Skoči na glavno vsebino

S prvo pomočjo rešujemo življenja

S PRVO POMOČJO REŠUJEMO ŽIVLJENJA

Laično nudenje prve pomoči je zelo pomembno, saj lahko s takojšnjim pristopom rešimo življenje poškodovanemu ali nenadno obolelemu. Poškodbe se zgodijo vsepovsod – doma, v šoli, službi in po navadi ne vemo, kako pomagati.

Zato je zelo pomembno, da spodbujamo mlade k prostovoljstvu, humanosti in prvi pomoči. Slednja je življenjsko pomembna in pomembno je, da tudi učenci pogumno pristopijo svojcem, sošolcem in vsem, ki v danem trenutku potrebujejo našo pomoč.

V letošnjem šolskem letu smo ponovno »prebudili« usposabljanje prve pomoči med učenci. Tekmovalci so spoznali, kako ukrepati v različnih primerih, od srčnega zastoja, zapor dihalne poti, poškodb, pika žuželk, alergijskih reakcij, zastrupitve, vročinskih krčev, astme, epilepsije …

 Svoje znanje so nadgradili na 17. lokalnem tekmovanju prve pomoči, ki je potekalo v sredo, 29. 3. 2023, na sedežu Rdečega križa Žalec.

Ekipo prve pomoči OŠ Petrovče so predstavljali Beatrice Kundih, Manca Doler, Iza Ašenberger, Izak Miglič, Nal Ašenberger, Lia Ašenberger in Ema Primožič. Svoj prvi dosežek so zabeležili z osvojenim 5. mestom.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem za lep uspeh na tekmovanju in za pridobljeno znanje prve pomoči, ki je in bo v nadaljevanju vaša največja zakladnica.

Karmen Zupanc, mentorica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost