Skoči na glavno vsebino

Informacije za 1. šolski dan

Spoštovani starši,

v četrtek, 1. 9., začenjamo novo šolsko leto 2022/23. Vaše otroke z veseljem pričakujemo v šoli, še posebej nas veseli, da bomo delo začeli drugače kot pretekli dve šolski leti.

V nadaljevanju tega obvestila so podatki za 1. šolski dan in še nekaj drugih informacij. Starši učencev iz Levca in Drešinje vasi, vas prosim, da ste posebej pozorni na informacijo glede šolskega prevoza.

Četrtek, 1. 9.; 1. šolski dan

Za učence od 2. do 9. r. se bo 1. šolski dan pričel ob 8.00 in bo trajal do 12.00, izjema so učenci 2. in 3. r. OŠ Petrovče, ki jih boste lahko, če učenci ne bodo ostali v podaljšanem bivanju, počakali pred šolo ob 12.30 (zaradi organizacije kosil ne gre prej).

Sprejem prvošolcev za OŠ Petrovče bo ob 9.00, za POŠ Trje ob 10.30. Vabila ste starši že prejeli.

Še pomembno za 1. šolski dan:

 • za prijavljene učence bo že 1. dan od 6.00 dalje organizirano jutranje varstvo, podaljšano bivanje pa do 16.00; prevzem učencev, ki bodo v podaljšanem bivanju, bo ta dan ob 14.00, 15.00, po 15.00 pa kadarkoli; če boste otroka 1. šolski dan prevzeli prej, kot bo to v naslednjih dnevih, naj ima otrok to zapisano v beležki
 • učenci od 2. do 6. r. (za POŠ Trje od 2. do 5. r.) se ob 7.50 zberejo pred šolo, kjer jih bodo pričakale razredničarke in sorazredničarke, učenci 7., 8. in 9. r. gredo kar v matične učilnice
 • malica bo za vse, kosilo za prijavljene (če kdo od otrok ta dan ne bi imel kosila, pa je prijavljen, to, prosim, sporočite na običajen način)
 • ta dan bo namenjen seznanjanju z urnikom in organizacijo dela, pa tudi prometni varnosti
 • učenci 2. in 3. r. naj imajo s sabo šolsko torbo; v njej pa copate, peresnico, zvezke in stekleničko za vodo; zvezke bodo pustili v šoli, domov pa bodo prinesli delovne zvezke, ki jih bodo prejeli v šoli
 • učenci od 4. do 9. r. naj imajo s sabo peresnico, beležko, stekleničko za vodo in copate, učenci od 6. do 9. r. tudi ključke za prevzem kosila (šestošolci s Trja jih dobijo v šoli)
 • šolski prevozi bodo zjutraj vozili po voznem redu, po koncu 1. dneva pa samo enkrat, to je ob 12.15 izpred OŠ Petrovče, 10 minut kasneje izpred POŠ Trje

Še nekaj informacij:

 • na šolski spletni strani (Hitre povezave; leva stran) si lahko pogledate seznam razredničark/razrednika in sorazredničark/sorazrednika v posameznih oddelkih, razpored šolskih ur od 1. do 5. r. in od 6. do 9. r. (Šolski zvonec), vozni red šolskih prevozov in priporočila za preprečevanje širjenja virusa (NIJZ); v tem tednu bodo na voljo tudi urniki oddelkov
 • vsi učenci imajo od 29. 8. dalje možnost dobiti 10 brezplačnih testov za samotestiranje mesečno,  ki jih lahko z otrokovo kartico zdravstvenega zavarovanja prevzamete v lekarni; prostovoljno samotestiranje doma je smiselno ob pojavu simptomov ali v primeru, ko je bil otrok v stiku z okuženim
 • v šolo naj prihajajo samo zdravi učenci; prosimo, da nas obvestite o morebitnih okužbah otroka z virusom COVID 19
 • uvodne roditeljske sestanke bomo imeli v času od 12. do 15. 9.; vabilo boste še prejeli

Učence bodočega 6. r. (6. a, 6. b, 6. c) in 2. r. na POŠ Trje (2. a in 2. b) so že nagovorile razredničarke (preko vaše e-pošte).

Informacija za starše učencev vozačev iz Levca in Drešinje vasi.

Prosimo, da nam preko spodnje povezave izpolnite anketo glede interesa za vožnjo otrok na tej relaciji. Plačnik tega prevoza ste starši (šola izdaja položnice), prevoznik Nomago, d. o. o., pa izstavlja mesečno račun šoli. Na Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Žalec smo ponovno naslovili vlogo za ogled vzporedne ceste. V primeru, da bi bila le-ta opredeljena kot nevarna, bi bili učenci na tej relaciji upravičeni do brezplačnega prevoza. Do takrat velja, kot je navedeno zgoraj.

Pred izpolnjevanjem ankete, prosimo, preberite kratko informacijo v uvodu le-te. Podatke pričakujemo do ponedeljka, 29. 8. Povezava do ankete je bila staršem posredovana preko eA.

Spoštovani starši, vsako novo šolsko leto je nova priložnost za veliko dobrih stvari in napredek na številnih področjih. Naj bo takšno tudi letošnje.

Za morebitna vprašanja sem vam na voljo.

irena.kolar@os-petrovce.si

Lepo vas pozdravljam.

Irena Kolar

ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost