Skoči na glavno vsebino

Božično-novoletni bazar – 1. izziv

Bližajo se praznični dnevi, ki zaznamujejo mesec december. V tem času smo se vsako leto začeli pripravljati na božični bazar, kjer ste v dobrodelni namen prodajali raznolike izdelke, bodisi za obdarovanje bližnjih ali za popestritev domov. Izdelovali ste jih na prav zato namenjenem tehničnem dnevu. Glede na znane razmere smo tokrat naš bazar pripravili malce drugače. Skozi štiri ustvarjalne izzive, ki se bodo tedensko menjali, boste lahko izdelovali različne izdelke na temo prazničnih dni. Sodelujejo lahko vsi osnovnošolci, njihovi starši in učitelji. Na koncu vsakega opisa, namigov in primerov za izzive, je opisan potek dostave in prevzem izdelkov.

Pa poglejmo 1. izziv:

1. ADVENTNI VENČEK

Adventni venček je tipičen simbol adventnega časa, ki krasi naše domove štiri tedne do božiča. Vsak teden predstavlja ena svečka, zato so osnovni elementi, ki sestavljajo venček, štiri svečke. Vse ostale materiale lahko izbiramo po trenutnem navdihu oz. uporabimo material, ki ga imamo na voljo.

Prvi izziv je torej IZDELAVA ADVENTNEGA VENČKA. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj namigov, vi pa uporabite čim več domišljije in oblikujte svoj venček: − Ena od možnosti oblikovanja venčka je uporaba kepic vate, različnih perlic in posrebrenih lističev (lahko jih sami izrežemo npr. iz kartona in pobarvamo). Vato lahko razkosate na različne velikosti in jo oblikujte v nepravilne kroglice. Med seboj jih lahko povežete z nitjo, volno ali pa jih prilepite na primerno podlago. Tudi volna je lahko zelo zanimiv in prijeten material, ki ga lahko uporabite na različne načine pri izdelavi svojega venčka. − Venček lahko oblikujete s pomočjo velikih perlic poljubnih barv v kombinaciji s širokim darilnim trakom, ki je lahko zguban v različno velike gube. Uporabite lahko različne trakove in dodate še kakšen kos smrekove vejice ali kakšen drug kos iz narave

− Tudi tekstil je hvaležen material kot dodatek ali pa osnova. Lahko naredite različne oblike rož iz ostankov blaga, ki so kombinirane med seboj v različnih barvah in velikostih. Lahko pa pripravite tudi čisto poljubne oblike iz tekstila in jih vkombinirate na svoj venček.

− Venčke lahko oblikujete iz raznih naravnih materialov, npr.: odpadlih storžev smreke ali jelke, uporabite lupine orehov, zanimiva pa je tudi kombinacija z uporabo različnih kamnov.

− Različno velike perlice lahko tudi obogatijo vaš venček. Perlice lahko prišijete na podlago, lahko pa jih tudi nalepite (sekundno, vroče ali univerzalno lepilo).

In še nekaj fotografij z različnih spletnih strani:

DOSTAVA VENČKOV bo potekala v sredo, 25. 11. 2020, od 9.00 do 11.00 na parkirišču pred OŠ Petrovče in od 8.00 do 10.00 na parkirišču pred POŠ Trje. Fotografije venčkov bodo objavljene na spletni strani šole. Označeni bodo s številko, po kateri boste lahko venček rezervirali. PREVZEM VENČKOV bo v petek, 27. 11. 2020, med 12.00 in 16.00, na parkirišču pred OŠ Petrovče, kjer se bodo zbirali tudi prostovoljni prispevki za šolski sklad.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost