Skoči na glavno vsebino

Obvestilo staršem – OŠ Petrovče

Spoštovani starši,

v ponedeljek, 18. 5., pričakujemo vašega otroka ponovno v šoli. V nadaljevanju tega obvestila vam posredujem navodila, da bo začetek čim lažji in da se boste lahko skupaj z otrokom pripravili na nov začetek … Glede na preklic epidemije in kar obsežno sproščanje varnostnih ukrepov pričakujemo, da se bodo »razrahljali« tudi ukrepi za šole, o čemer vas bomo sproti obveščali.

Prosim, da navodila, čeprav so precej obsežna, natančno preberete in upoštevate.

Preden pridejo  otroci v šolo

Prosimo,  da se z otroki čim več pogovarjate o tem, zakaj so bili dva meseca doma, zakaj se ponovno vračajo v šolo, o tem, da bo v šoli po novem malo drugače (ne nujno slabše), da se bomo vsi skupaj morali držati nekaterih ukrepov (pogosto umivanje rok, »držanje« razdalje, higiena kašlja, kihanja …), in to zato, da se bomo lahko spet kmalu družili, skupaj igrali in počeli še veliko drugih stvari, ki jih zdaj pač še ne moremo. O vsem tem se bomo pogovarjali z otroki tudi v šoli. Na spodnji povezavi so navodila NIJZ-ja za preprečevanje okužbe.

https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

Ponedeljek, 18. 5.; 1. šolski dan po novem

 • Učenci (tudi starši, ko jih pripeljete ali pospremite) se zberejo med 40 in 7.50 na zbirnih mestih pred šolo, ki bodo označena; oba 1. r. in 3. a pri vhodu razredne stopnje, oba 2. r. in 3. b pri vhodu predmetne stopnje. Prosimo, da upoštevate priporočeno razdaljo.
 • Imejte pripravljene podpisane IZJAVE o zdravju otroka (v priponki vam jo posredujem še enkrat). Za tiste, ki nimate možnosti tiskanja, bodo imeli učitelji pripravljene obrazce, da jih boste podpisali pred šolo. Če bo učenec koristil šolski prevoz že 1. dan, naj ima izjavo v šolski torbici, če bo v jutranjem varstvu, boste izjavo predali učitelju v JV. Brez podpisane izjave otroka ne bomo mogli sprejeti v šolo.
 • Učenci naj imajo prvi dan s sabo: v šolski torbici VSE šolske potrebščine (tudi šolske copate, če jih niso pustili v šoli), ker bodo vse pustili v šoli in ne bodo nosili nič domov, stekleničko za vodo, dodatna oblačila, če bo hladno, čepico za zaščito pred soncem, kremo za sončenje, zaščito proti klopom. V beležki ali na listu naj imajo zapisano, kdo bo hodil po pouku oziroma po podaljšanem bivanju po njih, še posebej, če je to druga oseba, kot ste navedli ob začetku šolskega leta. Po učenca lahko hodijo tudi starejši bratje ali sestre, če so že dopolnili 10 let, ali pa hodijo domov sami, če so hodili že prej.
 • Učenci naj bodo vsak dan športno oblečeni in obuti.

Dnevna organizacija in potek dela

 • V šolo vstopajo samo učenci in zaposleni, starši in drugi samo ob predhodni najavi.
 • Jutranje varstvo bo za tiste učence, ki ste jih prijavili, in to od 6.00 dalje (tudi že v ponedeljek, 18. 5.) v spodnji učilnici (vhod razredne stopnje). Učenca pripeljete ob uri, ki ste jo označili. Učitelj ga bo prevzel pri vhodu.
 • Pouk se pričenja ob 8.00, zbirno mesto za učence in starše je pred šolo, kot je navedeno zgoraj (prejšnja točka). Učence bodo pred šole prevzele učiteljice posamezne skupine ob 7.50 in jih ob 13.30 po koncu pouka tudi pripeljale pred šolo. Tudi učiteljice podaljšanega bivanja bodo ob 14.15, 15.15 ali 16.00 pripeljale skupino učencev pred šolo. Prosimo vas, da se navedenih ur (kot ste označili v vprašalniku) dosledno držite. V primeru sprememb, prosim, javite razredničarki. Podaljšano bivanje bo organizirano že v ponedeljek, 18. 5.
 • Učenci 1. r. bodo razdeljeni v tri skupin (13, 12, 12 učencev), pri čemer bosta v vsaki skupini del dneva poučevali razredničarki 1. a in 1. b, del dneva pa se bodo vključevali tudi drugi učitelji (največ učiteljici podaljšanega bivanja v 1. r., ki ju otroci poznajo). Vsi učenci bodo v 2. nadstropju, kot so bili do sedaj.
 • Učenci 2. in 3. r. bodo ostali nerazdeljeni, ker jih nikjer ni več kot 15. Tretješolci bodo koristili obstoječi učilnici, 2. a bo v učilnici zraven knjižnice (pritličje), 2. b pa v učilnici slovenščine (1. nadstropje šole).
 • Posebej so določene garderobe za posamezno skupino, stranišča, ki jih bodo uporabljali, in vse ostalo v skladu s priporočili.
 • Malica bo v učilnicah; za 1. r. ob 8.30, za 2. r. ob 9.00 in za 3. r. ob 9.30. Učenci bodo imeli na voljo tudi sadje, za učence v jutranjem varstvu in podaljšanem bivanja bo prav tako sadna malica. Če je le možno, naj učenci doma zajtrkujejo.
 • Kosilo bo v jedilnici; za 1. r. ob 11.30, za 2 r. ob 12.00 in za 3. r. ob 12.30
 • V največji možni meri bomo uporabljali zunanje površine in z učenci odhajali na sprehode.
 • Učenci bodo vse obveznosti, povezane s šolo, opravili v šoli. Dejavnosti bodo raznolike (učno delo pri posameznih predmetih, samostojno delo, igra, sprostitev in gibanje, prehrana, higiensko-varnostni ukrepi …).
 • Šolski prevoz bo organiziran za učence iz Levca in Drešinje vasi, in sicer iz vstopne postaje v Levcu ob 7.30, za povratek pa ob 13.15 iz Petrovč. Učence bomo pričakali na parkirišču pred šolo in jih ob povratku tudi pospremili na avtobus. Učenci morajo na šolskem avtobusu obvezno nositi masko in sedeti na sedežu, ki ga bo določil šofer.

Spoštovani starši, ob upoštevanju navodil in priporočil pri delu z otroki bomo ohranili življenjski pristop, tako verjamem, da bodo kljub nekaterim spremembam radi in z veseljem ponovno prišli v šolo.

Če imate dileme ali vprašanja, sem vam na voljo.

Lepo vas pozdravljam in se veselim srečanja z vami in otroki v ponedeljek.

Irena Kolar, ravnateljica

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost