Skoči na glavno vsebino

Obvestilo staršem učencev od 1. do 3. razreda

Spoštovani starši,

z 18. 5. se bodo vaši otroci, učenci 1., 2., in 3. r., ponovno vrnili v šolske klopi, česar se, verjamem, vsi veselimo. Naša skupna in največja skrb je sedaj zagotovo to, da naše delo organiziramo tako, da bo v največji možni meri zagotovljena varnost vseh; učencev in zaposlenih.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod za šolstvo in Nacionalni inštitut za javno zdravje so nam posredovali obsežna in natančna navodila o organizaciji in poteku dela, na osnovi katerih smo se začeli intenzivno pripravljati na nov začetek … Pri tem pa potrebujemo vaše sodelovanje, zato vas prosim, da vse informacije v nadaljevanju natančno preberete in nam potrebne podatke posredujete čim prej.

  1. Zagotavljanje varnega okolja

V šolo se vračajo samo ZDRAVI učenci, zato mora šola v skladi z navodili NIJZ-ja pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo, s katero starši potrdite, da je otrok zdrav. Izjava je v prilogi. Prvi dan prihoda v šolo naj jo otrok prinese razredničarki. Brez podpisane izjave otroka ne bomo mogli sprejeti v šolo.

Strokovni kolegij za pediatrijo je pripravil seznam zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov glede epidemije. Prosimo, da se z vsebino dokumenta, ki je v prilogi, seznanite in se v primeru dvomov posvetujete z izbranim osebnim zdravnikom. Šoli boste informacijo o tem, če otrok ne bo obiskoval pouka zaradi zdravstvenih razlogov, sporočili preko vprašalnika, ki ga najdete v nadaljevanju tega obvestila.

  1. Osnovne informacije o poteku dela

Delo bo potekalo v skupinah do 15 učencev, in to v prostorih šole (ista učilnica) in zunaj.

Glede na dalj časa trajajočo odsotnost otrok in glede na priporočila bodo aktivnosti potekale po drugačnem urniku kot pred zaprtjem šol.

»Pouk« bomo pričeli ob 8.00 in končali ob 13.30, in to enako za vse razrede. V tem času se bodo učenci učili (predvideno je tudi samostojno opravljanje nalog), igrali, gibali (kolikor bo mogoče zunaj), upoštevali in izvajali vse predvidene higienske in druge varnostne ukrepe, malicali, kosili … Več časa bo namenjenega tudi pogovorom z učitelji.

Otroci šolskih potrebščin ne bodo nosili domov, zato se ne predvideva domačega dela za šolo.

Pred pričetkom »pouka« bo organizirano jutranje varstvo, in to od 6.00 do 8.00. Vašo namero o vključitvi otroka boste označili v vprašalniku v nadaljevanju.

Če je mogoče, vas prosimo, da pridete po otroka ob 13.30. Za tiste, ki potrebujete varstvo, bo le-to organizirano od 13.30 dalje, otroka boste lahko prevzeli ob 14.15, 15.15 ali ob 16.00. Tudi to namero boste označili v vprašalniku.

Prav tako se boste opredelili glede koriščenja šolskih prevozov. Velja za tiste otroke, ki so le-tega koristili že pred zaprtjem šole, izjemoma za druge (individualni dogovor). V zvezi s prevozi vas prosimo, da se zanje odločite res samo v primeru, ko nikakor ne morete sami zagotoviti prevoza otroka v šolo in nazaj.

Predvidevamo, da bodo imeli vsi otroci v šoli malico in kosilo, zato vas o tem ne bomo posebej spraševali.

Z natančnejšimi navodili (prihod v šolo, učilnice, higienski in drugi varnostni ukrepi, prevzem otroka, šolske potrebščine …) vas bomo seznanili najkasneje do petka, 15. 5.

  1. Informacije, ki jih je potrebno čim prej posredovati šoli

Prosimo vas, da nam čimprej, najkasneje pa do srede, 13. 5., do 10.00 posredujete podatke za vašega otroka, in sicer, če ne bo obiskoval pouka zaradi zdravstvenih razlogov, če bo vključen v jutranje varstvo in/ali varstvo po zaključku pouka in če bo koristil šolski prevoz.

Na spodnji povezavi je spletni vprašalnik. Prosimo, da odgovorite (»poklikate«) na vsa vprašanja in na koncu »Pošlji«. Tako bomo podatke prejeli hitro, vam pa ne bo potrebno nič tiskati in pošiljati.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=aCVDIIWXakqMFKd8vSX3Oscf4PR0jzxJpzuZFAVPL7tUM1pSOUVBM0pHWkZaQUkwMUdMTEc2Qjg1Qy4u

Spoštovani starši, pred dvema mesecema smo se morali na hitro prilagoditi delu na daljavo, sedaj ponovno delu v šoli. Ne dvomim, da bomo tudi to nalogo ob vaši podpori zmogli, še posebej, ker imamo vsi skupaj v mislih največjo korist otroka.

Lepo vas pozdravljam in se veselim ponovnega snidenja z vami in otroki.

Irena Kolar

ravnateljica

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost