Skoči na glavno vsebino

Po praznikih diši … 

V ponedeljek, 4. 12., je bilo na POŠ Trje pravo predpraznično vzdušje. Pripravili smo pester kulturni program, na katerem se je pelo, plesalo in igralo. Z nasmehom na obrazu in iskricami v očeh smo zakorakali v prazničen december, posebno noto dnevu pa so dale tudi stojnice z božično-novoletnimi izdelki naših učencev. Ob sprehodu med stojnicami smo si lahko privoščili topel čaj ali se posladkali s pecivom in palačinkami. Pravljične vile in škrati pa so bili na foto spominku vsakega, ki se je fotografiral v posebej pripravljenem kotičku.  

K sodelovanju smo povabili Krajevno skupnost Galicija, ki je dnevu dala prav poseben pečat s prižigom prazničnih luči. V čarobni december pa nas je na POŠ Trje pospremil še čisto pravi ognjemet. Dokazali smo, da kadar stopimo skupaj, zmoremo več in smo tudi pripravljeni storiti več.   

V četrtek, 7. 12., pa je po praznikih zadišalo tudi na matični šoli, saj smo organizirali božično-novoletni bazar s koncertom pevskih zborov OŠ Petrovče. Najprej so nam pravljično vzdušje s pesmijo pričarali pevci CICI zbora. Nato so na oder stopili igrivi pevci otroškega pevskega zbora, ki so nam s svojim ubranim petjem naslikali božič. Pravo raznolikost praznikov pa so s svojim nastopom prikazali pevci mladinskega pevskega zbora, ki so ob koncu združili glasove s pevci vseh pevskih zborov, solisti in instrumentalisti. Piko na i pa je dnevu dodal dobrodelni bazar, v okviru katerega je Turistično društvo Petrovče slovesno prižgalo praznične lučke in na katerem so učenci v zameno za prostovoljne prispevke za Šolski sklad OŠ Petrovče ponujali izdelke, ki so jih izdelali v okviru tehniškega dneva.  

V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj utrinkov z obeh prireditev, na katerih so se združile dobrota, dobrodelnost, pesem in dobra volja.    

Povezava do videa POŠ Trje: https://www.canva.com/design/DAF2yVDb4yk/Bcizqask6NSEI_a7DeP2nA/watch?utm_content=DAF2yVDb4yk&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=editor

Povezava do videa OŠ Petrovče: 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost