Skoči na glavno vsebino

Državno tekmovanje ŠPF

V petek, 2. 6. 2023, je na OŠ Dobrovlje v bližini Ajdovščine potekalo državno tekmovanje v Šolskem plesnem festivalu. Tudi naša šola se je z zmago na regijskem tekmovanju uvrstila na ta veliki dogodek. Tekmovali smo v dveh kategorijah: solo in šolska produkcija.

V kategoriji SOLO je bila letos velika konkurenca: sodelovalo je 28 šol ter 98 najboljših plesalk in plesalcev iz vse Slovenije. Med njimi jih je bilo 6 iz Petrovč: Sofija Ermakova, Iva Erjavec, Maša Lesjak, Iza Marčič, Nal Ašenberger in Lia Ašenberger. Letos smo torej v najstarejši in najbolj zahtevni skupini 3. triade tekmovali z eno najmlajših ekip na tekmovanju – samo Sofija je devetošolka, vsi ostali pa so sedmošolci. Čeprav mladi, so dokazali, da je na naši šoli ples izjemnega pomena. Svečano vam sporočamo, da imamo na naši šoli DRŽAVNE PODPRVAKE, saj si je ekipa priplesala 2. mesto v državi!!! Še posebej pa izstopa posamični dosežek Nala Ašenbergerja, ki si je kot posameznik priplesal 7. mesto v državi.

V kategoriji šolskih plesnih produkcij se je predstavilo 9 točk iz vse Slovenije V nastopih smo videli marsikaj in sodniki so se lahko odločali med zelo živopisanimi in raznolikimi točkami. Po napetem pričakovanju, ko je 22 plesalk in 1 plesalec stiskalo pesti, nam je uspelo neverjetno. Prvič v zgodovini se je OŠ Petrovče z lastno koreografijo povzpela na najvišjo stopničko in s ponosom vam sporočamo, da imamo DRŽAVNE PRVAKE V KATEGORIJI ŠOLSKIH PLESNIH PRODUKCIJ.

Iskrena hvala vsem plesalkam in plesalcu, ki pišejo plesno zgodovino naše šole.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost