radovedno zre v svet. Včasih pa ima svoje muhe, ki jo  spravljajo v težave, njenim staršem pa povzročajo skrbi in strah …

  V vsaki izmed zgodb in lastnosti izbranih knjižnih junakov pa se skrivajo tudi zgodbe in lastnosti nas, mladih, ki smo se v njihove zgodbe poglobili … Tudi mi smo vedoželjni, iznajdljivi, hudomušni in navihani. S svojimi muhami pa včasih staršem povzročamo skrbi. Želimo  biti pravični, prijazni, ustvarjalni, predvsem pa se trudimo  biti vsemu kos, kot je Peter Nos.

  Tako smo s pomočjo knjig in knjižnih junakov podoživljali njihove zgodbe, likovno ustvarjali, se družili in uživali v timskem delu.

  Projekt Moj najljubši slovenski književni junak je del dejavnosti, s katerimi smo na OŠ Petrovče obeležili mesec april – mesec knjige.

 • Obvestilo NPZ

  Obvestilo o nacionalnem preverjanju znanja v 6. razredu si preberite tukaj in za 9. razred tukaj.

 • »Zdrav življenjski slog« tudi med počitnicami!!!

  V času prvomajskih počitnic bo šola v dopoldanskem času odprla vrata telovadnice vsem učenkam in učencem, ki bi želeli del počitniškega časa preživeti športno aktivno. V telovadnici OŠ Petrovče se bomo družili v torek. V sredo pa se dobimo v telovadnici OŠ Trje. Natančen razpored vadbe si lahko ogledate tukaj.

 • »Zdrav življenjski slog« tudi med počitnicami!!!

  V času prvomajskih počitnic bo šola v dopoldanskem času odprla vrata telovadnice vsem učenkam in učencem, ki bi želeli del počitniškega časa preživeti športno aktivno. V telovadnici OŠ Petrovče se bomo družili v torek. V sredo pa se dobimo v telovadnici OŠ Trje. Natančen razpored vadbe si lahko ogledate tukaj.

 • »Zdrav življenjski slog« tudi med počitnicami!!!

  V času prvomajskih počitnic bo šola v dopoldanskem času odprla vrata telovadnice vsem učenkam in učencem, ki bi želeli del počitniškega časa preživeti športno aktivno. V telovadnici OŠ Petrovče se bomo družili v torek. V sredo pa se dobimo v telovadnici OŠ Trje. Natančen razpored vadbe si lahko ogledate tukaj.

 • Mladi gledališčniki - Kulturni udar

  V petek, 27.3., smo se učenci izbirnega predmeta glasbeni projekt z mentorico gospo Anito Žolnir in mlajša dramska skupina z mentorico gospo Sonjo Rebernik odpravili novemu cilju naproti. Namenili smo se v Celje, v Pionirski dom, kjer je na ta dan potekal medobčinski Gledališki maraton 2015. Za ta težko pričakovan dan smo se pripravljali že v sklopu našega šolskega projekta Pozor! Zverjasec na delu!, ki je na naši šoli potekal v mesecu marcu, in sicer smo videli Zverjasca na odru v kar štirih jezikih, med drugim tudi v slovenščini. Zaradi neverjetnega navdušenja in pozitivnega odziva občinstva nad prikazanim smo se odločili, da se predstavimo tudi na tem pomembnem maratonu. Po končanem šolskem projektu smo slovensko različico učenci devetega in četrtega razreda z našima mentoricama še nadgradili. Za ta dan smo še posebej trdo delali in se odrekali odmorom in pouku, saj bi nas uspeh pripeljal na regijski gledališki maraton. In res, naš trud je bil poplačan, saj se je strokovna komisija z znanim slovenskim igralcem Gorazdom Žilavcem na čelu odločila, da smo bili celo NAJBOLJŠI in tako smo se z neverjetnim prvim mestom uvrstili na višjo stopnjo tekmovanja mladih gledališčnikov, ki bo kaj kmalu potekal v Rogaški Slatini. Poželi smo tudi neverjeten aplavz ter ogromno čestitk gledalcev, kar nam je vlilo še več motivacije za nadaljnje nastope.

    Katja Grobelnik, 9. a 
 • Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov

  V sredo, 8. aprila, so pevci, kot že ničkolikokrat doslej, sodelovali na območni reviji pevskih zborov, ki je bila tudi tokrat v dvorani 2. žalskega tabora v Žalcu. Med številnimi zbori spodnje Savinjske doline so prepričljivo nastopili tudi naši zbori: OPZ POŠ Trje, OPZ Brihta in MPZ; tokrat sta združila moči oba otroška, mladinski pa je med ostalimi pesmimi kot zadnji zaključil z nepozabno, a novo izvedbo Adiemusa iz filma Avatar.
  Aplavz publike, ki je trajal in trajal, je povedal svoje.

  Ponovno so bili pohvaljeni tudi s strani uradne ocenjevalke, ki je med drugim izpostavila neulovljivo energijo, ki jo izžarevajo vsak trenutek na odru.

  Vsekakor pa brez neskončne energije in neutrudljivega dela zborovodkinje gospe Anite vsega prej naštetega ne bi bilo.

  Iskrene čestitke od vseh, ki smo uživali v dvorani, in vseh tistih, ki ste kakor koli doprinesli, tudi s podporo pri pripravah oz. vajah.

  Dragi pevci in gospa Anita – ponosni ste lahko nase, mi smo na vas!!!

   

 • Intenzivne pevske vaje 2015

  V petek, 20. 3., in soboto, 21. 3., smo bili pevci MPZ na intenzivnih pevskih, kjer smo kot že nekaj zadnjih let pridno peli in vadili za več nastopov, med drugimi revijo pevskih zborov, zborovski BUM, zaključni koncert … Vaje smo imeli v CŠOD Gorenje nad Zrečami in uživali v čudovitem vremenu in naravi tik pod Roglo.

  Vmes smo vsekakor našli nekaj časa za sproščeno vzdušje ob kitarah, ubranem petju, sprehodih v naravi, predstavitvah sob …

  »Dokazno gradivo« v slikah pa si lahko ogledate spodaj.

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2014-2015/IntenzivnePevskeVaje2015{/gallery}

 • Rokometaši državni podprvaki

  Ekipa starejših dečkov je na šolskem rokometnem državnem prvenstvu v Trebnjem osvojila drugo mesto. Zgodovinski uspeh v igrah z žogo za našo šolo. Na finalnem turnirju so naši fantje najprej izgubili z domačini s 15:25, potem pa v boju za drugo mesta po dramatičnem zaključku premagali OŠ Ivana Groharja iz Škofje Loke z 20:19. 

  V imenitnem vzdušju, ki ga je ustvaril avtobus naših navijačev, so na koncu srebrne kolajne prejeli: Matic Košec, Lovro Obreza, Albert Duga, Miha Nahtigal, Anže Blagotinšek, Tadej Štampar, Boris Kramer, Aljaž Pečnik, Matic Šibila, Jan Kramer in Jure Lipovšek. Ekipo sta vodila g. Gregor  Štorman in ga. Hana Kadivnik. Generacija, ki je svojo obetavnost pred leti nakazala pod mentorstvom ga. Anite Seles Držan, je tako svojo osnovnošolsko pot začinila na res veličasten način.

  Iskrene čestitke.

  {gallery watermark=0 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2014-2015/RokometDrzavno2015{/gallery}

 • Odlični rezultati na rokometnem področju

  V preteklih dveh tednih so naši učenci sodelovali na različnih stopnjah rokometnih tekmovanj in dosegli odlične rezultate.
  Najbolj so izstopali starejši dečki, ki so prvič v zgodovini naši šoli priborili  finale, saj so na polfinalnem turnirju v Ormožu ponovno igrali zelo dobro in uspešno preskočili še peto oviro na poti do zaključnega turnirja.
  Z odločno igro v obrambi in premišljeno v napadu so najprej premagali domačine iz Ormoža z rezultatom 20:14, nato pa še II. OŠ Slovenj Gradec z 32:19 ter se tako zasluženo veselili uvrstitve med prve tri ekipe v državi!
  Ekipo starejših dečkov so zastopali: Matic Košec, Albert Duga, Anže Blagotinšek, Boris Kramer, Miha Nahtigal, Lovro Obreza, Tadej Štamperl, Matic Šibila, Aljaž Pečnik, Jan Kramer.

  Odlične uvrstitve so  se veselile tudi starejše deklice, ki so na polfinalu DP v Litiji osvojile 2. mesto, skupaj pa si tako delijo četrto mesto v državi še z dvema ekipama.
  Najprej so se naše igralke pomerile z neugodno domačo ekipo in izgubile z 19:8, nato pa so zaigrale boljše in premagale Šmartno pri Litiji z 20:17.
  Ekipa starejših deklic:  Pina Držan, Maruša Čater, Larisa Grebovšek, Sara Koprivec, Zala Koprivec, Nika Lešek, Maja Lobnikar, Anja Posel, Kaja Seles, Neja Turnšek.


  Tekmovanja so potekala tudi v kategoriji mlajših in sicer je ekipa deklic osvojila 2. mesto na Občinskem prvenstvu, ekipa mlajših dečkov pa 3. mesto na Področnem tekmovanju.

  Vsem ekipam čestitamo za odlične rezultate, še posebej pa ekipi starejših dečkov, katerim želimo veliko uspeha tudi v velikem finalu.

  TIM športnih pedagogov

 • Nadomeščanje pouka z dne 2. 1. 2015

  Spoštovani starši!

  Obveščamo vas, da v soboto, 11. 4. 2015, ne bomo imeli pouka. Prost dan (2. 1. 2015) bomo nadomeščali v soboto, 23. 5. 2015.

 • Nadomeščanje pouka z dne 2. 1. 2015

  Spoštovani starši!

  Obveščamo vas, da v soboto, 11. 4. 2015, ne bomo imeli pouka. Prost dan (2. 1. 2015) bomo nadomeščali v soboto, 23. 5. 2015.

 • Obvestilo - območna revija pevskih zborov

  SPOŠTOVANI!

  V sredo, 8. 4. 2015, bo ob 17. uri

  v Domu II.  slovenskega tabora v Žalcu

  OBMOČNA REVIJA OTROŠKIH IN MLADINSKIH ZBOROV.

   

  Na reviji sodelujeta tudi naša zbora, in sicer

  Združeni OPZ OŠ Petrovče in POŠ Trje ter MPZ Petrovče.

  Pevce vozače in pevce iz POŠ Trje bo v Žalec odpeljal avtobus ob

  15.15 uri (postaje: Podgora, Zavrh, Zadružni dom, križišče Galicija, POŠ Trje, Velika Pirešica izpred šole in križišča ter Mala Pirešica).

  Izpred OŠ Petrovče pa bo avtobus odpeljal ob 15.20.

  Po končani prireditvi, to bo predvidoma ob 18.15, prosim, da za prevoz poskrbite sami.

  Lep pozdrav in nasvidenje na reviji.

  Anita Žolnir, zborovodkinja

 • Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov

  ObmocnaRevijaOtroskihInMladinskihPevskihZborov

 • Lepe počitnice

  Spoštovani starši, dragi učenci!

   

  Pa smo jih spet dočakali, šolske počitnice. Želim vam, da jih lepo in sproščeno preživite. Naj bodo dnevi lepi.

  Dragi učenci, v šolske klopi boste ponovno sedli v ponedeljek, 5. 5., pouk bomo imeli po II. turnusu.

   

  Lepo vas pozdravljam.                                                                                                           Irena Kolar

                                                                                                                                             ravnateljica

   

 • Lepe počitnice

  Spoštovani starši, dragi učenci!

   

  Pa smo jih spet dočakali, šolske počitnice. Želim vam, da jih lepo in sproščeno preživite. Naj bodo dnevi lepi.

  Dragi učenci, v šolske klopi boste ponovno sedli v ponedeljek, 5. 5., pouk bomo imeli po II. turnusu.

   

  Lepo vas pozdravljam.                                                                                                           Irena Kolar

                                                                                                                                             ravnateljica

   

 • Športni prerez

  Teden pred odhodom na prvomajske počitnice so bili naši športniki zelo aktivni in tudi uspešni.

  Nogometaši so se v kategoriji mlajših učencev po dolgem času prebili na zaključni turnir četverice Področnega prvenstva. To jim je uspelo z osvojitvijo občinskega naslova in v nadaljevanju še z zmago proti Rogaški Slatini. Finalni turnir so končali na tretjem mestu. Odlično, a fantje so celjski Golovec vseeno zapustili s cmokom v grlu. V polfinalni tekmi so namreč kljub veliki premoči po streljanju kazenskih strelov izgubili z Dramljami. Po rednem delu je bil izid 1:1. Za uteho pa so nato v malem finalu z 1:0 premagali II. OŠ Celje.

  Za lep uspeh so dali vse od sebe: Jan Krumpak, Gal Grobelnik, Jan Hodžar, Alen Rožič, Anže Blagotinšek, Jan Stojakovič, Nejc Glušič, Anes Mejrić in Nino Mijovšek.

  Po dolgem postu smo ponovno sodelovali na Državnem šolskem prvenstvu v krosu. Gre za eno najbolj množičnih tekmovanj, saj v posamezni starostni kategoriji nastopa tudi po več kot 150 otrok. Pod najboljšo petrovško uvrstitev na razgibani progi mariborskega Tabora se je podpisala Emma Roter, ki je bila 14. Sicer pa si lahko vse rezultate podrobneje ogledate na spletni strani Timing Ljubljana.

  In še sladica za konec te športne inventure. Naše plesalke so še enkrat več kot zablestele na Šolskem plesnem festivalu. Na področnem tekmovanju na Ljubečni so namreč ekipno zmagale tako v mlajši kot tudi v najstarejši kategoriji. Tretje mesto Ane Čmer med posameznicami je le še dodaten sladkorček plesne sladice. Prihajajo nove in nove generacije plesalk, gospa Maja Bubik pa jih še naprej vneto brusi v šampionke. Konec maja jih bo na državnem prvenstvu na Vrhniki lahko občudovala vsa Slovenija.

  Pa prijetne in športno obogatene praznike.

                                                                                                                             Aktiv športnih pedagogov

 • Zbiralna akcija odpadnega papirja april 2014

  Od srede, 23. 4., do petka, 25. 4. 2014, bo potekala zbiralna akcija odpadnega papirja. Papir lahko oddate vsak dan od 6.30 do 14.00,  v četrtek od 6.30 do 16.00.

  Prosimo vas, da papir povežete v snopiče. Če imate možnost, ga doma tudi stehtajte.

 • Zmagali smo!

  Znani so rezultati akcije zbiranja odpadne električne in elektronske opreme.

  Zbrali smo 43 ton materiala in dosegli 1. MESTO. Vsem, ki ste nam pri tem pomagali, se iskreno zahvaljujemo. 

  Več o akciji si lahko preberete tukaj.

 • Vabilo na koncert Mance Izmajlove

  Vabljeni na koncert MANCE IZMAJLOVE »100 SRČNIH KONCERTOV«, ki bo v Hmeljarskem domu Petrovče v nedeljo, 25. maja 2014, ob 20.00.

  Več informacij o dogodku in nakupu vstopnic si lahko ogledate tukaj.

 • Predavanje o drogah

  Spoštovani starši!

  Vabimo vas na predavanje gospoda Aleša Bartola, višjega kriminalista, ki bo spregovoril o drogah.

  Kako prepoznati mladostnika, ki je pod vplivom drog, katere droge so mladim danes najlažje dostopne, kako so videti droge in pripomočki za njihovo uživanje ...

  O vsem tem bo tekla beseda na predavanju, ki bo v torek, 15. 4. 2014, ob 16. 30 v jedilnici OŠ Petrovče. Po predavanju bodo govorilne ure. Vsak udeleženec predavanja bo prejel tudi gradivo za pogovor z otrokom doma.

  Kolektiv OŠ Petrovče in POŠ Trje

 • Predavanje o drogah

  Spoštovani starši!

  Vabimo vas na predavanje gospoda Aleša Bartola, višjega kriminalista, ki bo spregovoril o drogah.

  Kako prepoznati mladostnika, ki je pod vplivom drog, katere droge so mladim danes najlažje dostopne, kako so videti droge in pripomočki za njihovo uživanje ...

  O vsem tem bo tekla beseda na predavanju, ki bo v torek, 15. 4. 2014, ob 16. 30 v jedilnici OŠ Petrovče. Po predavanju bodo govorilne ure. Vsak udeleženec predavanja bo prejel tudi gradivo za pogovor z otrokom doma.

  Kolektiv OŠ Petrovče in POŠ Trje

 • Nacionalni parlament

  V ponedeljek, 7. aprila, je v Ljubljani potekal nacionalni otroški parlament, kjer so mladi iz vse Slovenije razmišljali o razmerah v družbi. Med izbranimi učenci je Savinjsko - Šaleško dolino zastopala tudi učenka OŠ Petrovče, Pina Držan. Najprej je delo potekalo po skupinah, nato pa so izbrani predstavniki skupin poročali na plenarnem delu. Mladi so razpravljali o revščini, o prihodnosti mladih, o "begu možganov" iz države, o drugačnosti in diskriminaciji, Pina pa je bila v skupini, kjer so se pogovarjali o vplivu medijev na mlade. Bila je izbrana tudi za poročevalko skupine, kar pomeni, da je naša Pina stala na govorniškem odru čisto pravega parlamenta, kar se ni zgodilo še nikoli v zgodovini naše šole. 

  Pini čestitamo za suvereno sodelovanje na nacionalnem parlamentu. Posnetek celotnega plenarnega dela si lahko ogledate tukaj. Pinino javljanje je približno na polovici posnetka. 

 • Preverjanje znanja plavanja za šestošolce

  V četrtek, 10. 4., bodo imeli šestošolci preverjanje plavanja. Prvo uro bodo imeli pouk po običajnem urniku, nakar sledita malica in odhod na celjski bazen Golovec.

  Obvezno naj imajo s seboj kopalke (klasične), brisačo, primerne natikače, priporočljiva pa je tudi plavalna kapa. V šolo se vrnejo okoli 11.30 in nadaljujejo z rednim poukom.

  Preverjanje je del vseslovenskega projekta Naučimo se plavati. 

 • Ramšakov vrh, 05. 04. 2014

  Spoštovani starši in mladi planinci!

  Obveščamo vas, da zaradi poslabšanja vremenskih razmer današnji izlet na Ramšakov vrh OPADE. 

  Hvala za razumevanje.

  Lep pozdrav.

   

                                                                                                                           Mentorji planinskega krožka

 • Planinski izlet na Ramšakov vrh

  Spoštovani, starši in mladi planinci!

   

  Obveščamo vas, da je zaradi slabih vremenskih razmer današnji izlet na Ramšakov vrh (05. 04. 2014) ODPOVEDAN.

   

  Hvala za razumevanje in lep pozdrav vsem.

   

                                                                                                                           Mentorji planinskega krožka

   

 • Območna revija pevskih zborov

  Spoštovani!

  V torek, 8. 4. 2014 bo ob 17. uri v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov.

  Tudi letos se bo naša šola predstavila s tremi zbori, in sicer OPZ Brihta Petrovče, OPZ Trje in MPZ Petrovče.

  Pevce vozače in pevce iz POŠ Trje bo v Žalec odpejal avtobus ob 15.45 (postaje: Podgora, Zadružni dom Galicija, križišče Galicija, POŠ Trje, stara šola Velika Pirešica, AP Mala Pirešica).

  Izpred OŠ Petrovče pa bo avtobus odpeljal ob 16. uri.

  Po končani prireditvi, predvidoma ob 18.30 uri, prosimo starše, da za prevoz otrok domov, poskrbite sami.

  Vabljeni k ogledu vabila in programa.

  Lep pozdrav in nasvidenje na prireditvi,

  Anita Žolnir, zborovodkinja

 • Prestavitev popoldanskih govorilnih v mesecu aprilu

  Spoštovani starši!

  Obveščamo vas, da bodo redne popoldanske govorilne ure prestavljene iz torka, 8. 4. 2014, na torek, 15. 4. 2014, zaradi Območne revije pevskih zborov.

  V torek, 15. 4. 2014,  bo ob 16.30 predavanje za starše na temo drog, po predavanju pa bodo govorilne ure. Vabilo boste prejeli.

   Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo.

 • Ekskurzije

  EKSKURZIJE bodo v maju, in sicer:

  - 6. razred > sreda, 8. 5. 2013 - Dolenjska

  - 7. razred > torek, 14. 5. 2013 - Koroška

  - 8. razred > torek, 7. 5. 2013 - Gorenjska

  Podrobnejše informacije so oz. bodo učenci dobili pri razrednikih.

 • Počitnice so tu!

  Spoštovani starši in dragi učenci!

   

  Želim vam, da praznična dneva in počitnice preživite kar se da lepo.  Uživajte in pazite nase.

  Dragi učenci, v šoli se vidimo ponovno v ponedeljek, 6. maja, pouk bomo pričeli po 2. turnusu.

   

  Lepo vas pozdravljam.

   

                                                                                                    Irena Kolar,

                                                                                                    ravnateljica

 • Ekološki dan

  V ponedeljek, 22. 4. 2013, smo na šoli obeležili svetovni dan Zemlje, saj smo izvedli ekološki dan. Vsi učenci so spoznavali netopirje in njihove značilnosti. Pripravili smo štafeto semen, nekatera smo tudi posejali. Nekaj učencev je z gospo Slavico Kobal pripravilo visoko gredico, v katero so že nasadili jagode in ohrovt. Ostale sadike pa čakamo, da zrastejo v naših učilnicah.

  Po dva učenca iz vsakega razreda na predmetni stopnji, vključno s 5. razredom, sta se udeležila predavanja o samooskrbi, ki sta ga vodila ga. Rotar iz Ekoci in g. Klinc. Sedmošolci so spoznavali prehranski semafor. Osem učencev 2. in 3. razreda je peklo piškote s pomočjo prijazne gospodične z ekološke kmetije Kozman. Skupina učencev od 5. do 9. razreda pa je pekla različne vrste kruha ter pripravila skutne namaze, ki smo jih popestrili s čemažem, drobnjakom, bučnim oljem, rukolo in medom. Pripravili so tudi ječmenovo in ajdovo solato. Pokušnja naštetih dobrot je bila na voljo vsem učencem. Na degustaciji je bilo tudi mleko s kmetije Čretnik ter bio kosmiči iz prehrambene industrije Žito. Na ta dan smo imeli tudi prilagojen jedilnik za malico ter kosilo, za kar se zahvaljujemo gospe Lidiji Pišek s Petke, ki nam je pomagala, da smo zbrali lokalne ponudnike hrane.

  {gallery watermark=1 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2012-2013/Ekodan{/gallery}

 • Nacionalno preverjanje znanja

  Nacionalno preverjanje znanja bo za učence 6. in 9. razreda potekalo 7. , 9. in 14. maja 2013. Podrobne informacije o izvedbi in organizaciji si lahko preberete spodaj.

  NPZ za 6. razred

  NPZ za 9. razred

  Na spletni strani  http://www.ric.si/preverjanje_znanja/predmeti/ lahko najdete naloge z rešitvami iz preteklih let.

 • Štafeta semen - povabilu k sodelovanju

  Dragi starši, stari starši

  Eko civilna iniciativa - Ekoci nas je povabila k sodelovanju v Štafeti semen 2013. Na svoji spletni stani in povabilu so zapisali:

  »Namen štafete je ozaveščanje in izobraževanje o pomenu avtohtonih, domačih, tradicionalnih  in ekoloških semen kot o kulturnem in narodnem bogastvu, ki se prenaša iz roda v rod.

  Avtohtona domača, tradicionalna in ekološka semena so prilagojena našemu okolju in omogočajo ohranjanje življenja s sonaravno pridelavo hrane v našem okolju. Prava semena in pravi  pridelki omogočajo preživetje prebivalcem  v  vsakih razmerah v Sloveniji.«

  Ker vemo, da vas je veliko, ki doma skrbite za zelenjavne vrtove, vas vabimo k sodelovanju.       

  Sodelujete lahko tako, da svojemu otroku, vnuku pripravite vrečko z istovrstnimi semeni, ki jih naj prinese v šolo v ponedeljek, 22. 4. 2013. Takrat bomo namreč obeležili svetovni dan Zemlje ter pripravili pozitivno točko Štafete semen. Nekaj semen bomo posejali, otroci si bodo lahko izmenjali semena ali pa jih bomo poslali v skupno banko semen za prihodnje leto.

  Vabimo Vas, da se nam pridružite in sodelujete.

  Polona Počivalšek
  vodja ekoprojekta
  Irena Kolar
  ravnateljica
 • Ekodan

  V ponedeljek, 22.4. 2013, bomo obeležili dan Zemlje. Teme delavnic bodo: netopirji in samooskrba s hrano - od semena do zdrave hrane. Nekaj učencev bo pripravilo visoko gredico s pomočjo g. Vita Klinca, drugi bodo pekli kruh in pripravili različne skutine namaze. Ga. Rotar iz Ekoci bo izbranim učencem predstavila Štafeto semen in pomen samooskrbe.  V drugem delu pa bodo vsi učenci deležni dobrot iz kmetij Podpečan, Čretnik in Kozman ter bioizdelkov Žita Ljubljana.

  Ker je ta dan namenjen poudarku na lokalno pridelani hrani, bo spremenjen tudi jedilnik. Za malico bodo učenci dobili vaniljev jogurt (kmetija Podpečan), bio ovsena štručka (Žito), suho sadje (sadjarstvo Hrustel). Za kosilo pa bo zelenjavna juha, goveje meso (GIZ EKO Krepko), bio špageti (Žito) in solatni bife (Videc).

  Delavnice bodo potekale od 7.30 do 12. ure v matičnih učilnicah. Odhodi avtobusov bodo ta dan ob 12.30.

  Ker pa bo ta dan potekala tudi v Štafeta semen,  vabimo k sodelovanju.

 • Planinski izlet

  Zaradi deževne vremenske napovedi smo žal sobotni pohod v neznano morali odpovedati. Naslednja priložnost za skupno planinsko druženje bo v mesecu maju.

 • Zbiralna akcija papirja - marec 2013

  OŠ PETROVČE

  razred

  kg papirja

  1. a

  297

  23

  1. b

  208

  16

  2. a

  420

  33

  2. b

  229

  18

  3. a

  126

  10

  3. b

  427

  33

  4. a

  644

  50

  4. b

  225

  18

  5. a

  356

  28

  5. b

  115

  9

  6. a

  331

  26

  6. b

  1180

  92

  7. a

  248

  19

  7. b

  215

  17

  7. c

  196

  15

  8. a

  103

  8

  8. b

  92

  7

  8. c

  213

  18

  9. a

  20

  2

  9. b

  0

  0

  skupaj

  5663

  442

 • Zlata Moni

  V sodelovanju z namiznoteniško sekcijo Petrovče smo priredili enega od četrfinalnih turnirjev šolskega prvenstva v namiznem tenisu. Gledalci so na dobro zasedenih tribunah stiskali pesti za naše predstavnike, ti pa so se jim skušali oddolžiti z dobrimi predstavami. Boj za eno od prvih štirih mest v posamezni kategoriji, ki je v posamični konkurenci prinesel uvrstitev v polfinale, je bil napet. Trem našim predstavnikom je podvig uspel. Moni Čede je pri starejših učenkah cilj dosegla celo z zmago, Matej Šoba pri starejših učencih in Lovro Kavčič pri mlajših pa sta turnir končala na drugem mestu.

  Blizu napredovanju je bila tudi naša ekipa. Toda v boju za drugo mesto, ki je med ekipami še vodilo v naslednjo fazo tekmovanja, so naši predstavniki izgubili odločilni peti dvoboj z OŠ Šoštanj. Prvi so bili Hrastničani.

 • Ekofest

  V sklopu Ekofesta je v  nedeljo, 14. 4. 2013,  potekala slovesna razdelitev na cvetlični tržnici pri stari šoli v Veliki Pirešici. V ta namen je KS Galicija otrokom vrtca in šole Trje razdelila 70 sadik avtohtonih sort sadnih dreves (jablana, hruška in češnja). Učenci 2. in 3. razreda pa so se  predstavili s kratkim, a prisrčnim programom, kjer so  zapeli in deklamirali. 

  {gallery watermark=1 watermark:position=c watermark:x=0 watermark:y=0}galerije/2012-2013/Ekofest{/gallery}

 • Nasprotniki so bili premočni

  Športno zelo bogat teden je za našimi mladimi športniki. Mlajši učenci so svoje letošnje košarkarske nastope zaključili na četrtfinalnem turnirju državnega prvenstva v Domžalah. Igrali niso slabo, a tako OŠ Brinje kot OŠ Domžale sta bili prehud zalogaj za našo, po duši sicer zelo rokometno nastrojeno ekipo. Glede na to, da tekmeca sodita med favorizirane ekipe letošnjega prvenstva, poraza za 19 točk z Brinjem in za 11 točk z Domžalami nista nobena katastrofa. Končna uvrstitev OŠ Petrovče je tako 25. mesto, med več kot 200 šolami.

  Žal so lahko le čestitale boljšim tekmicam tudi naše učenke - nogometašice. Na občinskem prvenstvu v Grižah so tesno z 1:2 izgubile proti gostiteljicam in nato še gladko z 1:5 proti I. OŠ Žalec.

  Tudi fantje v isti starostni kategoriji so občinsko prvenstvo končali bronasti. Zelo mlada ekipa pa je napovedala dobre obete za prihodnost, saj je uvodoma precej nesrečno z 0:1 izgubila polfinalno tekmo s tekmeci iz Šempetra, nato pa s 5:0 v boju za tretje mesto deklasirala OŠ Griže. Več kot polovica moštva bo lahko v tej kategoriji igrala še drugo leto.

 • ŠPF

  V petek, 20. 4. 2012, bo na OŠ Šentjur potekalo regijsko tekmovanje šolskega plesnega festivala. Sodelovale bodo tudi učenke OŠ Petrovče, in sicer v treh kategorijah:

  • 2 trida: hip-hop, pop, latino
  • 3. triada: hip-hop, pop, latino
  • 3. triada: prosta produkcija. 

  Šolski predizbor je za nami in tukaj si lahko preberete, kdo bo zastopal našo šolo v Šentjurju.

  Vabljeni, da pridete navijat za punce.  

Ponosni smo na ...

mobilnost  

sio2020 300x156

5ZaNasmeh

kulturna sola
k u l u r n a  š o l a

zdrava sola

O e-Brihti

Pred vami je e-Brihta, ki bo zamenjala naše šolsko glasilo v tiskani obliki. Tako bodo novice ažurne, objavili bomo lahko več fotografij, svoje mnenje boste lahko izrazili v različnih anketah, lahko boste glasovali, izbrali lastnika najlepše risbe … Sicer zgleda vse enostavno: klik, in že je tu želena tema. Kljub temu pa je v ozadju veliko dela novinarjev izbirnega predmeta šolsko novinarstvo, ki članke napišejo in jih pošljejo mentorici, ki jih popravi. Za objavo na spletu pa pod okriljem mentorja računalnikarja poskrbijo učenci, ki jih zanimajo spletna omrežja.

Če se je tudi tebi kaj zanimivega zgodilo in bi to rad delil z nami, pošlji članek na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Tudi če se v tebi skriva umetniška duša, lahko na omenjeni naslov pošlješ kakšno svojo pesem, pravljico, domišljijsko zgodbo …

Koledar dogodkov

July 2019
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Prihajajoči dogodki

No events

 logo tosemjaz obcinazalec  SAFEsi  tom-moder  petka  zavodzasolstvo

Pravno obvestilo   |   Prijava   |   © OŠ Petrovče 2012