Skoči na glavno vsebino

Obvestilo staršem – POŠ Trje

Spoštovani starši,

v ponedeljek, 18. 5., pričakujemo vašega otroka ponovno v šoli. V nadaljevanju tega obvestila vam posredujem navodila, da bo začetek čim lažji in da se boste lahko skupaj pripravili na nov začetek … Glede na preklic epidemije in kar obsežno sproščanje varnostnih ukrepov pričakujemo, da se bodo »razrahljali« tudi ukrepi za šole, o čemer vas bomo sproti obveščali.

Prosim, da navodila, čeprav so precej obsežna, natančno preberete in upoštevate.

Preden pridejo  otroci v šolo

Prosimo,  da se z otroki čim več pogovarjate o tem, zakaj so bili dva meseca doma, zakaj se ponovno vračajo v šolo, o tem, da bo v šoli po novem malo drugače (ne nujno slabše), da se bomo vsi skupaj morali držati nekaterih ukrepov (pogosto umivanje rok, »držanje« razdalje, higiena kašlja, kihanja …), in to zato, da se bomo lahko spet kmalu družili, skupaj igrali in počeli še veliko drugih stvari, ki jih zdaj pač še ne moremo. O vsem tem se bomo pogovarjali z otroki tudi v šoli. Na spodnji povezavi so navodila NIJZ-ja o preprečevanju okužbe.

https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

Ponedeljek, 18. 5.; 1. šolski dan po novem

 • Učenci (tudi starši, ko jih pripeljete ali pospremite) se zberejo med 40 in 7.50 na zbirnih mestih pred oziroma za šolo, kot bo označeno; 2. r. in 3. b spredaj pri glavnem vhodu, 1. r. in 3. a pa pri vhodu na zadnji strani šole. Prosimo, da upoštevate priporočeno razdaljo.
 • Imejte pripravljene podpisane IZJAVE o zdravju otroka (v priponki vam jo posredujem še enkrat). Za tiste, ki nimate možnosti tiskanja, bodo imeli učitelji pripravljene obrazce za podpis. Če bo otrok koristil šolski prevoz že 1. dan, naj ima izjavo v šolski torbici, če bo v jutranjem varstvu, boste izjavo predali učitelju v JV. Brez podpisane izjave otroka ne bomo mogli sprejeti v šolo.
 • Učenci naj imajo prvi dan s sabo: v šolski torbici VSE šolske potrebščine (tudi šolske copate, če jih niso pustili v šoli), ker bodo vse pustili v šoli in ne bodo nosili nič domov, stekleničko za vodo, dodatna oblačila, če bo hladno, čepico za zaščito pred soncem, kremo za sončenje, zaščito proti klopom. V beležki ali na listu naj imajo zapisano, kdo bo hodil po pouku oziroma po podaljšanem bivanju po njih, še posebej, če je to druga oseba, kot ste navedli ob začetku šolskega leta. Po učenca lahko hodijo tudi starejši bratje ali sestre, če so že dopolnili 10 let, ali pa hodijo domov sami, če so hodili že prej.
 • Učenci naj bodo vsak dan športno oblečeni in obuti.

Dnevna organizacija in potek dela

 • V šolo vstopajo samo učenci in zaposleni, starši in drugi samo ob predhodni najavi.
 • Jutranje varstvo bo za tiste učence, ki ste jih prijavili, in to od 6.00 dalje (tudi že v ponedeljek, 18. 5.) na podestu nad telovadnico (vhod iz zadnje strani šole). Učenca pripeljete ob uri, ki ste jo označili. Učitelj ga bo prevzel pri vhodu.
 • Pouk se pričenja ob 8.00, zbirno mesto za učence in starše je pred oziroma za šolo, kot je navedeno zgoraj (prejšnja točka). Učence bodo prevzele učiteljice posamezne skupine ob 7.50 in jih ob 13.30 po koncu pouka tudi pripeljale ven (sto zbirno mesto kot zjutraj), prav tako tudi učiteljice podaljšanega bivanja, in to ob 14.15, 15.15 ali 16.00 (pred šolo). Prosimo vas, da se navedenih ur (kot ste označili v vprašalniku) dosledno držite. V primeru sprememb, prosimo, javite razredničarki. Podaljšano bivanje bo organizirano že v ponedeljek, 18. 5.
 • Učenci 1. in 2. r. bodo razdeljeni v dve skupini po 12 učencev (učilnica 1. r in 4. b, drugošolci pa v učilnici 2. in 5. r.).
 • Učenci 3. r. bodo ostali nerazdeljeni in bodo uporabljali obstoječi učilnici.
 • Posebej so določene garderobe za posamezno skupino, stranišča, ki jih bodo uporabljali, in vse ostalo v skladu s priporočili.
 • Malica bo v učilnicah; za 1. r. ob 8.30, za 2. r. ob 9.00 in za 3. r. ob 9.30. Učenci bodo imeli na voljo tudi sadje, za učence v jutranjem varstvu in podaljšanem bivanja bo prav tako sadna malica. Če je le možno, naj otroci doma zajtrkujejo.
 • Kosilo bo v jedilnici; za 1. r. ob 11.30, za 2 r. ob 12.00 in za 3. r. ob 12.30
 • V največji možni meri bomo uporabljali zunanje površine in z učenci odhajali na sprehode.
 • Učenci bodo vse obveznosti, povezane s šolo, opravili v šoli. Dejavnosti bodo raznolike (učno delo pri posameznih predmetih, samostojno delo, igra, sprostitev in gibanje, prehrana, higiensko-varnostni ukrepi …).
 • Šolski prevoz bo organiziran za prijavljene po spodnjem voznem redu. Učence bomo pričakali na parkirišču pred šolo in jih ob povratku tudi pospremili na šolski prevoz. Učenci morajo na šolskem avtobusu obvezno nositi masko in sedeti na sedežu, ki ga bo določil šofer.
RELACIJA (postajališča) Začetna postaja Odhod  iz šole
POŠ TRJE bus Podgora – Galicija – Zavrh pri Galiciji – Galicija – Studence (Krušič) – V.Pirešica – Trje

Podgora

7: 20

13.15
kombi Studence – Gorca – Železno – Trje

Studence

7:30

13.15

Spoštovani starši, ob upoštevanju navodil in priporočil pri delu z učenci bomo ohranili življenjski pristop, tako verjamem, da bodo kljub nekaterim spremembam radi in z veseljem ponovno prišli v šolo.

Če imate dileme ali vprašanja, smo vam na voljo.

Lepo vas pozdravljam.

Irena Kolar, ravnateljica

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost