Skoči na glavno vsebino

2 srebrni priznanji na mednarodnem likovnem natečaju Po čebelah se zgleduj

Bera priznanj z likovnih natečajev na OŠ Petrovče in POŠ se veča in veča. 

Osnovna šola Dobravlje je šola, ki se zaveda pomena umetnosti, ki jo združuje z naravovarstvom, preko likovnega natečaja Po čebelah se zgleduj. Letos je ta potekal že 14. zapovrstjo. Nanj je prispelo 706 grafičnih del iz skupno petih držav: Slovenije, Italije, Avstrije, Latvije in Srbije. Osrednji motivi letošnjega natečaja so bile ZGODBE, ki so bile upodobljene v različnih grafičnih tehnikah. Likovne stvaritve je skrbno pregledala tričlanska strokovna komisija, tako likovnih pedagogov v pokoju in še vedno aktivnih ustvarjalcev. Med prispelimi deli so izbrali 60 avtorjev najboljših del za razstavo in podelili 3 zlata priznanja, 6 srebrnih priznanj in 8 bronastih priznanj. 

Strokovno komisijo sta prepričali tudi dve likovni deli učenk Osnovne šole Petrovče in Podružnične osnovne šole Trje, za kar sta prejeli srebrni priznanji

Učenki, ki sta dosegli izjemen uspeh sta: 

  • Hana Ulaga Gorišek, 2. r OŠ Petrovče in 
  • Ema Gajšek, 2.aT POŠ Trje. 

Za odličen uspeh na mednarodnem likovnem natečaju učenkama iskreno čestitamo. 

Razstavo si lahko v živo ogledate v avli Osnovne šole Dobravlje do 15. septembra 2022 ali pa virtualno v povezavi https://www.os-dobravlje.si/14-likovni-natecaj-po-cebelah-se-zgleduj/.

Mentorici: Zala Valenčak in Teja Plešnik

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost