Skoči na glavno vsebino

Skupaj do vrha

V nedeljo, 12. 5. 2024, je pod okriljem PD Poljčane potekalo izjemno navdihujoče slovensko planinsko-orientacijsko tekmovanje SPOT 2024. Mladi orientacisti OŠ Petrovče so se podali na zahtevno pot raziskovanja, premagovanja izzivov, vztrajnosti ter iskanja kontrolnih točk.

OŠ Petrovče so zastopale 3 ekipe – 1 ekipa v B kategoriji in 2 ekipi v G kategoriji (Nal Ašenberger, Iza Ašenberger, Lia Ašenberger, Nika Ogrizek, Iza Marčič, Zoja Tita Držan,  Beatrice Kundih, Nadja Leskovšek).

Njihovi rezultati so presegli vsa pričakovanja, saj smo s seboj vzeli 2., 3. in 5. mesto. Še bolj navdihujoče, kot sami rezultati, je dejstvo, da so naši učenci uspešno našli vse kontrolne točke, ki veljajo za najtežji izziv tekmovanja.

Ekipa »Gozdni Jožeti« (Miha Šorn, Urban Zavasnik, Kanai Doler Tosič, Jure in Enej Bizjak) se je uvrstila na 3. mesto B kategorije in bila deležna še velike priložnosti – udeležbo na balkanskem tekmovanju! Tokrat jih bo pot vodila v Makedonijo, kjer bodo zastopali slovensko delegacijo in se pomerili z najboljšimi orientacisti »bivše Jugoslavije«.

Iskrene čestitke VSEM udeležencem in se vidimo v naslednjem šolskem letu, ko bomo znova SKUPAJ odprli novo orientacijsko sezono.

Vaši mentorji

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost