Skoči na glavno vsebino

Nočno iskanje dobrega moža

Čeprav smo že pošteno zakorakali v novo leto, pa je še vedno svež spomin na naš vsakoletni decembrski nočni pohod. Tokrat smo odšli na Brnico. Ampak naš glavni namen ni bil pohod, ampak iskanje samega Božička.

Planinci vseh starosti smo se zbrali na parkirišču pred nekdanjo tovarno keramike. Vsak od nas je imel pri sebi močno svetilko, da je lahko videl pot pod noge. Razdelili smo se v 2 skupini in vzeli pot pod noge. Med potjo smo vsi neustrašno gledali in čakali, ali se bo kje pojavil Božiček. Ampak Božička ni bilo od nikoder. Bližali smo se vrhu, a o dobrem možu ni bilo ne duha ne sluha. Ko smo prišli na cilj, smo se udobno namestili in nekaj prigriznili. Iznenada pa smo zaslišali znani glas: »Ho, ho, ho!« Vsi smo stekli ven in zagledali Božička na drevesu. Povedal nam je, da je padel s sani in da je obtičal na drevesu, a si ni upal dol. Ampak z našo pomočjo se je le dotaknil zemlje. V zahvalo za naše reševanje nam je podaril bombone. Potem smo vsi hitro šli v kočo na pijačo, saj se bližal čas odhoda. In res smo kmalu spet vklopili svetilke in se odpravili na pot. V dolini smo bili hitro, kot bi mignil.

Poslovili smo se in odšli domov. Meni je bilo zelo všeč in sem se zelo zabaval, hkrati pa sem žalostno ugotovil, da je bil to zadnji pohod v letu 2019.

Jaka Habot, 7. c

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost