Evropska vas

V šolskem letu 2022/2023 sodelujemo v projektu Evropska vas, v katerem sodelujejo osnovne šole, srednje šole in druge vzgojno-izobraževalne ustanove. Osnovna ideja projekta je spoznavanje in sprejemanje evropske družbene in kulturno-socialne stvarnosti ter hkrati zavedanje lastne kulturne identitete. Zaključna prireditev ob podpori Mestne občine Celje poteka na dan Evrope, na Glavnem trgu v Celju (torek, 9. maj 2023).

 Glavni cilji projekta so:

  • spoznavanje drugih narodov oz. pridruženih članic EU,
  • spodbujanje medkulturnega razumevanja, strpnosti, solidarnosti,
  • zavedanje lastne kulturne identitete.

V okviru projekta bomo spoznavali PORTUGALSKO.

Prvi so se s projektom letos srečali naši osmošolci, ki so na dan dejavnosti ustvarjali v različnih delavnicah, v prihodnjih mesecih pa se bodo Portugalsko spoznavali tudi ostali učenci.

Osmošolci so bili najprej deležni potopisnega predavanja učiteljice Gordane nato pa so kuhali, plesali, likovno ustvarjali, navijali, ustvarjali spletni kviz in spletno stran projekta ter Portugalsko spoznavali tudi z geografskega in jezikovnega vidika. Med malico so okušali tradicionalni portugalski namaz bakalar, ob koncu dneva pa so vsi predstavili svoje izdelke ter se posladkali z jajčno-smetanovimi kolački oz. »Pasteis de nata«, zaplesali na portugalsko pesem in se preizkusili v kvizu o Portugalski.

Da je bil dan res prijetno in ustvarjalno preživet, se lahko prepričate z ogledom nastale spletne strani in spodnje galerije fotografij.

Dostopnost