Skoči na glavno vsebino

Prometna varnost

Spoštovani starši!

Prometna varnost učencev je temeljna skrb staršev in šole.

Vsakodnevna udeležba učencev v cestnem prometu (pešci, kolesarji) ter uporaba avtobusnih prevozov nam narekujeta, da še posebno skrb posvetimo tej temi. Zanjo smo odgovorni vsi: starši, šola, prevozniki, Svet za prometno varnost in Policija.

Ker sta nam v interesu varen prihod učencev v šolo in domov ter varna vožnja otrok, vas prosimo, da se s svojim otrokom doma pogovorite o vedenju v prometu. Posebno pozornost je treba posvetiti:

  • otrokom, ki so v prometu udeleženi kot pešci in kolesarji,
  • vedenju na avtobusnih postajališčih in vozilih,
  • pravilom varnega vstopa in izstopa ter
  • primernemu in varnemu vedenju med vožnjo.

K varnosti veliko prispevajo prav učenci sami z upoštevanjem in spoštovanjem pravil vedenja v prometu, na postajališčih in v vozilih.

Na šoli bomo v septembru z učenci spregovorili o prometni varnosti. V prilogi vas seznanjamo s pravili vedenja, ki jih mora upoštevati vsak učenec, s čimer zagotovi varnost tako sebi kot tudi drugim. Le ta so tudi na oglasni deski pri vhodu v šolo.

Učencem je na voljo tudi kolesarnica, ki je namenjena shranjevanju koles in skirojev vseh učencev, ki prihajajo v šolo z njimi. Prepričani smo, da so naši učenci/vaši otroci dovolj zreli in odgovorni, da bodo znali ceniti tako svojo kot tujo lastnino, saj mi ne moremo odgovarjati za morebitne poškodbe koles. Zato vas prosimo, da se o tem pogovorite s svojim otrokom. Priporočamo, da ima vsak otrok na kolesu svojo ključavnico. Zadrževanje v kolesarnici pa ni dovoljeno.

Naj nam bodo vsem vodilo besede nekdanjega ameriškega predsednika Clintona:

»Če ne moremo narediti vsega, naredimo vse, kar moremo.«

Vam in vašim otrokom želimo srečno in varno v prometu – naj to šolsko leto mine brez ene same prometne nezgode.

Veronika MelavcIrena Kolar
koordinator prometne vzgojeravnateljica
Dostopnost