Skoči na glavno vsebino

Prvi planinski izlet na Gori

September je mesec, ki vsaj v osnovnošolskem jeziku pomeni začetek. Po počitnicah je bilo znova potrebno zavihati rokave in se odpraviti čez šolski prag. Mesec september pa prinaša tudi naš prvi skupni planinski potep.

V soboto, 14. 9. 2019, smo ob 9. uri krenili izpred POŠ Trje Cici planinci (vrtec) ter mladi planinci proti naši skupni točki Gori oz. Šentjugertu. Drobne nožice Cici planincev so se na pot podale po krajši poti, pot mladih planincev pa je bila speljana nekoliko bolj naokrog in po hribu navzgor.

Ob prihodu na vrh smo se najprej odpočili, si privoščili dobro planinsko malico, ožigosali planinske dnevnike, nato pa je sledil osrednji dogodek — krst naših novih članov. Letošnja naloga za vsakega novega člana je bil spust po vrvi (abzajl) z vrha doma na Gori. Vsak od novincev je svoj spust uspešno opravil in pristal varno na trdnih tleh, za kar jim  iskreno čestitamo in želimo prijetno dobrodošlico med planinci.

Čestitke in praktične nagrade s strani predsednika PD Galicija, pa so prejeli tudi naši lanskoletni državni prvaki v orientaciji: Blaž Krulec, Maks Jelen, Naja Držan, Eva Rehar in Izabela Ilijaš. Vsi tekmovalci so z zmago potrdili misel, ki pravi: »Pri uspehu gre v glavnem zato, da vztrajamo …«. Veliko vztrajnosti vam želimo tudi na letošnjih orientacijskih tekmovanjih.

Mentorji planinskega krožka

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost