Skoči na glavno vsebino

Za večjo varnost otrok

Naša šola se je letos skupaj z Občino Žalec in v sodelovanju s Fakulteto za logistiko ponovno aktivno vključila v projekt Evropski teden mobilnosti, ki je letos potekal med 16. in 22. septembrom.  

Tako so učenci razredne stopnje sodelovali v dejavnosti Kokoška Rozi, cilj katere je bil, da v posameznem oddelku čim več učencev pride v šolo peš, s kolesom ali s skupnim prevozom. Vsak dan so to pridno beležili in največ korakov so naredili učenci 5. b.  

Na predmetni stopnji pa so otroci v tednu mobilnosti izdelali anketne vprašalnike na temo prometne varnosti na poti v šolo in domov ter poiskali okoliške znamenitosti in izmerili razdalje med njimi. Nato so učenci v okviru dneva dejavnosti izdelali osnutke kažipotov do znamenitosti. Le-te smo posredovali na Občino Žalec, ki je izdelala in postavila kažipot, ki je postavljen na parkirišču pred šolo. 

Ker je naši šoli varnost učencev zelo pomembna, smo zaprosili za barvanje prehodov za pešce, ki jih učenci vsakodnevno uporabljajo. Zaradi vremena to še ni bilo mogoče urediti, smo pa že prejeli stojala za kolesa, ki jih bomo z veseljem uporabljali. V torek, 11. 10., sta nam jih v uporabo predala predstavnica Občine Žalec, gospa Majda Marovšek, in koordinator projekta gospod Uroš Kramar s Fakultete za logistiko.  

Ponovno se je pokazalo, da je pomembno, da združimo moči in na glas pozovemo k spremembi potovalnih navad – letos pod sloganom: Živi zdravo. Potuj trajnostno.  

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost