Skoči na glavno vsebino

Vsako leto Lions klubi po vsem svetu sponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru« v lokalnem okolju. Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o življenju, miru na svetu, prihodnosti, ljubezni in medsebojnem razumevanju. Letošnji 32. natečaj nosi ime »Journey of Peace – Pot miru«.

Letos so k sodelovanju povabili tudi našo šolo. Pod mentorstvom likovne pedagoginje ga. Zale Valenčak so na to temo ustvarjali učenci likovnega snovanja I in trije šestošolci. Izbrani sta bili dve deli učencev iz 6. razreda. To sta Zala Primožič in Tin Lipovšek. V sredo, 20. 11. 2019, nas je na šoli obiskal predstavnik Lions kluba Žalec, gospod Brane But, ki je prevzel izbrani likovni deli.

Držimo pesti, da bosta uspeli priti skozi sito strokovne žirije in se predstavili v New Yorku.

Vsem učencem se iskreno zahvaljujem za kreativne rešitve likovne naloge, izbranima učencema pa želim veliko uspeha tudi na mednarodni ravni.

 

Na spodnjih fotografijah je mogoče začutiti utrip in energijo, ki je vladala med predajo likovnih del ob obisku predstavnika Lions kluba Žalec …

Zala Valenčak, prof. likov. umetnosti

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost