Skoči na glavno vsebino

Obisk avtorjev knjige Tabor BRAVO

Učenci in učenke 4. razredov OŠ Petrovče sodelujejo v projektu Naša mala knjižnica, ki je namenjen spodbujanju branja in dviganju bralne pismenosti. Hkrati je namenjen tudi spoznavanju drugih evropskih kultur in skupne evropske dediščine. Letos smo na naši šoli prebrali že tri knjige in veliko ustvarjali, tokrat pa nas je doletela posebna čast…

V ponedeljek, 16.1.2023, sta nas obiskala pisatelj Stefan Boonen in ilustrator Melvin, ki prihajata iz Belgije in sta avtorja knjige TABOR BRAVO. Knjiga je napisana v obliki stripa in so jo četrtošolci prebrali, nato pa reševali naloge v Ustvarjalniku, risali najbolj zabavne prizore iz knjige ter si izmislili čisto svoje počitniške tabore, od koder so pisali staršem. Likovne izdelke smo razstavili v šolski knjižnici. Tako so se dobro pripravili na obisk gospoda Stefana in gospoda Melvina.

Četrtošolci so gosta, ki sta prišla v spremstvu gospe Alenke Urh, predstavnice založbe Sodobnost, v različnih jezikih pozdravili s pesmijo in plesom. Vse zbrane sta v angleščini pozdravili četrtošolka Iva Čmer in sedmošolka Manja Vodeb, ki je nato tudi prevajala četrtošolcem, saj sta gosta govorila angleško. Skupaj so prebrali odlomek iz knjige tabor BRAVO: gospod Stefan v nizozemščini, gospa Alenka pa v slovenščini. Gospod Melvin je ob tem v živo ustvarjal junake iz stripa: Varušo Kosmatonogo, Tea, gospoda Osvalda … Preizkusili smo se v zabavnem kvizu in avtorjema zastavili veliko zanimivih vprašanj. Čeprav je druženje potekalo v angleščini in malo tudi v nizozemščini, je bilo super in zelo smo ponosni, da smo osebno spoznali tako zabavna avtorja iz Belgije.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost