Skoči na glavno vsebino

Rastem s knjigo

V četrtek, 26. 9. 2019, smo šli sedmošolci v okviru projekta Rastem s knjigo v Žalec. Najprej smo v šoli odšli v knjižnico, kjer smo se seznanili s potekom dneva, knjižničarka pa nas je še dodatno opomnila, na katere znamenitosti moramo biti pozorni. Nato smo si vzeli malico in odšli peš v Žalec. Ko smo prispeli, smo se razdelili v dve skupini.

 Prva je odšla v Savinovo hišo, kjer smo si ogledali njegovo spominsko sobo, galerijo savinjskih likovnikov in razstavo slik Jelice Žuža.

Druga skupina pa je odšla v Medobčinsko matično knjižnico Žalec, kjer so nam predstavili organizacijo in delo splošnih knjižnic, hkrati pa smo si ogledali kratek film Janje Vidmar, ki je nastal po knjižni predlogi njenega zadnjega romana z naslovom Elvis Škorc, genialni štor. Vsi sedmošolci smo v okviru državnega projekta Rastem s knjigo to knjigo tudi dobili. Nato smo vsi skupaj odšli na malico k fontani piva. Potem sta se skupini še zamenjali. Po končanem programu smo si skupaj ogledali zeliščni park ter vrt zdravilnih in aromatičnih rastlin, vodni stolp ter zunanjost Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva.

Počasi smo se peš odpravili nazaj do šole.

Neja Švec, Aneja Ropas, Teja Ropas, 7. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost