Skoči na glavno vsebino

Izjava o dostopnosti

S spodbujanjem vključenosti in dostopnosti lahko vsem omogočimo enake možnosti za razvoj. Pomembno je, da se uporabnikom omogoči zaznavanje, razumevanje, navigacijo ter interakcijo s spletom. S tem namenom smo na šolski spletni strani dodali nov vtičnik, ki ponuja funkcionalnosti, namenjene osebam s posebnimi potrebami. 

Z vtičnikom obiskovalcem omogočamo, da prikaz spletišča prilagodijo svojim potrebam. 

Obiskovalci spletnih strani tako lahko 

 • spremenijo pisavo, 
 • povečajo velikost besedil, 
 • spremenijo kontrast barv na spletišču, 
 • ustavijo premike in 
 • uredijo besedilo, tako da bodo vse povezave podčrtane. 

Vtičnik SOGO dostopnost omogoča funkcionalnosti na stopnji AA (WCAG 2.0), je skladen s standardom SIST EN 301 549 V1.1.2, ki je zahtevan v ZDSMA. 

Stopnja skladnosti 

Spletišče OŠ Petrovče je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem. 

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletišča OŠ Petrovče nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. 
Primeri takih vsebin so: 

 • skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa, 
 • programsko generirani dokumenti (npr. letna poročila), 
 • različne kompleksne tabele s podatki, 
 • organigrami,
 • vsebine iz zunanjih spletnih virov,
 • vsebina v formatih, ki zahteva prenos in uporabo namenskih aplikacij. 

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletišču www.arnes.si, kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, občasno naletijo na težave z dostopnostjo.

Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po elektronski pošti na naslov tajnistvo@os-petrovce.si.

Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče OŠ Petrovče, ki se nahaja na spletnem naslovu https://os-petrovce.si/ 

Nadzor nad izvajanjem Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij 

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:  gp.uiv@gov.si

Datum objave spletnega mesta 

Spletišče je bilo v obstoječi grafični podobi objavljeno 1. septembra 2018. 

Priprava izjave o dostopnosti 

Izjava je bila pripravljena 14. 4. 2023 na podlagi samoocene. 

Dostopnost