Skoči na glavno vsebino

Športnik leta 2022

V torek, 4. 4. 2023, je v Domu II. slovenskega tabora Žalec potekala prireditev Športnik leta Občine Žalec za leto 2022.

Podeljena so bila priznanja 158 športnikom, ki so bili državni prvaki v individualnih športnih panogah, so usvojili eno izmed prvih treh mest na ekipnih tekmah državnega prvenstva ali dosegli odmeven mednarodni rezultat.

Športnike in obiskovalce je pozdravil župan Občine Žalec Janko Kos, športni gost letošnje prireditve pa je bil direktor Kolesarske dirke po Sloveniji, gospod Bogdan Fink.

Da je bilo leto res zmagovalno, dokazujejo tudi osnovnošolci OŠ Petrovče in POŠ Trje, ki jih je leto 2022 nagradilo z najvišjimi stopničkami v planinski orientaciji.

Devetošolci – Blaž Krulec, Maks Jelen, David Zupanc, Leon Kovač Murko – so na državnem tekmovanju planinske orientacije (SPOT) zasedli 1. mesto v B kategoriji.  Svoje odličje so dodatno okronali še na mednarodnem tekmovanju, t. i. Balkansko tekmovanje v planinski orientaciji, kjer so zasedli 2. mesto.

Izak Miglič, Iza Marčič, Nika Ogrizek, Lia Ašenberger in Nal Ašenberger pa so v kategoriji A prav tako zasedli 1. mesto na državnem tekmovanju planinske orientacije.

Na prireditvi so bila izpostavljena številna imena učencev OŠ Petrovče, ki svoje športno znanje nadgrajujejo v številnih klubih in posegajo po najvišjih odličjih na področju atletike (Neli Kramaršek), kartinga (Nejc Košenina), namiznega tenisa (Nejc Zavasnik), rokometa (Izabela Ilijaš, Maša Kozar, Lana Korošec, Neža Cvikl, Larisa Grebovšek) in šaha (Matic Nareks).

V programu je nastopala tudi naša »bivša« osnovnošolska glasbena skupina Pamži, scenarij dogodka pa je oblikoval Franci Podbrežnik, ki ga je povezoval skupaj z Janom Podbrežnikom. Tudi slednji je pred leti pridno obiskoval OŠ Petrovče.

Peter Kavčič, Karmen Zupanc

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost