Skoči na glavno vsebino

Noč intenzivnega petja

Začetek meseca marca je bil prav poseben, saj so potekale vsakoletne intenzivne pevske vaje za mladinski pevski zbor naše šole.

Namen vaj je bil, da se pripravimo na prihajajoče nastope.

Čakalo nas je približno 9 ur petja. Od pol devetih do dvanajstih smo se ogrevali in peli razne pesmi. Nato smo imeli daljši odmor. Nekateri so šli na plesne vaje, drugi so šli pripravljat malico, spet tretji pa smo se zabavali ob družabnih igrah in igrali na inštrumente. Tako smo preživeli 3 ure. Potem nas je spet čakalo petje. Takrat je prišla tudi gospa Janja, ki je naučila naše 4 pevce, kako v ritmu pravilno udarjati na kavne skodelice in krožničke pri pesmi Moja mati čuha kafe. Nato smo peli po korepeticijah (posamezno po glasovih). Pevci 1. in 3. glasu so bili z gospo Anito, pevci 2. glasu pa z gospo Janjo. Po 2 urah petja nas je čakala malica. Jedli smo kolačke, ki jih je speklo nekaj pevcev z gospo Olgo.

Nato smo zopet prepevali vse do večerje. Pojedli smo pico, nato pa sta se nam pridružili gospa Veronika in njena hči Tina. Pripravili sta nam kviz o ljudskih pesmi. Kviz je potekal takole: najprej smo se razdelili v 6 skupin. Gospa Veronika nam je predvajala inštrumentalno različico pesmi, mi pa smo morali ugotoviti naslov pesmi. Zelo smo se zabavali.

In na vrsto je prišel najboljši del dneva – filmski večer. Nekateri so gledali film, drugi pa smo šli v telovadnico malo »športat«. Ampak, žal, kmalu je prišel čas za spanje. Nekateri so spali v šoli, eni pa smo šli spat domov.  Naslednje jutro smo se vstali, se oblekli in se družili ob petju. Prišla je tudi gospa Melita, ki nas je spremljala na klavirju. Zopet nas je čakalo petje po korepeticiji. Tako smo peli uro in pol. Čakala nas je le še skupna vaja. Po uri skupnega petja smo vse pospravili za sabo, se poslovili in odšli domov.

Meni so bile intenzivne vaje zelo všeč, čeprav so bile tudi malo naporne, saj smo peli kar 9 ur. Ampak zaradi odmorov je bilo super. Komaj čakam naslednje leto, ko bomo ponovno prepevali na intenzivnih vajah.

Jaka Habot, 7. c

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost